Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Probeer eens een bericht op het Open Podium te schrijven (meel je bericht naar openpodium@krapuul.nl)

Of hier te klikken als je redactielid bent.

Heb je iets te melden dat echt grote haast heeft probeer dan even de chatbox (Geen wachtwoord invullen).

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

77 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10504863/___Plan_eerder_flitsen_moet_van_tafel___.html?sn=binnenland

  het valt niet mee om kamerlid te zijn als je altijd hetzelfde deuntje moet afdraaien (of niet anders kunt?)

  beetje neuzelen over vrijheid

  ditmaal de vrijheid om de wet te mogen overtreden (!)

  als een ware kruisridder heeft ene Léon de Jong zich op dit grote onrecht gestort

  misschien kan Léon de Jong de volgende keer dat een scooterklootzakje iemand een tas ontfuselt het voor de dader opnemen want iemand (strafrechtelijk) vervolgen is natuurlijk gewoon een aantasting van diens vrijheid, dat is Verboten in goed Berlijns

  dergelijke bizarre redeneringen zijn natuurlijk alleen besteed aan een fractie die constant in het nieuws is met strafbare feiten en malversaties, preventief het eigen straatje schoon vegen

  het intellect van Charlie Aptroot is een groot contrast, hij heeft zich in zijn oneindige wijsheid beperkt tot het gebruik van het woord belachelijk

  een goedbedoeld advies voor Léon de Jong, beperk je net als je baas tot reacties van niet meer dan drie woorden, ik ben boos, ik ben woedend, etc.

 2. uit pure interesse roep ik iedere onderzoeksjournalist in Nederland op om te solliciteren op een van de vacatures bij de PVV om op deze manier meer inzicht te krijgen in de organisatie, de motieven en de herkomst van de mammon

  de functie van secretaresse lijkt mij hiertoe de meeste kansen bieden, postverwerking, emails, agendabeheer, etc.

  ook de andere vacatures bieden kansen

  ik zeg DOEN!

  al is het maar om de PVV kopzorgen te geven of ze hun nieuwe aanwinsten wel kunnen vertrouwen

 3. Erg interessant: Anders Breivik’s spider web of hate (http://tinyurl.com/3ujylwy)

  An analysis of the Norwegian killer’s manifesto reveals the online network that features in his paranoid universe

  De interactieve kaart, die hier bijhoort, vindt men hier: http://tinyurl.com/3cugk3n

  This map shows those relationships between sites. To appear on it does not make anyone responsible for Breivik’s actions. Rather it shows how a conspiracist mind can twist perfectly normal stories into a threatening and dangerous pattern.

 4. http://www.telegraaf.nl/buitenland/10508154/__Lacoste_boos_om__sponsoren__Breivik__.html?sn=binnenland,buitenland

  lijkt mij een klassiek geval van krokodillentranen… 🙂

  wellicht kan de marketingafdeling van Lacoste wat felle “tegenstanders” van Breivik met kleding sponsoren om een politieke statement te maken

  ene Geert Wilders schijnt zich van hem de distantiëren, wellicht is dat een optie

  ene Dion Graus is een fel voorvechter van de dierenbescherming, dat zal een fabrikant met een beestje in het logo moeten aanspreken

  ene Ingrid loopt graag op Crocs, hoe toepasselijk, haar echtgenoot Henk trouwens ook

  gelet op de “stoere” foto’s die Breivik van zichzelf circuleert probeert hij net als Poetin een breed publiek aan te spreken 🙂

 5. [Het kabinet stelt jaarlijks vier miljoen euro beschikbaar om de laaggeletterdheid in Nederland terug te dringen]

  […]

  [Nederland telt naar schatting 1,5 miljoen mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Van deze groep behoort ruim één miljoen tot de beroepsbevolking (16 tot 66 jaar). Door hun gebrekkige kennis zijn zij nauwelijks in staat de komende jaren een rol van betekenis te spelen op de arbeidsmarkt, terwijl de vraag naar arbeid door de vergrijzing alleen maar zal toenemen.]

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/08/kabinet-jaarlijks-zeven-miljoen-om-te-leren-lezen-en-schrijven/

  1,5 Miljoen is toch het aantal PVV-stemmers? Wat een inzichten zijn er aan het ontstaan, mooi zo.

 6. Einde Vlaams Belang

  http://www.groene.nl/commentaar/2011-09-10/einde-vlaams-belang

  Ze vechten elkaar de tent uit, gaat hier ook gebeuren met de PVV, let maar op 😉

  [‘Dissidentie is eigen aan een partij die het op een bepaald moment wat minder goed doet’, zegt Filip Dewinter, het gezicht van de partij. Vlaggetjes van de Geconfedereerde Staten van Amerika sieren de schoorsteenmantel in zijn studeerkamer. Op de salontafel ligt de biografie van Wilders. ‘Dan zijn er al snel mensen die denken dat ze het allemaal beter weten.’]

 7. Trouw: ‘PVV eiste einde fiscaal voordeel groen beleggen’. Laatste alinea: Volgens Van Vliet vindt de PVV dat “belastingen bedoeld zijn om overheidsuitgaven mee te financieren en niet om de samenleving een gewenste kant op te sturen”. Een redenering die je verwacht bij een eencellige met amper voldoende IQ om z’n eigen sluitspier te bedienen. Van Vliet wil “Complexe dossiers herleiden tot simpele bulletpoints en vervolgens het politieke punt scoren voor de PVV.” (Website PVV) Alles mag om Links te pesten. Ook al gaat het ten koste van mensen die na ons moeten leven.

 8. #7LeRoiDanse Schreef:

  CPB: bezuinigen op pgb levert niets op
  Binnenland De plannen die het kabinet heeft met het persoonsgebonden budget zijn onhaalbaar en leveren niets op. Dat meldt de NOS vandaag op basis van berekeningen van het Centraal Planbureau
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/08/cpb-bezuinigen-op-pgb-levert-niets-op/

  Nederland heeft een zeer goede PGB regeling.
  Slopen erg jammer..
  Zo goed zelfs dat diverse landen die willen bezuinigen op de zorg en begeleiding van gehandicapte mensen het Nederlandse Pgb model willen overnemen.
  Engeland is hiervan een vers voorbeeld.
  Daarnaast is de eventuele onterecht gevonden inkomenssteun aan de mantelzorgsters /Pgb houders in feite eigenlijk een bezuiniging voor Nederland .
  Geen enkel bedrag dat uitbetaald wordt via de Pgb houders is zwart en daardoor vervallen voor veel informele zorgverleners en Pgb houders geheel of gedeeltelijk hun recht op uitkeringen,zorg-,huur- en kindertoeslag!
  Ook hun WIA of bijstandsuitkering wordt hierdoor verlaagd en dragen ze over hun verdiensten minstens 33 % zorg toeslagen en inkomstenbelasting af.
  Wanneer een eigen inwonende partner geld uit het PGB verdiend verhoogd automatisch de eigen bijdrage die gebaseerd is op het gezamenlijk belastbaar inkomen waardoor er veel minder geld overblijft om uit te betalen aan de zorg…Deze eigen bijdrage kan oplopen tot 245 euro per week en rond de 8000 euro per jaar…Dit bedrag wordt van te voren al ingehouden..
  Dus de plannen om partners een lager uurtarief te betalen is middels de verhoogde eigen bijdrage al gedeeltelijk van toepassing.
  Daarnaast is in de Pgb regels vastgelegd dat het tarief van de geïndiceerde zorgkosten die uitbetaald zijn niet hoger mogen zijn dan 70 % van het zorg in natura tarief.
  Dus elke bezuiniging die Rutte lees Wilders wil halen uit het Pgb wordt teniet gedaan door verhoging van voornoemde sociale uitkeringen en inkoop zorg in natura.
  Daarnaast heeft er middels de Pgb regeling voor veel mensen een serieuze verbetering in hun maatschappelijk en sociaal welbevinden plaatsgevonden welk niet in geldwaarde uit te drukken is.
  Jammer dat vooral het laatste element vernietigd wordt door bezuinigingen die geen bezuiniging zijn…

 9. @16: Jan:

  Dank je voor de link, Jan. Goed artikel inderdaad, maar ja, volgens M. Bosma is de NRC extreem-links, dus dit is allemaal propaganda.

  Wist je dat die man van van Zanten, Brinio Veldhuijzen van Zanten, tot over zijn oren in de beleidsbanen zit waar hele grote bedragen omgaan? Het zijn echt hele chique mensen hoor die van Zantens, maar totaal geen gevoel voor de gewone mensen.

  http://www.zorgmarkt.net/?m=news&f=detail&id=40252

  Zo werkt hij ook via de KLM bij de Sky Health Club, ook al zo’n elitegedoe:

  http://www.skyhealthclub.com/nl/medisch/medische-adviesraad

 10. @17: Joke Mizee:

  Wat een formulering in die brief:

  [. Een optelsom van negatieve ervaringen over zaken die vanzelfsprekend moeten zijn leidt bij de groep tot razernij van binnen.]

  Razernij van binnen, is ze bang dat die razernij naar buiten komt?

  [De garantie heeft uitsluitend betrekking op de 24-uurs AWBZ-zorg in en om de ADL-woning.]

  Zelfs geen druppel op de gloeiende plaat kan ik ontdekken Joke.

 11. @#18 “maar totaal geen gevoel voor de gewone mensen.”

  Nee, inderdaad, ik heb budgethouders gesproken die bij haar op gesprek zijn geweest eerder deze week, laat ik het heeeeeel zacht uitdrukken dat deze mensen het idee hadden dat de staats en haar medewerkers op behoorlijk grote afstand van de werkelijkheid staan.

  Aangedragen voorbeelden werden beantwoord met een schrikachtig “ja, maar dat is niet onze bedoeling” het werd alleen niet duidelijk in hoeverre dit serieus was.
  Ik weet niet, het is natuurlijk al heel wat dat deze mensen werden uitgenodigd.
  Maar de ontdekking hoe groot de kloof was was voor een aantal best onthutsend.

 12. @19: Ik ken iemand die actie voert tegen de opheffing van haar woonvorm en de stichting die de 24-uurs zorg verzorgt. Door deze brief zijn ze in de veronderstelling dat dat in elk geval gered is. Is die hoop zelfs onterecht? (De blijdschap van dit moment zal heus nog wel inzakken – zo kan zij zo te zien niet meer op vakantie.) Verder hoop ik natuurlijk dat ze wel actie blijven voeren tegen de rest van de sloopplannen.

 13. Volledig ondergesneeuwd: Het Trimbos instituut deed onderzoek naar het effect van de eigen bijdrage in de GGZ: Psy – “Minister Schippers kent effect eigen bijdrage niet” (http://tinyurl.com/3nfbd73)
  Het rapport zelf vindt zich hier: http://tinyurl.com/42vjnsw
  Citaat uit de samenvatting daarvan…

  De scenarioanalyse laat zien dat de beoogde daling in zorguitgaven als gevolg van de
  toenemende kosten voor de cliënt, grotendeels teniet kan worden gedaan doordat
  maatschappelijke kostenposten in termen van ziektelast en arbeidsproductiviteit sterk
  toenemen. In dit geval leidt de beoogde maatregel voornamelijk tot een verschuiving van kostenposten.

  Lijkt me dat ze bij het ministerie van VWS hun plannetjes beter toch maar vooraf zelf even zouden moeten doorrekenen…

 14. @26

  de “blinde haat en fundamentalisme” kan studentikoze Mark gewoon vinden bij zijn gedoogvrindje Geert

  en bij “mensen die vast overtuigd zijn hun eigen lot vorm te geven” denk ik in de eerste plaats aan de bevolking van Afghanistan en Irak die hebben mogen ervaren wat voor een moreel hoogstaande bondgenoot we hebben in de strijd tegen blablabla terrorisme

  Guantanamo, Abu Graib, standrechtelijke executies, kinderen vermoorden en verkrachten als tijdverdrijf, foutje bedankt incidenten bij de vleet, corrupte regimes in stand houden, etc.

  als je moreel failliet bent heb je weinig krediet in de wereld, de VS had op dat gebied al geen AAA status, inmiddels hebben de woorden en daden van Obama c.s. nog minder waarde dan de meest belabberde junkbonds

 15. Een toontje lager zingen.
  Niet meer hoog van de toren blazen.

  “Nederland, Duitsland en Finland lezen zwakke eurolanden graag de les. Maar zo geweldig heeft Nederland het niet gedaan sinds de financiële crisis van 2008.”

  http://goo.gl/iixcbon.”

 16. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10534288/___Veel_Nederlandse_jihadisten___.html?sn=binnenland,buitenland

  de vorige baas van de AIVD pleitte dit weekend voor het terugdringen van de bevoegdheden van de veiligheidsdiensten

  het waarnemend hoofd wil graag het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd bij zijn huidige werkgever veilig stellen

  er zou een Nederlander actief zijn bij al-Shabaab

  “de afgelopen twee jaar tientallen Nederlanders pogingen hebben gedaan om in islamitische landen gevechtservaring op te doen”

  de beste manier om gevechtservaring op te doen in een islamitisch land is gewoon nog in dienst gaan bij de krijgsmacht…

 17. kaaskop Teletekst had als kop bij dit bericht van AIVD ‘Enkele Jihadisten’, Volkskrant had ’t over meerdere Jihadisten en de Telegraaf wist er veel Jihadisten van te maken.

 18. @33

  leugens, statistieken en de Telegraaf…

  Maurice de Hond zal het nog wel bonter maken met zijn officiële PVV peilstok

 19. Het gekke is, we hebben een profeet in dit land die De Waarheid in pacht heeft en daarom niet discussie treedt. Hij zou moeten weten hoeveel het er zijn, maar heeft nog geen enkel tweetje aan dit onderwerp besteed.

 20. Komt net in me op …… weet iemand of je als politieke vluchteling uit Nederland enige kans hebt om ergens asiel te krijgen? Zit daar sterk aan te denken …….

 21. Luc Schreef:

  Komt net in me op …… weet iemand of je als politieke vluchteling uit Nederland enige kans hebt om ergens asiel te krijgen? Zit daar sterk aan te denken …….

  Venezuela is denk ik je best kans , veel midden en zuid Amerikaanse landen hadden hier vroeger linkse vluchtelingen , die zullen zelf vluchtende linkse Nederlanders waarschijnlijk helpen …

 22. Wilders compenseerde Westergaard “rijkelijk” voor cartoon

  Volgens Westergaard heeft Wilders hem in Denemarken opgezocht en “rijkelijk gecompenseerd”. Hij kan zich het gesprek nog levendig herinneren. “Van mijn vrouw moest ik vragen of Wilders zijn haar blondeert. Dat heb ik gedaan. ‘Nee’, was het antwoord.”

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/13/wilders-compenseerde-westergaard-rijkelijk-voor-cartoon/

  ——————

  Nou, welk een rijkelijke beloning.

 23. @46

  het is een goede gewoonte om eerst je vijanden te checken en dan pas je vrienden, Sun Tzu zal er vast iets over gezegd hebben 🙂

 24. Ik zou wel eens eens discussie willen
  zien over : hoe efficient is ons huidige democratisch stelsel.
  Daar bedoel ik mee : kan ons meer partijen stelsel de problemen waar we voor staan goed oplossen.
  Adequaat en snel.
  Of hapert dat ,doordat we altijd waardevolle tijd verliezen ,omdat we compromissen moeten sluiten.
  Ik ben daar voor mezelf nog niet uit.

 25. een voorspelling!

  vanmiddag geen rare berichten van Wiesje de Lange

  ze is veel te druk om samen met nog 1200 kruisridders in Den Haag te pleiten voor nog verder gaande onderdrukking van Palestijnen

  zouden ze het manifest van Breivik allemaal goed gelezen hebben? dat is verplichte literatuur in dergelijke joods-christelijke kringen

  als ik de AIVD was zou ik maar foto’s maken en ze 1 voor 1 identificeren

 26. Wetenschappelijke analyse van GW O Blonde Lijder: alweer een broddelwerkje!

  Altijd aardig om te lezen wat je al tijdenlang weet. Geen analyse of wetenschapper voor nodig:

  De SP erkent dat meeregeren in Nederland betekent dat een partij compromissen moet sluiten en acht dat legitiem. Maar anders dan Wilders zegt, komt de PVV lang niet altijd op voor de belangen van ‘Henk en Ingrid’. ‘Dat is geen mening, dat is een vaststelling’, aldus de SP-publicatie. ‘Ze houden hun kiezers voor de gek’, zegt etcetc.

  http://goo.gl/bk7j3

  Zo, nu weer verder met schaamhaar scheren. Wat een bossen…..

 27. kaaskop Schreef:

  Mensen die over kleine dingen liegen zijn in grotere kwesties ook niet te vertrouwen…

  De oude Grieken hadden al een gezegde over mannen die rare dingen met hun kapsel doen…. dat was iets van: “Een man die zijn haar raar kamt om een kale plek te verbergen (inderdaad, dat deden ze toen ook al) is in andere opzichten waarschijnlijk ook niet zo heel erg oprecht.”

  Toen mijn haar begon te minderen ben ik dus ook zeker niet raar gaan kammen, want stel je voor dat ik opeens een ouwe Griek tegenkom. :mrgreen:

  Zie verder: http://www.holytaco.com/combover-awesomely-bad-photo-gallery/

 28. jvdheuvel Schreef:

  Ik begin ook altijd bij de telegraaf hoor.

  Mijn vaste rondje: Ochtendpillen + koffie (meestal oplosmokka, mijn motoriek is aan het begin van de dag niet zo heel erg goed dus ik hou het simpel), Google Niews, Fok! Frontpage, Partyflock Actueel subforum (wordt wel eens overgeslagen omdat de site practisch dood is), alle nieuwe Krapuulberichten, alle nieuwe Krapuulreakties, reageren op reakties, rest van de nieuwe Krapuulreakties, de vorige twee herhalen tot ik alles heb gehad, tweede kopje koffie (toch vaak weer oplos, want is makkelijk), Twitter (soms), nog 1x snel het hele rondje of er ondertussen iets nieuws is gebeurd en dan ben ik weer helemaal bij.
  Met de Telegraaf beginnen doe ik niet want dat mag niet van de dokter. 😈

  .
  JoeyRamone Schreef:

  Maar anders dan Wilders zegt, komt de PVV lang niet altijd op voor de belangen van ‘Henk en Ingrid’.

  Yep, dat zeiden we hier een maand geleden ook al. 😉

 29. “PVV maakt zich sterk voor betere kustverdediging Guyana vanwege klimaatverandering”

  dat had de kop kunnen zijn

  dit is hem geworden

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/10539546/__PVV___Fraude_bij_project_EU___.html?sn=binnenland,buitenland

  die “maanden onderzoek” verklaren waarom we de laatste tijd zo weinig van de beste man hebben gehoord

  hij zat natuurlijk als CSI Guyana midden in de jungle op zoek naar sporen van een lokaal reclamebureau

  dat de PVV EU niet allereerst in De Mos-achtige klimaatretoriek vervalt geeft wel aan hoe slecht de interne communicatie daar loopt, al die vacatures op de site is niet voor niets

  dat er sprake is van een externe klokkenluider is niet zo verwonderlijk want bij de PVV zelf heeft men weing benul van klokken, klepels en waar ze zoal hangen

 30. Werd je vroeger nog uit een vliegtuig gehaald omdat je er “Arabisch” uitzag, tegenwoordig zijn zelfs half-joods/half-arabische vrouwen de klos:

  Before I knew it, about 10 cops, some in what looked like military fatigues, were running toward the plane carrying the biggest machine guns I have ever seen. The cops brought us to a parked squad car next to the plane, had us spread our legs and arms. Mine asked me if I was wearing any explosives.

  Someone on the plane had reported that the three of us in row 12 were conducting suspicious activity. After all, what is the likelihood that two Indian men who didn’t know each other and a dark-skinned woman of Arab/Jewish heritage would be on the same flight from Denver to Detroit? Even considering that we didn’t say a word to each other until it became clear there were cops following our plane?

  http://www.theatlantic.com/national/archive/2011/09/flying-while-half-arab-and-half-jewish-this-one-is-shocking/244984/

 31. Het standaard-riedeltje “als je zoveel om asielzoekers geeft, dan neem je ze toch zelf in huis?” letterlijk toegepast door Drents gemeenteraadslid: “Je laat zo’n vrouw toch niet op straat staan?”

  http://emmen.sp.nl/bericht/68800/110905-emmer_raadslid_neemt_asielzoekster_ten_einde_raad_zelf_maar_in_huis.html

  .
  en:

  Wethouder die in bouwmarkt twee verfkwasten in achterzak stak om handen vrij te hebben niet vervolgd voor diefstal: http://frontpage.fok.nl/nieuws/463510/1/1/50/wethouder-niet-vervolgd-voor-winkeldiefstal.html

  (Het wachten is nu op PVV-Kamervragen over klassejustitie. Het gaat namelijk om een D66-wethouder. 😛 )

 32. Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos: “Klimaat, energie en milieu zijn drie totaal verschillende dingen die los van elkaar gezien moeten worden.” Euh… lolwut? 😐

  Helaas voor Ons Richard is staatssecretaris Atsma het daar toch echt niet mee eens 😛 (zie laatste vraag).

 33. De fotograaf die eind augustus in Utrecht werd gearresteerd en in de cel gezet omdat een agent vond dat hij in de weg stond, is onterecht opgebracht. Politie doet sorry: http://www.nu.nl/media/2614741/excuses-klpd-opgepakte-fotograaf.html

  .
  en nog een mooi nieuwtje:

  Een spontane aktie van DJ Jeroen van Inkel naar aanleiding van het leegroven van de collectebussen van het Koningin Wilhelmina Fonds (hoe diep moet je gezonken zijn om geld voor kankerbestrijding te jatten?) heeft 63.000 euro opgeleverd: http://www.ed.nl/nieuws/algemeen/show/9474477/Van-Inkel-haalt-63.000-euro-voor-KWF-op.ece

 34. Au… 😉
  NU.nl: Kamer tikt Verhagen op de vingers (http://tinyurl.com/6hqftxe)

  Als minister Maxime Verhagen (Economische Zaken) iets nieuws te melden heeft, moet eerst de Tweede Kamer en dan pas de pers worden geïnformeerd.

 35. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10544044/__Wilders_eist_plan_voor_Grieks_failliet__.html?p=1,1

  het kabinet kan beter aan Wilders vragen op welke wijze het failliet van Griekenland zich zal gaan voltrekken

  de PVV heeft immers meteen aangestuurd op een dergelijk scenario, ze gaan nu toch niet vertellen dat dat niet is gebaseerd op grondig onderzoek maar uitsluitend op bruin onderbuik sentiment?

  nu ineens worden we meegesleept in de ondergang van Griekenland, een paar weken geleden konden we die luie Grieken nog het beste aan hun lot overlaten

 36. @73: Kaaskop:

  […]

  En zo profileert die akelige onruststoker zich nog als redder des vaderlands ook, wat een akelig sujet , bah.

 37. [‘Wachttijden Pieter Baan Centrum ongekend lang’]

  [Verdachten van moord en verkrachting die psychisch onderzoek moeten ondergaan, staan gemiddeld zes maanden op de wachtlijst van het Pieter Baan Centrum (PBC).]

  Ja, zal wel als ook alle politieke ”delinquenten ” erheen moeten.

 38. Hero Brinkman doet een Hans Hillen

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/10544870/__Onderzoek_naar_dubbelfunctie__.html?p=21,1

  “We doen alles zo transparant mogelijk. Ik begrijp de gevoeligheden. Als er één partij is die zuiver is op politieke geldstromen en subsidies, dan is het de PVV. Ik wil absoluut niet dat mensen denken dat dit niet kan.”

  om die reden wordt het werkrooster van mevrouw Nunes op de website van de PVV gepubliceerd

  wellicht is het handig om de (politieke) geldstromen richting PVV dan ook maar transparant te maken door publicatie

 39. @71 En jij weet dan nog dat er “iets gaat gebeuren”… kun je nagaan hoe dat is als je totaal ergens anders mee bezig bent.
  Maar nu weet ik tenminste waarom die naam me zo bekend voorkwam toen hij de politiek in ging. 😆

Reacties zijn gesloten.