Krapuliteiten alarm for the die hards

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Probeer eens een bericht op het Open Podium te schrijven (meel je bericht naar openpodium@krapuul.nl)

Of hier te klikken als je redactielid bent.

Heb je iets te melden dat echt grote haast heeft probeer dan even de chatbox (Geen wachtwoord invullen).

Ook kan je in deze draad je algemene (al dan niet technische) vragen over de site kwijt.

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

79 gedachten over “Krapuliteiten alarm for the die hards”

 1. Lokale strijd tegen afbraak van gesubsidieerde arbeid laait op:
  “Bruin I zet het mes in de reïntegratiebudgetten van de gemeenten door er alleen al in 2012 190 miljoen euro op te bezuinigen. Over de hele linie komt er minder geld beschikbaar om het arbeidsreserveleger voort te duwen in de richting van de heilige loonarbeid. In plaats van zich massaal en collectief tegen deze bezuinigingsgolf te keren, leggen gemeentebesturen zich er veelal braaf bij neer dat ze met minder geld meer werklozen tot betaalde of onbetaalde arbeid moeten dwingen. Dat gaat ten koste van de duizenden mensen die een gesubsidieerde werkplek hebben, een ID- of WIW-baan.”
  (http://www.doorbraak.eu/?p=7401)

 2. Terwijl de PVVD zich doorlopend druk maakt over onderdrukte moslima’s (met name degenen die zich helemaal niet onderdrukt voelen) en stelt dat vrouwen in het Midden-Oosten pas echte vrijheid zullen kennen als ze meer zoals “ons” zijn, ziet columniste Ebru Umar dat toch iets anders:

  In het Midden-Oosten zijn het juist de hoogopgeleide vrouwen mét kind die het vertikken om te stoppen met werken. Ze hebben vaak een strijd moeten leveren om te mogen studeren en een diploma te behalen waarmee ze onafhankelijk blijven van een man. Want die man, daar kun je niet op vertrouwen.

  Wij, vrouwen in het ontwikkelde Westen, studeren eerst op kosten van onze vaders om vervolgens verder te leven op kosten van onze mannen. Omdat het kán.

  Een knipoog naar ons “geëmancipeerde Westen”: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/3184/opinie/article/detail/2963821/2011/10/12/Nederlandse-vrouwen-zijn-luie-donders.dhtml

 3. http://www.trouw.nl/tr/nl/7964/Schuldencrisis/article/detail/2966706/2011/10/14/Ego-bankiers-staat-verandering-in-de-weg.dhtml
  Een paar citaten
  Afgelopen maandag presenteerde Van Staveren de resultaten van een enquête onder 111 werknemers uit de financiële sector. Rond de 90 procent van de ondervraagden wijst beschuldigend naar kortetermijn- bonussen en de nadruk op aandeelhouderswaarde.
  Het ego van de bankier staat hervorming in de weg. Dit geldt vooral de investeringsbankier. Die heeft zijn status opgehangen aan zijn hoge inkomen. Dat wil hij niet kwijt.
  Er is onvermogen en onwil om na te denken over systeemveranderingen

 4. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10724771/__Zorgen_over_steenkoolgassen__.html?sn=binnenland

  “Met gelikte foto’s en eenvoudig taalgebruik wordt geprobeerd een aardgasalarmistische boodschap aan het grote publiek en kinderen te slijten.”

  ik kauw hem maar voor, leeghoofd De Mos heeft iets langer nodig om de bovenstaande tekst te koppiepeesten en te verspreien via soosjale media als veesboek (bewust eenvoudig taaltebruik) en digitale huis-aan-huisbladen als de Telegraaf en de Volkskrant

 5. @9: Witte Duif:

  quoot uit het artikel:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/7964/Schuldencrisis/article/detail/2966706/2011/10/14/Ego-bankiers-staat-verandering-in-de-weg.dhtml

  [Veel bankiers hebben een erg rigide denkpatroon. “Het is zwart of wit: vrije markt of vele verstikkende regels van de overheid. De focus op aandeelhouderswaarde heeft verkeerde prikkels. Maar maatregelen vanuit de overheid worden meteen verworpen.]

  Totdat ze aan het Staatsinfuus moeten, dan is die heilige Vrije Markt ineens niet meer zo belangrijk, en moeten er miljarden worden bijgelapt in die banken. Miljarden die dan samenlevingen mogen ophoesten door bezuinigingen, ook in Internationale hulp bijvoorbeeld.
  Het zwart-wit denken blijkt dan ineens heel veel kleuren te kennen.

  Wat een smeerlappen zijn het toch.
  Dit moet stoppen.
  morgen 12.00 Amsterdam.

 6. vervolg/slot #7 – Nu.nl – Excuses universiteit aan ambassadeur Italië (http://tinyurl.com/69add7t)
  Op zich alles weer in orde? Lijkt er wel op, was ook niet anders te verwachten…
  Maar deze zin valt me dan toch weer op:

  Van der Laan had donderdagavond al excuses aangeboden voor het incident, maar voegde daar tot teleurstelling van de diplomaat aan toe dat de universiteit ‘juist de plek is voor vrijheid van meningsuiting’.

  En dat is dom, heel erg dom. Het in de aanwezigheid van de ambassadeur beledigen van diens staatshoofd heeft echt niets met “vrijheid van meningsuiting” te doen. “Vrijheid van meningsuiting” is zo langzamerhand onze standaarduitvlucht voor iedere denkbare situatie geworden…
  🙄

 7. verlate correctie van
  MadPride Schreef:

  Het in de aanwezigheid van de ambassadeur beledigen van diens staatshoofd heeft echt niets met “vrijheid van meningsuiting” te doen.

  Verlate correctie (dom, heel erg dom mijnerzijds): Het in de aanwezigheid van de ambassadeur beledigen van een regeringsleider van een bevriende natie…
  Berlusconi is natuurlijk geen staatshoofd, maar een regeringsleider… 😳

 8. Het schijnt dat de invoering van de 130 km-zones meer kost dan de (rijks)bezuinigingen op cultuur (ad 200 miljoen) bedragen. Per knooppuntje is er bv. zo’n 4 miljoen mee gemoeid, dus dat tikt aardig aan. Maar: een deel daarvan vloeit wel weer terug, want alleen al de A2 heeft in de afgelopen maanden reeds 125.000 boetes opgeleverd.

 9. Die tweet bevatte slechts: http://twitter.com/#!/SabineTextualis: “Ik hoor net dat het invoeren van 130 km rijden evenveel heeft gekost als alle bezuinigingen op cultuur”.
  (Mogelijk gaat het dus om nog meer dan die 200 mio, maar over het totale bedrag kon ik verder niks op internet vinden. Wel losse bedragen hier en daar, en dat maakt het wel voorstelbaar.)

 10. @24: Ga je gang, ze zal er vast niet geschokt door zijn. Die tweets staan ook op een veelgelezen bron als sleutelstad.nl (daar heb ik het vandaan), dus het is openbaar.

 11. In mijn privé-Thalys ben ik zojuist van Versailles vertrokken om op tijd in Amsterdam te kunnen zijn, waar ik voor het volk een horlepiep zal gaan dansen, en wel geheel gratis.
  Eénmalige vertoning. niet te missen.

  Tot 12.00 uur, OccupyAmsterdam !! Beursplein 5.

 12. @28 – wat een ongelofelijke macht hebben die gasten toch……….en de staats maar beweren dat dat 1 januari ineens allemaal helemaal anders is, stelletje gevaarlijke gekken.

 13. Rechtse partijen weigeren openheid fractiesubsidies

  In tegenstelling tot de SP (heeft het al gedaan), PvdA, GL, D66 en de CU (zijn er momenteel mee bezig) zullen VVD, CDA en SGP geen openheid geven over de ontvangen subsidies, omdat men bang is voor “Engelse toestanden” (ophef over declaraties van parlementariërs).

  Kennelijk is die angst dus gerechtvaardigd. 😛

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/468535/1/1/50/vvd-en-cda-houden-fractiesubsidie-geheim.html
  en http://www.bndestem.nl/nieuws/algemeen/binnenland/9677714/Roemer-maak-subsidies-aan-fracties-bekend.ece
  en http://www.telegraaf.nl/binnenland/10731395/__Fractiesubsidie_geheim__.html?sn=binnenland

 14. #30 SP-leider Emile Roemer pleit ervoor dat alle fracties in de Tweede Kamer openheid geven over de subsidies die ze krijgen om hun werk te kunnen doen en medewerkers te betalen. Hij is het niet eens met het besluit van het presidium van de Tweede Kamer, het dagelijks bestuur, om die gegevens geheim te houden.

  En vele miljoenen met hem.
  Fijne brandstof voor het Occupy-vuurtje!!!!!!!!!!!!!

 15. @32: JoeyRamone

  Volgens mij kan de SP heus wel aan die gegevens komen , en dan niet luisteren naar dat Presidium, maar gewoon de boel online zetten.

  Dat stiekeme gedoe moet maar eens afgelopen zijn.

 16. Nu.nl – Veerman wil dat CDA breekt met PVV (http://tinyurl.com/3ngaz6b)

  “Het moet afgelopen zijn, anders loopt het verkeerd af met het CDA”, voorspelt de oud-minister van Landbouw.

  Let wel: “loopt het verkeerd af met het CDA”,
  ik zou zeggen: “loopt het verkeerd af met dit land”, maar goed – wie ben ik?
  :mrgreen:

 17. Circa 25 procent van de Spaanse jongeren tot 16 jaar is ondervoed. Dat is mede het gevolg van de economische crisis waaronder het land gebukt gaat.

  Volgens Conxi Martinez, vicevoorzitter van Fedaia, komt ondervoeding vooral voor bij gezinnen die zijn getroffen door de werkloosheid. Die hebben vaak geen geld om voldoende vis, vlees en fruit te kopen.
  De armoede heeft ook tot gevolg dat veel kinderen geen geschikte kleding hebben, aldus Martinez.

  enzovoorts…

  http://www.parool.nl/parool/nl/225/BUITENLAND/article/detail/2970231/2011/10/16/Kwart-van-alle-kinderen-in-Spanje-is-ondervoed.dhtml

  ===========

  Dit moet stoppen nomdedieu !!

 18. Het is inderdaad een beetje vage materie 😛 maar volgens mij zit het zo:

  NB: voor verbeterde versie zie #49

  Bijna iedereen die in Nederland woont of werkt, is verplicht verzekerd voor de AWBZ (Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten) en iemand met een modaal inkomen draagt ongeveer 330 euro per maand aan premie af. Je kunt dus uitrekenen wat er in totaal zou moeten binnenkomen. Volgens de regering wordt alles uitgegeven aan de zaken waarvoor het bedoeld is (chronisch zieken en gehandicapten) en is er zelfs een tekort waardoor er flink moet worden bezuinigd en extra premie moet worden betaald.

  Het probleem is echter dat er uit de periode 1995-2008 60,9 miljard euro over zou moeten zijn (waarvan 20,3 miljard aan door de overheid geïnde eigen bijdragen), dus zowel de aangekondigde bezuinigingen als het eigen risico slaan helemaal nergens op. Hier zijn sinds 2006 al drie keer Kamervragen over gesteld (1x D66, 2x SP), maar de regering zegt geen idee te hebben waar dat geld is gebleven, is niet van plan er tijd & moeite in te steken want het is allemaal geprivatiseerd en daar gaan ze niet meer over, DUS moet er toch maar bezuinigd worden om het financiële plaatje kloppend te krijgen.

  We hebben dus als het ware betaald voor een verzekering, maar als we bij schade geld willen zien, moeten we eerst nóg meer betalen want ze zijn 61 miljard euro kwijt en degene die voor de verzekeraars bij ons de premies int, zegt: “sorry, het is ons probleem niet”. 😐

  (ik durf er niet mijn hand voor in het vuur te steken dat ik het 100% goed heb, maar ik denk dat ik zo toch aardig in de buurt zit)

  Berekening staat hier: http://2.bp.blogspot.com/-WNdy-mY2OzA/TpsQcru98pI/AAAAAAAAAEg/6Nw74s5c0YQ/s1600/PREMIE.png
  artikel uit 2009 hierover: http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2664/Nieuws/article/detail/316305/2009/02/18/AWBZ-miljarden-zijn-spoorloos.dhtml

 19. Steeds meer rechtse die-hards tonen zich sympathiek tegenover Occupy Wallstreet. Dat varieert van ‘can’t actually blame them’ tot heuse inkeer. Charles Moore, een rasechte Tory die de biografie van Thatcher geschreven heeft, schrijft bv.:
  “It has taken me more than 30 years as a journalist to ask myself this question, but this week I find that I must: is the Left right after all? You see, one of the great arguments of the Left is that what the Right calls “the free market” is actually a set-up.”
  (http://www.telegraph.co.uk/news/politics/8655106/Im-starting-to-think-that-the-Left-might-actually-be-right.html)

 20. Banken nemen langzamerhand de macht over

  De banken nu al bijna een derde van alle bedrijfswinsten opstrijken terwijl dit begin jaren tachtig slechts 7% was?

  De banken bijna de hele derivatenmarkt controleren en die markt jaarlijks zelf goed is voor 600.000 miljard dollar? Dat is veertig maal groter dan de wereldhandel van goederen en diensten of het equivalent van bijna tien jaar economische wereldoutput. Het komt ook neer op bijna 100.000 dollar per persoon van deze planeet.

  ===
  http://www.dewereldmorgen.be/artikels/2011/10/18/wist-je-dat-banken-nemen-langzamerhand-de-macht-over
  En nog meer wetenswaardigheden:

 21. @444: Joke Mizee:

  Nou ik vind het maar een rare tiep hoor die Mr. Moore, en van inkeer zie ik vooral in het laatste stuk weinig.

 22. Voor degenen die een minuutje willen ontsnappen aan alle ellende in de wereld, hier weer even iets schattigs!

  Baby-olifantje heeft het al best wel moeilijk met al die poten die hij blijkt te hebben, maar dat rare ding dat aan zijn gezicht hangt… wat moet je daar in vredesnaam mee? (Echt té lief dit!)

  http://www.youtube.com/watch?v=InCUx_Z3AYo

 23. @42 Nieuwe versie van het AWBZ-verhaal:

  Net zoals we allemaal verplicht zijn verzekerd tegen ziektekosten, zijn we ook verplicht verzekerd voor de AWBZ. Deze verzekering dekt allerlei kosten die niet door de gewone zorgverzekering worden gedekt en wordt uitgekeerd als zorg in natura (ZIN) of als PGB aan met name chronisch zieken en gehandicapten. Het PGB is echter te duur geworden en moet van Ons Kabinet dus op de schop.

  Nu blijkt dus dat de verzekeraars die de premies innen (voor iemand met een modaal inkomen bedraagt de premie 330 euro per maand) eigenlijk geld over zouden moeten hebben; over de periode 1995-2008 is dat 60,9 miljard euro, waardoor er op het PGB helemaal niet bezuinigd zou hoeven te worden en een eigen risico eveneens nergens voor nodig is.

  Omdat de AWBZ net zoals de ziektekostenverzekering geprivatiseerd is, kan de overheid niet controleren wat er met het geld gebeurt en moet het doen met de mededeling van de verzekeraars dat het geld “op” is, ook al bestaan er vermoedens dat er bijvoorbeeld flink met het geld is gespeculeerd (en verloren).

  De SP is nu met name boos over het feit dat een aantal verzekeraars een extra verzekering aanbiedt zodat mensen later nog steeds recht hebben op een volledige verzorging, terwijl het in feite de schuld van de verzekeraars is dat ze daar geen geld meer voor hebben. Maar in plaats van de verzekeraars te verplichten beter met hun geld om te gaan en ervoor te zorgen dat de tekorten die ze ZELF hebben gecreëerd aan te vullen, worden door Ons Kabinet de kosten en gevolgen afgewenteld op de verzekerden.

  Je zou het bijvoorbeeld kunnen vergelijken met iemand die al 20 jaar braaf de premie voor zijn inboedelverzekering betaalt en zodra zijn huis tot aan de grond afbrandt, van de verzekeraar te horen krijgt dat ze de schade niet kunnen vergoeden omdat hun kantine net opnieuw geverfd is en jouw geld al dááraan is besteed.

  En daar zijn de verzekerden dus boos over.

 24. @49: DarkSkywise:

  Moet je voor de “aardigheid” eens gaan kijken naar de weelde en luxe bij de gebouwen van de Zorgkantoren, en dan niet aan de balie hoor, maar in de bestuurskamers enzo, allemaal het duurste van het duurste spul.

  Bij het UWV zelfde laken een pak.

 25. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10746727/__Rosenthal_wenst_Shalit_geluk__.html?sn=binnenland

  Uri doet een indrukwekkende poging om de vooroordelen over zijn ziekelijke zionloyaliteit weg te nemen…

  alsof de honderden Palestijnen die zonder tussenkomst van een rechter in de door de PVV verheerlijkte “administratieve detentie” worden vastgehouden een fijne tijd hebben

  Mark zegt nog dat ie minister president voor iedereen wil zijn, Uri is duidelijk alleen minister voor leden van het uitverkoren ras

  zou Uri zich wat meer voor Zahra Bahrami hebben ingezet als ze een Israëlisch paspoort had?

 26. [ Stop met jammeren, kom van je luie reet en doe iets productiefs! De overheid is niet het antwoord. Wall Street heeft je geen schulden bezorgd, neem je eigen verantwoordelijkheid. Houd potverdomme je kop!”]

  [..]

  [Houd op met dat gejammer, Occupy. Luister naar de 53%-beweging]

  [Als dat mij is gelukt, wat is dan jouw excuus om Wall Street te bezetten? Ik zal het je vertellen: dat heb je niet. Wees dankbaar, je leeft in de VS, wees dankbaar!”]

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/10/19/houd-op-met-dat-gejammer-occupy-luister-naar-de-53-beweging/

  LeRoi kan er geen chocola van bakken wat die lui nou eigenlijk willen. 😈

 27. http://www.trouw.nl/tr/nl/4332/Groen/article/detail/2977733/2011/10/20/Verhagen-lapt-voorschriften-kernenergie-aan-zijn-laars.dhtml

  zeg je vieze spelletjes dan zeg je Maxime Verhagen

  en dan maar janken over de “gevaren” die Greenpeace zou veroorzaken

  http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/2977761/2011/10/20/Eerdmans-stop-alle-aso-s-in-een-opvoedingspark.dhtml

  zeg je not in my backyard dan zeg je Joost Eerdmans, de willoze groupie van menig bruin misbaksel komt niet verder dan plagiaat van een stom idee, altijd maar mensen willen opsluiten en deporteren naar elders in binnen- of buitenland is inmiddels een beetje afgezaagd

  ik heb een goed idee, laten we Joost Eerdmans steriliseren ter voorkoming van verdere verbreiding van zijn genetisch afval

 28. Hoort Hoort en Zegt Het Voort (EN DOE ER WAT MEE OPPO’s!!!!):

  De PVV is hier natuurlijk een geval apart. Ten eerste omdat die partij maar één lid heeft dat over alles beslist, inclusief het geld. Een jaar geleden klaagde Hero Brinkman (in een uitgelekte notitie) dat de rest van de fractie geen flauw benul heeft wat er met die miljoenen gebeurt. Dat lijkt me dus een mooi klusje voor Rosenmöller. En dan mag Pechtold weer zeggen: ‘als ze niks te verbergen hebben, hoeven ze toch nergens bang voor te zijn?’ Waar is Geert bang voor? Wat heeft Geert te verbergen? Heeft de PVV een geheime Zwitserse bankrekening? Wordt er geld doorgesluisd naar schimmige buitenlandse organisaties, of Duitse zusterpartijtjes? Niemand die het weet. Maar zolang Geert niet zegt wat hij met die miljoenen doet, mogen we hem gerust verdacht vinden – en de PVV een verdachte organisatie. Dus, Geert, kom uit je boom, en vertel Henk en Ingrid wat je met hun centen doet!

  http://goo.gl/QVrmN

 29. LeRoiDanse Schreef:

  [Houd op met dat gejammer, Occupy. Luister naar de 53%-beweging]
  LeRoi kan er geen chocola van bakken wat die lui nou eigenlijk willen. 😈

  Gewoon, lekker Photoshoppen. 😛 …”53%”-foto blijkt vals: http://i.imgur.com/yarZ7.jpg

  The Guardian heeft een aardig artikel over wat die 53%’ers waarschijnlijk denken te bedoelen (want de onderbouwing van de 53%’ers klopt van geen kanten): http://www.guardian.co.uk/commentisfree/2011/oct/19/american-right-we-are-the-53

  .
  Of deze jankbal: “I work 3 jobs. I have a house I can’t sell. My family insurance costs are outrageous. But I don’t blame Wall Street. Suck it up you whiners. I am the 53% subsidizing you so you can hang out on Wall Street and complain.” – Erick Erickson

  Klinkt zielug? Nee hoor, meneer blijkt te lopen klagen dat hij net een nieuw huis van $374.900 in Georgia heeft gekocht en zijn oude huis (dat iets minder waard is) niet kwijt kan. Oh ja, hij werkt o.a. voor redstate.com (dat weer voor CNN werkt) en heeft een “baantje” van $165.000 per jaar bij een radiostation.
  Jank, jank, jank. 😆

 30. “Onze voorkeur bij zowel mannen als vrouwen gaat uit naar een kandidaat met de naam Jan Hein Donner”?

  Hoewel, “Jan” is in engelstalige landen een normale afkorting van “Janet” en “Hein” is frans voor “huh?” dus het *zou* eventueel kunnen. :mrgreen:

  .
  en:

  Britse advocaat op EP-hoorzitting: “Homo’s asiel weigeren omdat ze in hun land veilig zijn zolang ze niet uit de kast komen, is wettelijk verboden” http://twitter.com/#!/judithineuropa/status/126946677385998336

 31. GROOT NIEUWS VIND IK:

  Leger in Portugal zal zich achter de protesten scharen en er niet tegen optreden als er assistentie wordt gevraagd.
  Dat zou wel eens een olievlek kunnen worden naar Spanje.
  een echo van de anjerrevoiutie? Heb het te druk met occupy, had er graag een apart artikel over geschreven.

  http://www.gewoon-nieuws.nl/2011/10/portuguese-army-joins-protesters/

  [Confrontation with police

  The National Association of sergeants (ANS) in Portugal has stated that if massive riots broke out in Portugal, they will choose sides with the protesters. They said that it is possible it will come to a confrontation with security forces.]

  The military thus ensure that “serve the Portuguese people and not private institutions,” and warns, “Let no one dare to think that the armed forces can be used in the repression of social upheaval that these measures may cause.”]

 32. #78 Roi danse.
  In zo’n geval komt eurgendfor in actie. http://www.artikel7.nu/?p=9820
  Een gewapende Europese gendarmerie, opgericht door vier landen, o.a. uiteraard ons land.
  Er was bij de Grieken al sprake van dat ze orde op zaken zullen komen stellen als het morrende volk
  oprukt, bv. als de onderbetaalde Grikese politie straks niet meer gemotiveerd is om knuppelenderwijs de burgers van straat te slaan. `k Ben zeer benieuwd wanneer Eurogendfor op tournee gaat, kan nooit lang meer duren….

Reacties zijn gesloten.