Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Probeer eens een bericht op het Open Podium te schrijven (meel je bericht naar openpodium@krapuul.nl)

Of hier te klikken als je redactielid bent.

Heb je iets te melden dat echt grote haast heeft probeer dan even de chatbox (Geen wachtwoord invullen).

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

86 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. Kamervraag PVV: “Is de gemeente Gouda gek geworden om agressief overlastgevend Marokkaans straattuig te belonen met gratis sportlessen?”

  Antwoord minister Donner: “Het project is niet bedoeld voor criminele of ernstig overlastgevende jongeren. Er is dus geen sprake van beloning van slecht gedrag. En nee, we gaan ze niet denaturaliseren en uitzetten.”

  http://ikregeer.nl/documenten/ah-129819

 2. Elsbeth Etty in NRC 20-Sep p 10

  Je kan geen link leggen naar het papieren artikel met de titel “Onafhankelijke journalistiek onder druk” en ondertitel “Dit verziekte klimaat is primair geschapen door de PVV”. Je kan het artikel ook niet klakkeloos overtikken en weergeven wat ze over “lijsten op internet van landverraders” schrijft om duidelijk te maken dat de Nederlandse journalistiek voorzichtig is met uitspraken van de PVV.
  Het artikel besluit met zinnen als “Bolkestein leeft geestelijk in de jaren 50 van de vorige eeuw” en zijn “Orakeltaal over de superioriteit van de westerse beschaving”.

 3. UFO gecrasht in Amsterdam:?
  Nu.nl – Explosie in Amsterdamse rechtbank (http://tinyurl.com/6hav8e5)

  De rechtbank in Amsterdam tast volledig in het duister over de oorzaak van de aanslag woensdagochtend.

  maar

  Minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) noemt de aanslag op de rechtbank woensdagochtend in Amsterdam ”een aanslag op de rechtsstaat”.

 4. Richard de Mos eist bij de behandeling van de Wet op de gezichtsbedekkende kleding dat ook op Schiphol en andere terreinen waar Islamieten in transit zijn, het verbod onverkort geldt. Schiphol moet een drempel zijn die door geen enkele aangeklede jurk genomen kan worden. Henk & Ingrid willen niet dat hun voorpret al wordt bedorven bij vertrek naar hun all-in vakantiehotel naar Turkije.

 5. http://abu-pessoptimist.blogspot.com/

  Dov Lior klinkt als een vriendje van Geert

  waarschijnlijk zal Uri vanavond nog telefonisch contact hebben met zijn Israëlische collega om hem ter verantwoording te roepen voor deze door de staat Israël gesponsorde racistische haatpruik… NOT

 6. Na het schaamteloze optreden van GW in de algemene beschouwingen spreekt Emile Roemer Rutte aan op het onbeschofte vertoon van de man met het gele haar. Rutte geeft aan zich daar niet voor te gaan verantwoorden. Het kabinet van Rutte lijkt meer en meer op een gestolen fiets, die Rutte voor een paar Euro heeft gekocht, waarbij hij zichzelf blijft wijsmaken dat hij een nette vent is, die je nooit zal betrappen op iets verachtelijks als diefstal.

 7. #16 Kevin & link: `Wilders wil dat Turkije NAVO verlaat. DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders wil dat premier Mark Rutte in actie komt om Turkije uit de NAVO te laten gaan vanwege dreigementen aan het adres van Israël. Anders loopt Nederland volgens hem het risico dat het door de afspraken binnen het militaire bondgenootschap genoodzaakt is om straks Turkije te steunen in een strijd tegen Israël.’

  Daar wordt deze weerzinwekkende zespuntsterrenfascist ook voor betaald door zijn zioïde broodheren
  uit het Rijk van de duistere Meesters der Kabbala. (MDI en CIDI, be quiet, = theatraal grapje)
  Maar het risico dat Nederland loopt om een of andere corrupte joodse staat kan me eerlijk gezegd geen zák schelen.

 8. @20: Hij heeft het kennelijk over een parallelle wereld waarin de VS geen lid is van de NAVO… Zei hij van de week niet dat hij van Mars kwam of zoiets?

 9. Er moesten zo nodig atoombommen gemaakt worden. Met voortschrijdend inzicht daar van uit met atoomenergie als bijproduct. Typisch geval van een verkeerde start maken en fout op fout stapelen omdat er al investeringen gedaan zijn in een bepaalde richting. Het kon allemaal anders en veiliger. Vanavond in Labirint op Nederland II, tien voor negen gaat het daar ook over [denk ik], maar hier alvast hoe het moet: http://www.youtube.com/watch?v=N2vzotsvvkw Geüpload door TEDxTalks op 22 apr 2011. Kirk Sorensen discuss “Thorium” at TEDxYYC 2011. Kirk Sorensen is chief nuclear technologist at Teledyne Brown Engineering in Huntsville, Alabama and is an advocate for nuclear energy based on thorium and liquid-fluoride fuels. For five years he has authored the blog “Energy from Thorium” and helped grow an online community of thousands who support a renewed effort to develop thorium as an energy source. He is a 1999 graduate of Georgia Tech in aerospace engineering and is also a graduate student in nuclear engineering at the University of Tennessee. He has spoken publicly on thorium at the Manchester International Forum in 2009, at NASA’s Green Energy Forum in 2008, and in several TechTalks at Google. He has been featured in Wired magazine, Machine Design magazine, the Economist, the UK Guardian and Telegraph newspapers, and on Russia Today.

 10. Jelle Hiemstra van de PVV in Friesland neemt afstand van de toon van Geert. Waarschijnlijk wordt de beste man nog niet voldoende bedreigd want hij vraagt om de toorn van Henk & Ingrid. Hiemstra heeft geen andere opties dan plastische chirurgie en emigratie. Hero is al een tijdje stil, misschien kan hij zichzelf met een bijl toegang verschaffen tot Huize Hiemstra om vervolgens hem bij te praten over de democratisering van de PVV onder het genot van een biertje of twintig

 11. even iets leuks tussendoor (en toch on-topic):

  Google “broodmongool” en dan op ± nummer 6 kijken 😯
  😀

 12. Volgens Cees van der Laan in Trouw Trapt iedereen er weer in bij Wilders. Is dat wel zo? Rutte had meerdere keren kritiek op het PVV gedachtegoed, volgens mij was dit voor het eerst dat het initiatief van Rutte kwam. Wilders leek me niet voorbereid op deze terechtwijzing, en reageerde zoals je op een makker reageert die kritiek geeft die je niet van hem gewend bent. Volgens mij zag je nu ook waarom Wilders niet in uitzendingen wil verschijnen, hij kan niet omgaan met onverwachte vragen. Het is nu wel duidelijk waarom Wilders iets heeft tegen cultuur, maakt niet uit of het Nederlands of Islamitisch is.

 13. Aannemer Mark Rutte uit Callantsoog krijgt regelmatig overheidsstukken toegemaild die bedoeld zijn voor Mark Rutte de premier: “Onder meer raadsverslagen van de Tweede Kamer. Meerdere keren heb ik ze erop gewezen dat ik niet de minister-president ben, maar echt geholpen heeft het niet.”

  http://www.noordhollandsdagblad.nl/nieuws/stadstreek/schagen/article11483811.ece/Callantsoger-Mark-Rutte-ontvangt-post-premier-Mark-Rutte

  “Ons Kabinet: voor dat échte veilige gevoel!” 😈

 14. http://www.telegraaf.nl/buitenland/10609682/__Isral_schiet_Palestijn_dood__.html?sn=buitenland

  Uri! wakker worden! tijd voor vragen aan je Israëlische ambtgenoot, vast een vriendje van Geert, doe eens ff bellen! Israëlische leger schiet Palestijn dood omdat kolonisten een dorp aanvallen

  http://www.telegraaf.nl/buitenland/10609331/__Kolonist_overrijdt_jongetje__.html?sn=buitenland

  of deze Uri, wat een helden! geëmotioneerde familieleden arresteren, waarschijnlijk omdat de Israëlische pliesie het vertikt om achter Kars Kolonist aan te gaan

 15. Rond station Utrecht CS wordt nog steeds onverdroten gespeurd naar verdachte individuen. Ditmaal geen fotograaf die in de weg stond, maar een bijna-blinde Alkmaarse DJ, die volgens de spoorwegpolitie véél te vlot liep voor iemand met een blindenstok, want dat hoort schuifel-tik-schuifel-tik-schuifel! En niet eens over de geribbelde streep, dus uiterst verdacht en die gaan we eens even stevig aanspreken! Want dat kan zo maar niet, meneertje!

  Hoezo massahysterie? :mrgreen: (het overkwam vanmiddag een vriend van me en geloof me, die ziet écht bijna niks) 😛

 16. @45 Nee, nee, nee… ik was degene met het PVV-dossier, niet het AIVD-dossier. 😛

  Maar hij is bepaald geen fan van GW, dus wellicht heeft hij daar ook een eigen mapje.

 17. @46

  nu zeker! 🙂

  waarschijnlijk zijn de mapjes op de Atari va Hero simpel te hacken, gewoon overal de namen in Henk & Ingrid veranderen

 18. http://www.businessinsider.com/lakewood-new-jersey-homeless-tent-city-2011-9?op=1#ixzz1XaWRLmyL

  In Nederland heb je een actiegroep “terug naar de bossen” voor mensen met een beperking die zeer terecht vrezen zo’n 50 jaar terug in de tijd geworpen te worden.

  In Amerika gebeurt het gewoon het ook echt, zeer indringende reportage van een “tent city” in een bos over mensen die intussen alles verloren hebben en provisioneel een tentenkamp hebben opgezet.

  En wat doen de authoriteiten? Jawel, het kamp moet natuurlijk gesloopt worden, zelfs dit is die mensen niet meer gegund, een klein bouwvallig kerkje van houten stokken, alles wordt met de grond gelijk gemaakt.

  Indrukwekkende fotoreportage.

 19. Herken uw volksvertegenwoordigers in dit ”portret” in The Economist:
  http://www.economist.com/node/21530078

  ”The results obtained by Dr Bartels and Dr Pizarro do, though, raise questions about the type of people who you want making the laws. Psychopathic, Machiavellian misanthropes? Apparently, yes.”

 20. Nee, ik schrijf er verder niets meer over… :mrgreen:
  GGZ Rivierduinen, de instelling waar ook Tristan van der V. behandeld is, voelt de bui van het aanstaande rapport van de Inspectie voor de Gezondheidszorg over de kwestie al hangen en pleit voor de mogelijkheid tot gedwongen behandeling van zorgmijders.
  Nu.nl – GGZ pleit voor gedwongen behandeling (http://tinyurl.com/3duwxhs)

  (Nou heb ik er toch weer iets over gezegd… 🙄 )

 21. Vervolg #56 – Maar als ik me kwaad genoeg maak, schrijf ik er wellicht toch nog iets over 😡
  Hetzelfde bericht, maar dan anders:
  Telesport – ‘Gedwongen behandeling schizofrenen’ (http://tinyurl.com/3b878gz)
  Nu lijkt alleen de titel anders, aangezien er in het artikel ook “slechts” over “de groep zorgwekkende zorgmijders” gesproken worden, waar natuurlijk ook veel schizofrenen onder vallen.
  Maar de kop zorgt wel voor een heel andere beeldvorming. Je zou je er, als je zelf schizofreen was,
  zomaar over kunnen opwinden…
  :mrgreen:

 22. Als je lang genoeg bij TMG werkt krijg je vanzelf houtrot in het zaagsel in je kop.

  De kop nav nieuwste niet representieve steekproef van Maurice “ik ben jood dus stem op de PVV” le Chien is “steun voor doe eens normaal”.

  Na enkele alinea’s staat er toch echt dat 61% van de reaguurders de doe eens normaal aktie als ongepast kwalificeert.

  Zo ken ik er nog wel een paar. “steun voor dierproeven op Maurice de Hond” of “steun voor castratie Maurice de Hond” of “steun voor muilkorf Maurice de Hond”

 23. Dankzij de telegraaf komt de Afghaanse aap uit de mouw. De werkelijke reden waarom de militairehhhhhhhhh politiemissie in Kunduz vertraging heeft opgelopen. De playmobil poppetjes waren nog niet eerder beschikbaar. Als blijkt dat de vrouwelijke poppetjes iets dragen dat vaag op een sluier lijkt zal de PVV gaan sputteren over de islamisering van playmobil

 24. Wat gaat er gebeuren met de schatkist als er bij de Rabobank op Zondag mensen aan het werk zijn? Hebben ze Inside info over escalatie € crisis of zo?

 25. A.s. donderdag in de Tweede Kamer een door de PVV aangevraagd spoeddebat wegens “uit eigen onderzoek” gebleken “grootscheeps gebruik” van de sharia door NL rechters.

  Euh… lolwut? 😐 😐 😐

  http://twitter.com/#!/TofikDibi/status/117979845903908864
  en http://twitter.com/#!/TofikDibi/status/117980905318002688

  P.S. Voor degenen die denken: “hoe zat dat ook al weer?”… Wilders vindt dat in Arabische landen gesloten contracten en andere overeenkomsten volgens het Nederlands recht moeten kunnen worden ontbonden wanneer beide partijen zich in Nederland bevinden. Aangezien NL rechters dat niet kunnen (of mogen), passen ze volgens Wilders de sharia toe.

  Andersom mag overigens *niet* van Geert, dus je komt niet onder een dure echtscheiding uit door samen naar een Arabisch land te gaan en je partner drie keer te SMS’en dat je hem of haar niet meer hoeft. 😛

 26. @64: MadPride:

  Hoezo overdreven? Prima hoor, maar dan wel een heel nieuw ijkpunt, nergens op gebaseerd.
  Volgend jaar begint het jaar 1.

 27. Nee, dat moeten we pas doen nadat in december 2012 de wereld vergaat… dan wordt 2013 het jaar 1 After Cataclysm en alles daarvoor wordt Before Cataclysm.

  Ik kan me alleen niet helemaal aan de indruk onttrekken dat ik dat “BC” ergens van ken…?

 28. Yep. Dat soort ongein heb ik nou altijd… iedereen dood en de enige 2 overlevenden zijn ik en Fleur Agema. 😐

  Maar ik heb het script even mogen inspieken en ik heb wél een onwijs strakke tekst in de laatste scène:

  “Fleur, al was je de láátste vrouw op de wereld…” 😛 😛 😛

  (*vijf seconden stilte met uiterst uitgestreken blik in de oogjes*)

  “Nou, toedelokie dan maar hè? Ik ga stripboeken lezen, doei!” :mrgreen:

 29. LeRoiDanse Schreef:

  @64: MadPride:
  Hoezo overdreven? Prima hoor, maar dan wel een heel nieuw ijkpunt, nergens op gebaseerd.

  Volgend jaar begint het jaar 1.

  Ach het voordeel van the “common era” is natuurlijk, dat het niet zo lastig omrekenen is. 100 BC staat namelijk gelijk aan 100 BCE. En juist daarom is het zo onzinnig. Gewoon laten zoals het is. Dit is “political correctness gone sour” IMHO.

 30. Fok!-columnist Superworm zet nog wat meer “beschaafde” uitspraken van Wilders op een rij en laat zien hoe de Wilders-aanhang daar in het dagelijks leven nog een schepje bovenop meent te moeten doen:

  De trein arriveerde; de deuren slisten open. Toen Fatima naar binnen wilde stappen werd haar de weg geblokkeerd door een autochtone meneer van middelbare leeftijd, die begon te schreeuwen. “Waarom wil jij in de trein? Waarom pleuren jij en al je soortgenoten met die rare hoofddoekjes niet op naar Yemen? Ik ben het helemaal zat met al die smerige moslims overal, waarom draag je dat kutvod überhaupt? Met jullie debiele achterlijke pedofiele kinderneukerprofeet, vind je dat ook goed als je dat kopvod omdoet ’s ochtends, die ranzige pedofiele aap? Tief toch op naar Yemen!”

  De man viel vervolgens zijn medereizigers lastig met geklaag over moslims en Fatima’s hoofddoek. Hierbij schreeuwde hij nog steeds bijna. Hoewel een paar mensen hem fúrieus aankeken, werd er niets gezegd. Gelukkig duurt het ritje naar Amersfoort maar een minuut of dertien.

  http://frontpage.fok.nl/column/465371/1/1/100/geert-en-fatima.html

  EDIT jvdh: staat voor morgen

 31. lulkoek verhaal over Wilders:

  http://www.indewaanvandeweek.nl/2011/09/het-antwoord-op-wilders-provocaties/

  en mijn reactie daarop elders :

  [Ten eerste gaat het al fout waar men stelt dat Wilders niet dom is .
  Wilders is wel degelijk dom; dat ie wat kunstjes geleerd heeft (van wie? ) wil niet zeggen dat ie beschikt over intelligentie.
  Een zekere creativiteit bezit hij wel al is het de vraag in hoeverre dat van zichzelf is of van de club medewerkers die dag in dag uit haattermen verzinnen zoals oa onthult werd door een journaliste van HP-de tijd die daar werkte om haatpraat voor de PVV te verzinnen.

  Ten tweede is de beste methode de PVV te bestrijden niet genoemd.

  De vette pad die hij is moet je zo boos maken dat ie figuurlijk ontploft.
  Wilders is namelijk altijd wel ergens boos, woest of laaiend over.

  Dan moet je hem niet gaan sussen. In tegendeel; gooi nog wat olie op het vuur opdat ie gaat schuimbekken als een dolle hond – dat zelfs zijn aanhangers zien wat voor schertsfiguur hun messias eigelijk blijkt te zijn.

  Confronteer m met de feiten en sleep de nazi’s er gewoon bij – dat vindt ie vreselijk. Omdat ie inderdaad te dom is te beseffen dat hij een ideologische zoon van Hitler is.
  Of nee, omdat ie dat diep van binnen wél weet maakt dat hem zo boos.]

 32. @74 – Wilders is echt niet dom. Hij is een man van vele gezichten, waaronder die van onbeschofte clown, maar dom is hij zeker niet. Hij heeft het spel verdomd goed in de vingers en als het hem uitkomt, om zich als idioot te gedragen, doet hij dat. En alles wat we van hem te zien krijgen is zijn publieke persona. Ik stel me zo voor, dat Rutte, Verhagen en Wilders na het “normaal” incident vriendelijk keuvelend gezamenlijk een cognacje dronken en een sigaar rookten.

 33. Wilders is wel degelijk dom.

  Wat ik al zei “hij heeft van iemand een paar kunstjes geleerd”

  Zijn ‘methode’ stelt niks voor .
  Lees je interviews met hem of hoor je m uberhaupt praten dan weet je “deze man is dom”

  Er zitten mensen achter Wilders die niet dom zijn.

 34. Ja, onderschatting lijkt me inderdaad een goed uitgangspunt.
  De man streeft een doel na, dat slechts een eenvoudig taalgebruik en eenvoudige statements behoeft. Interviews met hem passen volgens mij goed in dat beeld, die publieke persona, hij is er immers uit om effect te sorteren en niets anders. En misschien komt hij inderdaad steeds dommer over. Maar ik blijf erbij, dat deze man op zich niet dom is, hoewel we dat natuurlijk niet graag horen…
  😉

 35. Voor het overige dreigt dit natuurlijk een “welles/nietes” te worden.
  Misschien ooit nog eens een “Breinstürm”?

 36. [FONT mode=”choco on”]

  KRAPUUL PRIMEUR™!!! PROMINENTE VOLKSVERTEGENWOORDIGERS IN KENNELIJKE STAAT!!!

  [FONT mode=”choco off”]

  Rutte: “Ik ben hier vol-kóóóóóóó-men rus-tig!”

  Op Internet is vandaag op de bekende nieuwssite Krapuul.nl een anonieme geluidsopname opgedoken waaruit duidelijk verstaanbaar blijkt dat PVV-fractievoorzitter Wilders, premier Rutte en een aan het eind te horen nog niet geïdentificeerde vrouw na afloop van het beruchte “doe effe normaal”-debat in een nog niet geïdentificeerd café in de buurt van het Binnenhof hebben getracht de discussie nog eens dunnetjes over te doen. (Zo te horen mogen ze in ieder geval niet meer autorijden. 😛 )

  luister zelf maar: http://www.krapuul.nl/wp-content/uploads/wilders_rutte.mp3 (1’22, 1.6 MB)

  😯 😯 😯

  NB. bij problemen met afspelen het bestand eerst opslaan door (afhankelijk van je browser) “Opslaan” of via de rechter muisknop “Opslaan als” te kiezen en daarna pas af te spelen (ik kon thuis normaal afspelen door op de link te klikken & heb een doodnormale internetverbinding, maar soms zit de internets een beetje verstopt)

 37. #82 mag hilarisch zijn, #83 is echter doodeng, misselijkmakend en nog een hele waslijst aan soortgelijke termen…
  😐

Reacties zijn gesloten.