Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Probeer eens een bericht op het Open Podium te schrijven (meel je bericht naar openpodium@krapuul.nl)

Of hier te klikken als je redactielid bent.

Heb je iets te melden dat echt grote haast heeft probeer dan even de chatbox (Geen wachtwoord invullen).

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

70 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. Ik weet niet of het op internet komt/staat, maar de analyse van G. de Bruin, (‘woont en werkt in Leiden’) in NRC Handelsblad van vandaag, 26 september, “Kritiek op de PVV is al verdacht”, is zeeeer het vermelden waard.

 2. Goed stuk van Steven de Jong:
  “[…] De ‘bedrijfspoedel’, een verwijt dat Wilders aan Cohen maakte, zou dus een uitnodiging aan andere Kamerleden moeten zijn om voortaan geen blad meer voor de mond te nemen. De rem zit ‘m in Nederland niet zozeer in het vocabulaire, het is de omgang die de standpunten niet uit de verf laat komen.”Een saaie bureaucratische formule”, zoals Furedi de moderne tolerantie duidt. Eén die leidt tot “niet-oordelende onverschilligheid”. Ofwel: het einde van de politiek.”
  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/09/26/doe-eens-abnormaal-man-hoe-de-mantra-van-de-tolerantie-het-debat-smoort/

 3. Texas schenkt 135 miljoen dollar die oorspronkelijk was bedoeld voor scholen en gemeenschapsprojecten toch maar als extra belastingteruggave aan een aantal olieraffinaderijen. Gouverneur en presidentskandidaat Rick Perry besloot hiertoe na het lezen van het NL regeer- en gedoogakkoord. (Okee, dat laatste heb ik er bijverzonnen, maar het had me niks verbaasd. :mrgreen: )

  http://www.huffingtonpost.com/2011/09/26/texas-refineries-tax-refund_n_981764.html

  En tussen al dat nare nieuws even iets schattigs: twee spelende babybeertjes midden op de weg (doe mij allebei maar, alleen die ene grote hoef ik niet):

  http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=aOdSvMvvyY8

 4. Meindert Fennema, de man die eerder een boekje over Wilders heeft geschreven, is blijkbaar in zijn romanfiguur gaan geloven en interpreteert vanuit dat personage de werkelijkheid. Fennema zag in de APB geen Wilders die continu aan het sarren was; het was Rutte die Wilders sarde. Laatse zin van het artikel: “Kiezers kijken over het algemeen meer naar de inhoud dan naar de vorm.” Ik weet niet welke kiezers Fennema hier op het oog heeft, ik verbaas me bij PVV aanhangers over hun blinde vlek voor inhoud en samenhang.

 5. fraai zo’n teletekst venster:
  ‘herstel europese beurzen zet door’
  ‘maandprmie zorg boven de 100 euro’

  heeft vast met elkaar te maken
  de 2-deling?……

 6. @ @9:
  Bekijk dit interview met een beurshandelaar. Beurshandelaren maken zich niet druk om de economie, die zoeken naar manieren om in elke situatie geld te kunnen verdienen.
  Volgens mij is dit de mentaliteit van struikrovers. Regeringen kunnen hier nog niet mee overweg, waarschijnlijk omdat die onder de indruk zijn van rijkdom en macht.

 7. Speciale update voor diegenen die niet meer in de vorige Krapuliteitenalarm hebben gekeken:

  Rutte: “Ik ben hier vol-kóóóóóóó-men rus-tig!”

  Op de bekende nieuwssite Krapuul.nl is gisteren een geluidsopname opgedoken waarop premier Rutte, PVV-fractieleider Wilders en een nog onbekende vrouw het Algemene Beschouwingen-debat in een nabijgelegen café nog eens dunnetjes trachten over te doen. Zowel Rutte als Wilders hebben duidelijk diverse alcoholische versnaperigen genuttigd.

  In PVV-kringen wordt inmiddels schande gesproken van het fragment, de opname zou “gemanipuleerd” zijn. Geluidsrestauratiedeskundige D. Arkskywise van onderzoeksbureau Rupluntpunalk heeft echter de stemmen vergeleken met eerder geluidsmateriaal van de beide politititci en verklaarde dat het “volgens de stemanalyse een 99,8% match betreft”.

  Een woordvoerder van een niet nader te noemen politieke partij (iets met meeuwen) heeft volgens zijn zeggen de site gesommeerd het fragment te verwijderen, maar een van de Krapuul-redactieleden heeft inmiddels in een reaktie bevestigd dat er “niets van dien aard” is ontvangen.

  Het gewraakte fragment: http://www.krapuul.nl/wp-content/uploads/wilders_rutte.mp3 (1’22, 1.6 MB)

  WAT DE PERS SCHREEF:
  “Hilarisch!” – JoeyRamone (New York Times)
  “LOL” – Excellentie Zwembad (Rolling Stone)
  “…hilarisch…” – MadPride (NPR News Radio)

 8. Telegraaf ziet oplage het sterkst dalen

  “Alleen de Volkskrant (0,6 procent), NRC Handelsblad (0,2 procent) en nrc.next (2 procent) wisten de betaalde oplage licht uit te breiden. De overige titels noteerden verliezen, waarbij De Telegraaf met een teruggang van 7,5 procent de grootste veer liet. Het AD zakte terug met 1,9 procent, Het Financieele Dagblad met 2,2 procent, Trouw met 0,5 procent.”

  http://www.refdag.nl/nieuws/economie/meeste_dagbladen_zien_oplage_opnieuw_dalen_1_591299

 9. ” Sharon Dijksma is zwanger.”

  Gaat dat zomaar? Mogen sociaal-democraten zich zomaar voortplanten zonder toestemming van de PVV ?

  Ze reageert ook nog op deze aantijging in de krant die het vreselijke nieuws moest brengen, want er was toch even niks belangrijks aan de hand op de wereld:

  [ ‘Ik ben inderdaad in blijde verwachting en ga in de loop van januari met zwangerschapsverlof’, reageert Dijksma, die al een zoon heeft. ]

  En ze heeft al een zoon heeft uw verslaggever uitgezocht. Nou meiden, we hoeven de Story niet meer te lezen hoor, de Volkskrant meldt het U

  Komen kamervragen van, let maar op.

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/2931280/2011/09/27/Sharon-Dijksma-is-zwanger.dhtml

 10. Daar komen ze nu mee…
  Nu.nl – ‘Pgb goedkoper dan kabinet denkt’ (http://tinyurl.com/6h3ab7h)

  Het persoonsgebonden budget (pgb) kost minder geld dan gedacht. (…) Dat schrijft het College voor Zorgverzekeringen, dat toezicht houdt op uitgaven aan zorg, aan staatssecretaris Marlies Veldhuijzen van Zanten

 11. Een tip voor Mark R. van Ferry de Haan

  Geert Wilders, de lastige leerling…

  …Geert Wilders heeft ook ervaring op het vmbo. Maar dan als consument. Wilders is zijn opleiding begonnen op de mavo in Venlo, tegenwoordig noemen we mavo vmbo-tl. Na de mavo sprong Wilders naar de havo en volgde een lange weg langs allerlei sociale opleidingen. …

  http://goo.gl/G4iNX

 12. in het kader van een doelmatige overheid lijkt het mij niet meer dan redelijk ehhhhh niet meer dan NORMAAL om de kosten voor de afhandeling van evident idiote kamervragen aan de betreffende fractie door te belasten

 13. @ Klaass:
  Zou mij niets verbazen als de PVV hier niet bij aanwezig is. Schijnen ze nog al leuk te vinden, een debat veroorzaken/aanvragen en dan weg blijven.

 14. kaaskop Schreef:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/10637457/___Geen_gehoor_migratiezorg___.html?sn=binnenland
  goh, wat opmerkelijk, geen staande ovatie voor Kamp
  arbeidsmigranten mogen hier wel belasting betalen maar een beroep doen op voorziengen, nee natuurlijk niet, wat een raar idee, hoe kom je er op!

  terwijl het voor de zogenaamde Expats , de “gastarbeiders ” uit de VVD kaste ,omgekeerd geldt , zij betalen GEEN belastingen , ook geen gemeentebelastingen , maar gebruiken wel de voorzieningen

 15. @34

  VVDers met een inkomen boven de Balkenende norm weten precies het verschil tussen CAO en COA…

 16. Europese Commissie grijpt de macht.

  […]

  “Neoliberale haviken”

  Serroyen is niet mals voor het sixpack. In een opiniestuk op deredactie.be heeft hij het over “een beschamende onderwerping van de nationale democratieën aan de neoliberale haviken van de Europese Ecofinfilière”. De wetten dreigen “een breekijzer ter ontwrichting van ons sociaal model” te worden.

  […]

  Uigebreid op :

  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/09/28/europese-commissie-grijpt-de-macht

  (gotverdomme wat voel ik me machteloos) >LeRoi

 17. @39: JvdH:

  Zeker, blurgh.
  De link die er staat is ook lezenswaard, waaronder over NL wordt gezegd:

  [En dat landen als Nederland, Verenigd Koninkrijk of Duitsland, met beschamend zwakke beleidsdoelstellingen inzake armoede en uitsluiting, werden bedekt met de neoliberale mantel der liefde.]

  http://opinie.deredactie.be/2011/09/27/ecofinisering/

  [..]

  [ Die almacht van Ecofin zag je al met de nieuwe Europese middellangetermijnstrategie, Europa 2020. Die leek aanvankelijk op een gemeenschappelijk project van de staatshoofden, maar werd uiteindelijk geüsurpeerd door Ecofin. Wat ook goed te merken was aan de aanbevelingen die eind juni naar de Lidstaten en de eurozone werden gestuurd. Met nog nauwelijks enige aandacht voor de sociale dimensie van Europa 2020. En met nog nauwelijks ruimte voor de filière voor Werkgelegenheid en Sociale Zaken om daarop te wegen.]

  [..]

  zum kotzen.

 18. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10642336/__Vaker_doden_door_legaal_wapen__.html?p=18,1

  niet alleen de Telegraaf heeft moeite met exacte cijfers

  in 10 tot 12 jaar circa 20 doden door legale vuurwapens klinkt rijkelijk vaag, kennelijk een onderzoek door een stagiair met een flinke foutmarge

  en nu komt ie, dat is circa 3% van het aantal doden door vuurwapens

  vandaar dat Ivo “ik praat poep om mijn hypotheek te betalen” Opstelten graag de wetgeving wil aanscherpen

  waar is ook alweer die taartpunt met 3% moslims in de EU?

  3% is the magic number, alles met 3% is een groot maatschappelijk probleem

 19. Het drama in Alphen a/d Rijn volgens de Inspectie van de gezondheidszorg
  Nu.nl – Zelfmoordneiging dader Alphen was bekend (http://tinyurl.com/5s4h278)
  Het rapport zelf in pdf-vorm: http://tinyurl.com/62k9xbn
  Ben nog niet door het rapport zelf, maar ik neem al bijna ongezien aan,
  dat dit consequenties zal hebben en dat de cliënten in de GGZ daar geen voordeel aan zullen beleven.
  Ja, ik blijf bewust vaag, anders moet ik er Schutteren 8 t/m 43 aan wijden en daar heb ik geen tijd voor.
  😐

 20. Maar zonder nou “Schutteren 11” te willen schrijven, misschien toch nog wel even een toelichting op #44.
  Het is heel belangrijk & dus heel positief, dat de Inspectie heeft ingezien, dat het drama ook met betere behandeling door de GGZ niet te vermijden zou zijn geweest. Wat echter de precieze conclusies ten aanzien van de psychiatrische praktijk zullen blijken te zijn, valt nog te bezien & daarover ben ik pessimistisch. Ik zeg ook wel eens tegen mijn psychiater, dat ik het niet meer zie zitten en wel eens aan zelfmoord denk & ik heb, geloof ik, ook wel eens tegen de goede man gezegd, dat het misschien tijd zou worden, om een wapen te kopen. Als nieuwe richtlijnen ervoor zouden zorgen, dat de GGZ daar weer heel spastisch mee zou gaan omgaan, waar ze nu bij vlagen best redelijk doen, hebben de cliënten een belangrijk recht verloren, namelijk bijvoorbeeld het recht om af en toe ook zomaar dingen te verzuchten en uit hun nek te lullen… En dat is slechts een voorbeeld…
  😉

 21. @45

  het pistool van Drion met maar één hele onnauwkeurige kogel zodat de gebruiker niet de supermarkt onveilig kan maken

 22. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10647303/__Politiekennis_uitwisselen__.html?p=2,1

  aangezien je als uitgerangeerde VVDer niet meer bij het COA je zakken kunt vullen moet de partij van de joviale studentikoze Mark natuurlijk alternatieven ontwikkelen

  eerste de politie achter een paar boerka’s aan sturen en in de tussentijd de zware jongens laten lopen zodat particuliere bedrijven daar achter aan kunnen gaan op basis van uurtje factuurtje

  en zo stelt Fred Bitches zijn eigen pensioen en dat van enkele collega’s veilig, lekker jobhoppen als bestuurder of commissaris, beetje teren op je oude netwerk en vergane glorie, kassa!

 23. Meer fall-out van Alphen aan de Rijn:
  NOS – Opstelten:bewijslast wapens omkeren (http://tinyurl.com/69ewjcb)

  Minister Opstelten vindt dat mensen die een wapenvergunning aanvragen zelf moeten bewijzen dat ze geschikt zijn om een wapen te bezitten.

  Dat kan eenvoudiger: wie een wapen wil, is niet geschikt, lijkt me… 😀

 24. @51

  een ieder die zich verkiesbaar wil stellen voor een politieke partij zou ook een rapport van drie deskundigen moeten overleggen dat hij/zij compos mentis is

  ik denk dat meer politici in de dop afvallen dan toekomstige Pistolen Paultjes

 25. Als ik zo afga op het gedrag van PVV-bobo’s weten ze niet veel, kunnen ze niet veel en hebben ze een verschrikkelijke hekel aan mensen die meer in het leven zien dan zijzelf zien, zoals wetenschappers en cultuurbelevers. De barbaren doen er alles aan om te voorkomen dat de laatste groep groter zou worden. Nu hingen ze weer in de gordijnen in Limburg waar ze probeerden een aankoop door het Bonnefantenmuseum te dwarsbomen, van 17e eeuwse toppers.
  PVV-ers zijn zo arm van geest, dat een woestijncultuur al hoog boven hun niveau uit torent. Vandaar dat ze zich er zo tegen afzetten!

 26. Rob de Wijk is er nog steeds niet uit, wat wil Wilders?. Wilders is vooral bekend vanwege zijn weerzin en woeste verontwaardiging, en zijn 1.5 miljoen Nederlanders bij wie het de spuigaten uitloopt. Maar wat blijft er over als ze telkens hun zin zouden krijgen? Is de PVV de partij van het spreekwoordelijke maaiveld? Wordt alles verboden wat hun boven het hoofd gaat?

 27. (gelezen in de Stem)
  SP haalde truc uit met motie van goedkeuring
  De SP-fractie in Geertruidenberg heeft de coalitie via een omweg alsnog een uitspraak laten doen over de gebrekkige informatievoorziening van B&W over WSG. Daarom toverde de fractie een konijn uit de hoge hoed: een motie van goedkeuring.
  Als ze het dan niet afkeuren, dan moeten ze het beleid over WSG maar goedkeuren!
  De coalitie wilde geen enkele motie van afkeuring steunen. Dat was niet aan de inwoners uit te leggen
  In de motie van goedkeuring staat dat :
  >de raad van mening is dat volstrekte helderheid en transparantie dient te bestaan over het standpunt van de gemeenteraad en spreekt uit dat het door B en W gevoerde beleid wordt goedgekeurd<
  En daar kon dus de hele gemeenteraad zich niet in vinden.
  Goedkeuring? Natuurlijk niet De motie werd met algemene stemmen verworpen. De SP fractie :Eindelijk heeft de raad nu kleur bekend!

 28. Gert Kok Schreef:

  Is de PVV de partij van het spreekwoordelijke maaiveld? Wordt alles verboden wat hun boven het hoofd gaat?

  wat mag een woord van meer dan 3 letters straks niet meer ???

 29. In memoriam HELLA HAASE.

  http://www.groene.nl/2011/32/een-heerlijk-instrument-die-shredder

  [ Aan de ene kant, zegt u, is er die verveling, aan de andere kant een existentiële onzekerheid, een grote onduidelijkheid over de identiteit. Ziet u het populisme als een politieke reactie op deze wezensvragen?
  ‘Deze elementen zijn, bij elkaar opgeteld, een uitstekende voedingsbodem voor angst en ontevredenheid. Iemand die opstaat en zegt dat onze angst gegrond is, ja, die wordt populair, dat begrijp ik wel. De behoefte aan een sterke man, die zegt te weten dat hij de wereld wel begrijpt, die is groot. Die Wilders zelf beschouw ik niet als heel gevaarlijk, het lijkt me niet zo’n slimme jongen ]

 30. Peter Omzigt tweets op 30-9 :Wetsvoorstellen die om 22 uur ’s avonds ingediend worden zijn altijd interessant en belangrijk.Dit keer bevat het vrijdagavond wetsvoorstel de tientallen miljarden garanties voor het EFSF, het noodfonds voor de euro En nou Geert?:evil:

 31. NOS.nl – Betaald roken in Griekse horeca (http://tinyurl.com/65e7x6y)

  In de Griekse horeca is een rookverbod van kracht, maar casino’s en grote uitgaansgelegenheden mogen tegen betaling de asbakken weer op tafel zetten.

  Een creatieve oplossing: eerst iets verbieden en vervolgens
  (omdat men toch geld nodig heeft) dit verbod weer gedeeltelijk afkoopbaar maken.
  Klinkt al bijna als een “kapitalistisch gedogen” (of naar afpersing?)
  😉

 32. Martin Bosma is weer aan de diarree. Jan Jaap de Ruiter is arabist aan de Universiteit van Tilburg. Jan Jaap stelt vast dat Bosma+PVV in zijn valse boek de deugden van het Christendom lijkt te propageren, maar in de praktijk onchristelijk onbeschoft tekeer gaat. Daarbij geeft JanJaap een citaat dat beter bij de PVV zou passen.
  Bosma reageert op dat artikel door te verwijzen naar het onderzoek naar vleeseters en door Jan Jaap onwetenschappelijk te noemen.
  Het blijkt dat Bosma niet eens goed kan lezen, hij denkt dat Jan Jaap hem citaten uit de bijbel in de mond legt. In en in treurig, dat zoveel Nederlanders hun stem uitbrengen op een partij van onbenul .

 33. Op de Duitse website “Nics Bloghaus” staat een open brief met wetenswaardigheden over het Wilders filiaal “die Freiheit”

Reacties zijn gesloten.