Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit.

Probeer eens een bericht op het Open Podium te schrijven (meel je bericht naar openpodium@krapuul.nl)

Of hier te klikken als je redactielid bent.

Heb je iets te melden dat echt grote haast heeft probeer dan even de chatbox (Geen wachtwoord invullen).

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

64 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10058712/__Hillen_ziet_militair_graag_in_uniform__.html?p=1,1

  ik dacht dat alleen een enkele vrouw hier of daar last had van een uniformenfetisj

  meer militaire parades (in tijden van bezuinigingen en niet operationeel materieel), meer medailles (waarvoor? kopstoten in het openbaar?), in het openbaar vervoer met uniform (kijk mij eens, ik heb de bezuinigingsronde overleefd), zelfs bij tv programma’s in uniform (idee voor Endemol: help, mijn man is militair)

  Adolf Hillen en Marcial Law, voor al uw feesten en partijen

 2. @Andreas: hee wat leuk, NPR 😎 (mijn favoriete station als ik in de VS was)

  Op zich valt het nog mee, want als je de resultaten van januari 2010 vergelijkt met de recentste resultaten (mei 2011) is er zelfs een stijging van 7 procentpunten bij mensen die denken dat de aarde opwarmt (57% naar 64%) De belangrijkste verschuiving ligt van “heel erg zeker” naar “enigszins zeker”.

  Gezien het feit dat de VS net zoals wij vanwege een extreem sterke La Nina een relatief koude winter heeft gehad, vind ik het zelfs helemaal dik meevallen en hoewel er in de vragen duidelijk stond dat “global” hier niet “algemeen” maar “wereldwijd” betekent (een tijdje geleden bleek dat het merendeel van de bewoners van Florida dacht dat “local warming” = “in hun plaats of district” en “global warming” = “in de staat of de hele VS”) is nog niet iedereen er even goed van doortrokken dat temperaturen in de VS (2% van het wereldoppervlak) niet van doorslaggevend belang zijn voor de rest van de wereld.

  Daarnaast verspreiden rectificaties zich daar veel langzamer dan hier… “Climategate = fraude” wist iedereen binnen een paar dagen, “Climategate = toch geen fraude” zal nog minstens 1½ jaar nodig hebben en “Climategate-wetenschappers wisten dat voorspellingen IPCC waarschijnlijk te laag zaten” zal moeten wachten tot een journalist een zondebok zoekt voor de eerstkomende zware hittegolf in de VS.

  Let maar op, dan zitten die cijfers meteen weer dik boven de 70%. 😛

 3. Waarover gaat dit?

  – Geen zelfkritiek
  – Geen actieve houding
  – Onprofessioneel
  – Naïef
  – Gebrek aan leiderschap
  – Achterkamertjespolitiek
  – Slechte communicatie
  – Nauwelijks transparant
  – Bemoeizuchtig
  – Arrogant
  – Niks leren van fouten

  Hilarisch, dit is een deel van DE REGERING van het tot bananenrepubliek verworden zeer ongastvrije stukje natte grond, met aan het hoofd de-slechtste-mp-van-nl-ooit, gelegen aan de Noordzee.

  http://goo.gl/gA6kY

 4. Sorensen wenst PvdA wethouder Kriens dood

  In onvervalst PVV jargon heet dat bedreigen

 5. zal Wilders de rechters nu rehabiliteren? of blijft het een verwerpelijke linkse D66 elite die hem “het vrije woord” probeert te ontnemen?

  grof en opruiend, op de grens van het toelaatbare, dat zijn kwalificaties waar een beschaafd politicus zich voor zou schamen

  aanzetten tot discriminatie is kennelijk uit strafrechtelijk oogpunt geen probleem als het is in het kader van een “maatschappelijk debat”

  een debat dat Wilders keer op keer uit de weg gaat

  zijn narcistische ego zal waarschijnlijk tot ongekende grootte groeien

  bah

  de PVV probeert maatschappelijke debatten in de kiem te smoren en burgers het recht op hun afwijkende mening te ontnemen

  jammer dat deze rechters de roverhoofdman van de PVV alle ruimte geven

  het is niet anders, het OM zal wel niet in beroep gaan

 6. http://nieuws.nl.msn.com/binnenlands-nieuws/verhagen-wil-joods-christelijke-cultuur-uitdragen

  wat is het probleem met de PVV volgens het CDA

  dat mensen niet meer als volwaardige individuen in de maatschappij mogen participeren?

  dat mensen gediscrimineerd worden?

  dat de geloofsvrijheid in het geding is?

  natuurlijk niet, het werkelijke probleem is dat er kiezers van het CDA naar de PVV zijn gegaan, met name rond Maxime’s geboortegrond

  en hoe haal je die terug? met het vooropstellen van de leidende joods-christelijke cultuur natuurlijk!

  if you can’t beat ‘em, join ‘em

  het antwoord op populisme is meer populisme

  de interesse naar “andere culturen” is ook eenvoudig te verklaren, missiewerk en economisch gewin, de katholieke VOC mentaliteit

  toch fijn om te zien dat men nog principes heeft bij het CDA

 7. Ja, wie wil hier nou nog werken? Eieren kiezen voor geld, dat is het motto. Zou Joey ook graag doen: vluchten van het VERSCHRIKKELIJKE POLITIEKE KLIMAAT waar wildersen, hernandezzen en sorensens de toon zetten. Wat zal DIT LAND te kakken staan over afzienbare tijd. Dan wijst Joey fijn en met gulle lach met z’n knuppeltje naar de, zijn vingers aflikkende, wegkijkende Slechtste-MP-van NL-Ooit, de Grinnikslang die ozo goed samen kan werken met de vanaf vandaag gelegitimeerde Haatzaaier. Gatverdamme!

  http://goo.gl/JHyqN

 8. Hele fijne kunst: de internationale kunstwereld eens haarfijn laten weten dat men met een gerust hart met een boogje om NL heen kan lopen. Juist, precies zoals de Poolse arbeidslieden het goed hebben gezien. Wat actie om Nederland op de internationale Kunstkaart es flink te kakken zetten kan geen kwaad. De Grinnikslang MR met het schaamrood op de kaken ontboden: zeg, sir Rutte, hoe zit dat met jullie (EDIT REDACTIE: GRRR) Dutch Art beleid?

  Joey zegt: steun en tweet it anywhere!

  http://goo.gl/TfGok

 9. http://pgb.nl/persaldo/nieuws-over-het-pgb/nieuws/actueel/kabinet-schaft-pgb-bijna-geheel-af/?waxtrapp=lbkmwoDsHcwOhcPjBCWdBAE

  Kabinet schaft het PGB vrijwel geheel af.

  Ik ga mij nu maar concentreren op de hermetisch afgesloten deuren van de gemeenten, de ZIN instellingen en de zorgkantoren, daar schijnt het allemaal te gaan gebeuren wat er de afgelopen jaren juist niet is gebeurt. Ik zal het op de voet volgen als ik niet in de vergetelheid van de aspergesteek verdwijn.

  De ZIN instellingen en zorgkantoren kom je tot dusver eigenlijk niet verder dan de telefoniste.
  De gemeente moet fors gaan bezuinigen.

  Deze week trouwens al 2 aanvragen gehad vanuit het ziekenhuis, mensen liggen na behandeling te wachten in het ziekenhuis, mogen van behandelend artsen pas naar huis als ze door de thuiszorg worden opgevangen. ZIN Thuiszorg heeft wachtlijsten, mensen blijven in het ziekenhuis liggen en de kleine aanbieders, ach die zijn louche en onbetrouwbaar want die doen het veel te goedkoop.
  Hoeveel mensen liggen er landelijk in het ziekenhuis op thuiszorg te wachten? Waanzin ten top.

  Echt jongens, verstandig beleid van een staatssecretaris die zelf arts is en een CDA kamerlid die zelf verpleegkundige is, die kennen het klappen van de zweep.

 10. Heerlijk zo’n bericht. Dat ie zich maar vaak in het openbaar laat zien de geblondeerde psychopaat uit het zuiden des lands. Joey heeft namelijk ook nog wel iets te zeggen…eeeh, te schreeuwen…

  http://goo.gl/F8Yqf

 11. koekje van eigen deeg als toetje, heerlijk 🙂

  Gretta heeft nog wel een tip voor Greet, voortaan eten bij l’entrecote et les dames, daar zal het publiek waarschijnlijk meer op zijn hand zijn…

 12. Robinnen Hood?!
  Hackers, verenigt u!

  “Het stelen en lekken van geheime overheidsinformatie heeft de prioriteit”, zo schrijft LulzSec. “Doelwitten zijn banken en andere hooggeplaatste sectoren. Als geprobeerd wordt onze actie te censureren, zullen we reageren met meer aanvallen.”

  http://goo.gl/0MqL8

 13. http://www.zorgmarkt.net/?m=news&f=detail&id=48671

  1 op de 3 werknemers in zorginstellingen zouden hun familie niet in eigen instelling onderbrengen.

  Enkele onderzoeksresultaten:
  – 32 procent zou zijn familie niet in de eigen zorginstelling laten wonen/behandelen; maar liefst 36 procent in de ouderenzorg, 39 procent in de gehandicaptenzorg en 37 procent in de geestelijke gezondheidszorg;
  – 50 procent geeft aan dat er op zijn afdeling niet voldoende medewerkers aanwezig zijn;
  – 39 procent geeft aan dat medewerkers die daar niet voor zijn opgeleid medicijnen uitdelen;
  – 79 procent zegt dat de zorg niet altijd voldoet aan de hygiëne-eisen;
  – 61 procent zegt dat mantelzorgers (soms, vaak of altijd) noodgedwongen zorg over moeten nemen;
  – 32 procent is niet tevreden over de kwaliteit van de zorg die hij kan leveren.

  +++

  Die 120.000 mensen hoeven niet bang te zijn, er is in ruime mate zorg in natura beschikbaar, dat is beschaving, daar staan we voor……..ahum.

 14. de slechtste-mp-van-nl-ooit, onze inspirerende leider. wat een leegte…

  Premier Rutte spreekt veteranen toe
  Rutte zei dat alle veteranen iets bijzonders hebben gedaan en dat het goed is dat die prestatie wordt erkend.

  http://goo.gl/KwNGF

 15. met de staart tussen de benen…
  rennen! naar siberië graag
  en neem je gespuis mee!

  jammer dat je ze er niet uit kunt trappen dit onopgevoede spul dat zich omroep noemt

  “Powned, de met veel bombarie gelanceerde Telegraaf-omroep die aankondigde ‘Hilversum’ te gaan opblazen, wil nu zo snel mogelijk het publieke bestel verlaten. Reden? Het kabinet wil de omroepen zelf opblazen en dat lot wil de omroep zich besparen. De met staatssubsidie opgebouwde aspirant-omroep wil daarom doorgaan als commercieel productiebedrijf.”

  http://goo.gl/AAvxo

 16. GroenLinks in Rotterdam komt met een nieuw plan (“Fiets gestolen? Dan gratis een andere!” http://tinyurl.com/67d9hb2) dat leuk klinkt, maar toch wel iets bizars in zich draagt, als je bedenkt, waar ze de gratis fietsen vandaan halen…

 17. En de titel is natuurlijk: “Voor links valt Wilders buiten rechtsbeginselen”

 18. alarm alarm, help
  we verzuipen int.
  hahaha

  Volgens de oud-minister voor Ontwikkelingssamenwerking, lid van regeringspartij CDA, is het gedoogakkoord met de PVV niet uit te leggen in het buitenland. Diplomaten denken bovendien dat de partij “die op een verschrikkelijk badinerende manier” over immigranten spreekt in het kabinet zit.

  http://goo.gl/oGnmW

 19. Jahoor en ze zijn ook steeds van overtuigd dat Wilders premier der Nederlanden is en Rutte zijn plaatsvervanger als hij het zelf erg druk heeft.

 20. Nog een keer bevestigd: PVV laat het Jodendom vallen in zijn strijd tegen de Islamhttp://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/2458007/2011/06/27/PVV-laat-Jodendom-vallen-in-de-strijd-tegen-de-Islam.dhtml

 21. wat nou weer, zucht, gaap, zzzzzzzz
  joey zelf gaat de ‘partij’ olv de bruine strontvlo binnenkort maar eens verbieden
  waarom heb ik de laatste tijd toch zo’n zin in dansen op een graf…

  “ok kleinkinderen van immigranten moeten als allochtoon worden aangemerkt, zodat de problemen die zij veroorzaken niet voor rekening van autochtonen komen. Daarvoor pleit de PVV vandaag bij minister Piet Hein Donner (CDA) van Binnenlandse Zaken.”

  http://goo.gl/KF6Lu

 22. Naarmate de PVV het begrip “allochtoon” steeds verder oprekt, dreigt natuurlijk ook Heer W. zelf onder die definitie te gaan vallen, zeker als dan de basis (“geboren in het buitenland”) van de CBS-definitie nog geldt…

  Persoon die in Nederland woonachtig is en van wie ten minste één ouder in het buitenland is geboren. Wie zelf in het buitenland is geboren, hoort tot de eerste generatie, wie in Nederland is geboren, hoort tot de tweede generatie.

  (Quoted from here: http://tinyurl.com/6xfxpmt (Wikipedia))

 23. Oh ja, Smilie vergeten: was schertsend bedoeld.
  Ik weet ook wel, dat Nederlands-Indië geen buitenland in strikte zin is… 😉

 24. de vergrijzing is een acuut probleem!

  http://nieuws.nl.msn.com/binnenlands-nieuws/donner-definitie-allochtoon-niet-oprekken

  citaat van Donner: “Het grootste deel van Nederland bestaat uit mensen die hier al drie, vier generaties of langer wonen.”

  nog afgezien van deze ingrijpende demografische constatering wil Donner waarschijnlijk de aandacht afleiden van het feit dat zijn voorouders van niet Westerse origine waren en dat zij hun naam hebben laten veranderen van Döner in Donner 🙂

 25. (komkommer)tijd misschien voor een ‘oud stuk’ over de bruine strontvlieg, displacedness, wraak, indië, nsb, bolkie, centrumpartij, geblondeerd haar. uit degroene amsterdammer, 2009: http://goo.gl/z3oKS
  weer es wat anders

 26. even wat zeteltjes erbij regelen in de peilingen
  de praktijk ligt toch echt even anders, lijkt het

  Wassen neus
  Het kabinet wil de overdrachtsbelasting voor een jaar verlagen. Dat is te kort om de huizenmarkt vlot te trekken. Bovendien dreigt de maatregel deels een sigaar uit eigen doos te worden.

  http://goo.gl/aeBIa

 27. er dreigt meer tegenwind voor de vingerslikkende grinnikslang
  onheil in het verschiet
  het lachen zal em vergaan
  slik ze maar in die vingers
  verslik je niet

  ” Chagrijnige dienstverleners
  De Nederlandse zakelijke dienstverleners zijn ook chagrijniger geworden. Er zijn onder hen nu zelfs meer pessimisten dan optimisten. Een meerderheid verwacht dat de omzet het komende kwartaal zal dalen. Dat is voor het eerst sinds juli 2010.

  Ook de werkloosheid stijgt weer. In mei kwamen er 8000 werklozen bij in Nederland; de grootste toename sinds januari 2010. Er waren in het eerste kwartaal van dit jaar ook iets minder banen dan in het laatste kwartaal van 2010

  Zelfs de motor van het economisch herstel van de afgelopen twee jaar, de export, begint te haperen. In april groeide de Nederlandse export met 4 procent. Vorig jaar hadden we nog groeipercentages van boven de 10 procent.”

  etetcetc

  http://goo.gl/lelTV

 28. meer afbraak, controle, korting, isolatie, stagnerende innovatie
  weet je wat…we gaan gewoon weer kortegolf radio luisteren
  en het gaat maar door he dit soort zaken….

  http://goo.gl/fFnQx

 29. zomaar een bericht in een krant gefileerd
  er is toch godverdomme geen haar op je hoofd die naar een land toe wil vluchten waarin er zo over je wordt geschreven…

  asielzoeker
  uitgeprocedeerd
  drang
  dwang
  verlaat
  ons land

  niet teruggaan of weer terugkomen?
  boete
  celstraf
  vreemdelingen
  die niet mogen blijven
  kosten om ze het land uit te krijgen.
  kosten verhalen op buitenlanders
  die weg moeten

  gezinnen met kleine kinderen
  meer druk
  vertrekken
  opvang soberder
  buiten vreemdelingenbewaring
  vrijheidsbeperkende locatie
  tot ze het land uitgaan.

  VVD
  positief

  http://goo.gl/yNYDM

 30. Kansloze missie, wellicht, maar toch een nobel streven:
  “Ggz-patiënten naar rechter om eigen bijdrage” (http://tinyurl.com/3typmfz)

  Patiëntenorganisatie Landelijk Platform GGZ (LPGGZ) pikt de bezuinigingen op de geestelijke gezondheidszorg niet. De organisatie neemt ‘juridische stappen’ om te voorkomen dat het kabinet de eigen bijdrage verhoogt, werd vrijdag bekendgemaakt.

 31. Sinds de vrijspraak van Wilders is de vrijheid van meningsuiting weer veelvuldig in het nieuws.

  Hoeveel kritiek op de baas is voldoende voor ontslag op staande voet?

  Is kritiek op de baas op een discussieplatform op intranet voldoende reden voor ontslag op staande voet? Met commentaar van NJB-medewerkers Peter Vas Nunes, advocaat in Den Haag en Ine de Laat, advocaat in Amsterdam

  De Zaak. Een verpleegkundige bij de Friese GGZ is het pertinent oneens met het nieuwe rooster- en pauzebeleid. Voortaan telt het half uur pauze dat met de patiënten werd genoten niet meer als werktijd. Daarmee is het zogeheten ‘therapeutisch mee-eten’ afgeschaft. Op intranet schrijft de verpleger daar een aantal kritische ‘postings’ over.

  Hoe oordeelt de kortgedingrechter?
  Een ontslag op staande voet is in dit geval niet proportioneel. Ook omdat de werknemer ouder is en over eenzijdige arbeidservaring beschikt. Verder functioneerde de verpleger goed. Intussen is de man toch zijn baan kwijt. Een andere rechter keurde een ontbinding van de arbeidsovereenkomst goed „wegens een verstoorde verhouding”. Een bevel tot ‘wedertewerkstelling’ is daarom „niet opportuun”.
  http://weblogs.nrc.nl/rechtenbestuur/2011/06/30/de-uitspraak-hoeveel-kritiek-op-de-baas-is-voldoende-voor-ontslag-op-staande-voet/

 32. Aanvulling: NJB medewerker Peter Vas Nunes, advocaat in Den Haag zegt:
  Dit dilemma is veroorzaakt door het Nederlandse ontslagrecht dat op 27 mei 1940 (u leest het goed) als tijdelijke maatregel van oorlogsnoodrecht werd ingevoerd en dat er voor zorgt dat een groot en groeiend deel van onze werkwillige bevolking – vooral het toch al kwetsbaarste deel – het moet doen met uitzend-, payroll- of tijdelijke baantjes, zonder enige ontslagbescherming.

 33. Mijn idee, al jaren, over het ontslagrecht. Overigens is ontslagbescherming tegenwoordig ook steeds meer een wassen neus dus dit lost zich vanzelf op.

 34. “Agenten gedwongen naar dierenpolitie” (http://tinyurl.com/6koz5dr)

  Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) zei eerder dat vijftig agenten zich vrijwillig hadden gemeld voor het omstreden stokpaardje van de PVV.

  Een onbekend aantal agenten zou echter gedwongen zijn. Bij weigering zouden ze later problemen krijgen, zo werd gedreigd.

Reacties zijn gesloten.