Krapuliteitenalarm

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Probeer eens een bericht op het Open Podium te schrijven (meel je bericht naar openpodium@krapuul.nl)

Of hier te klikken als je redactielid bent.

Heb je iets te melden dat echt grote haast heeft probeer dan even de chatbox (Geen wachtwoord invullen).

Ook kan je in deze draad je algemene (al dan niet technische) vragen over de site kwijt.

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

74 gedachten over “Krapuliteitenalarm”

 1. Prof. Dr. Mr. Ir. Richard de Mos (PVV) eist onmiddellijk ingrijpen van staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu, CDA) en stopzetting met terugwerkende kracht van de staatssteun aan alle weerkundigen, weerkundige instituten, weerkundige uitzendingen en weerkundige opleidingen, tenzij het “uiterlijk maandag snoeihard gaat vriezen”.

  De Mos is “ziedend” dat hij sinds de aankondiging van een “horrorwinter” op 27 oktober jl. nog steeds zijn publikatie over een aankomende ijstijd niet online kan zetten. “Eerst ons lekker maken en daarna terugkrabbelen. Hier moeten koppen rollen,” aldus de parlementariër.

  http://www.nrc.nl/nieuws/2011/11/05/de-zonnige-nazomer-houdt-nog-even-aan/

  en:

  De onlangs voor zichzelf begonnen Friese ex-PVV fractievoorzitter Jelle Hiemstra blijkt in het trotse bezit te zijn van een niet-westerse ……… (eerst raden, dan kijken!) https://twitter.com/#!/petrakramer/status/132944363977326592

 2. weet de dame in kwestie ook dat ze geen autochtoon is? dat is namelijk niet altijd evident bij de PVV

 3. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10869157/__Twee_jongens_mishandelen_man_in_Limburg__.html?sn=binnenland

  waarschijnlijk heeft Hero Brinkman de beide jongeren (wellicht de kinderen/vrienden/toyboys van een statenlid in de provincie Limburg) opdracht gegeven om vooruitlopend op de door de PVV gewenste invoering van de taser als aanvulling op het wapenarsenaal van de pliesie alvast proefondervindelijk de effectiviteit vast te stellen

  waar gehackt wordt vallen spaanders tenslotte

 4. Heden heb ik in mijn telegraaf(Ja ik weet het ik ben een linkschman die rechts gebral durft te lezen…) het volgende redactioneel schrijfsel aangetroffen…
  Denk ik lekker ff linken,…is het hele artikeltje nergens meer te vinden niet op Google of in de krantenarchieven…
  Wat zit hier achter?Heeft de VVD/CDA of PVV zoveel invloed op Wakker Nederland dat niet welgevallige stukjes over het regeringsbeleid in de doofpot verdwijnen…
  Toch fijn dat de Telegraaf zelf schrijft “onafhankelijk en vrij” te publiceren toch weer een geruststelling…
  Hieronder een spiegeltje waarbij ik niet bedoel om dit te stelen..

  Hoogbejaarden moeten noodgedwongen weer zelfstandig gaan wonen

  ’WE HEBBEN NIET GENOEG GEBREKEN’

  geschreven door een zekere GIJSBERT TERMAAT

  Putten
  „Ik moet mijn uitzet weer bij elkaar gaan sprokkelen. Pannen, bestek, wasmachine, meubilair, alles… Bovendien moet ik weer zelf gaan koken en boodschappen doen. Vreselijk! Ik zie er als een berg tegenop om weer te moeten verhuizen. Heb er slapeloze nachten van. Waarom laten ze mij op m’n 86e niet lekker in het verzorgingshuis wonen? Ze kunnen me net zo goed direct een euthanasiepakket geven…”
  Mevrouw Dommerholt zegt het quasi grappig, maar van binnen huilt ze om de situatie waar ze bij verrassing in is beland. Jarenlang woont ze – net zoals tientallen andere bewoners – met veel plezier in verzorgingshuis De Schauw in Putten.
  „Ik dacht hier tot mijn dood te wonen, gezellig met mijn medebewoners, maar in de herfst van mijn leven moet ik weg. Het oude complex maakt plaats voor een schitterend nieuw gebouw, waarin niet meer voor iedereen plaats is. Door gewijzigd regeringsbeleid val ik ineens buiten de boot en met mij moeten tientallen bewoners weer zelfstandig gaan wonen. We hebben niet genoeg gebreken en daardoor worden we weer teruggeplaatst in de maatschappij. Weg uit mijn beschermde 24 vierkante meter en krijg ineens drie keer zoveel ruimte. Ik zou niet weten hoe ik het moet inrichten en vind het eng weer op mezelf aangewezen te zijn. Ik krijg er hartkloppingen van straks weer alleen te moeten wonen.”
  „ De gedwongen verhuizing van tientallen hoogbejaarde bewoners van verzorgingshuizen naar een zelfstandige woning gaat mensenlevens kosten”, voorspelt huisarts R. Coveen uit de Veluwse gemeente. „De hoogbejaarde bewoners zijn dusdanig in de stress geraakt, dat ze het fysiek en geestelijk bijna niet kunnen bolwerken. Dat zal fatale gevolgen hebben voor mensen die de 80 en soms zelfs 90 jaar al ver zijn gepasseerd.”
  „Natuurlijk realiseer ik me dat deze boude uitspraak voor veel commotie zal zorgen”, reageert Coveen op de situatie die is ontstaan door gewijzigd regeringsbeleid in de zorg. „Daardoor mogen alleen nog mensen met een zogenoemd zorgzwaartepakket (ZZP) 3 en 4 in een verzorgingshuis wonen. Nu is het in Putten zo, dat door nieuwbouw van De Schauw van de 160 verzorgingshuisplaatsen in dit dorp er maar 40 overblijven. Voor tientallen anderen met ZZW 1 en 2 is er geen plaats meer. Die moeten weer op zichzelf gaan wonen. Als dat niet in Putten kan, dan maar ergens anders…”
  De situatie in Putten staat niet op zichzelf, maar is synoniem voor de situatie in heel ons land. Het is nog niet zo, dat ineens bewoners moeten verkassen, maar als de situatie gewijzigd wordt gelden de nieuwe regels wel. „Dat is bij ons het geval. Het gaat hier om bewoners die in staat moeten worden geacht voor zichzelf te kunnen zorgen, desnoods met hulp van de thuiszorg”, zegt M. van den Berge van de Raad van Bestuur van Zorggroep Noordwest-Veluwe. „En ja, dat zijn bewoners van 80 jaar en ouder, die weer op zichzelf komen te staan. We proberen voor iedereen dichtbij een plekje te vinden. Maar als het niet in Putten lukt, dan wordt dat desnoods Groningen of Twente…”
  Huisarts Coveen: „Ik zou hier niet graag voor verantwoordelijk zijn, want ik weet zeker dat deze bezuinigingsoperatie levens gaat kosten. Iedereen kent het gezegde ’een oude boom moet je niet verplaatsen’. Doe dat dan ook niet! ”

  Deze tekst spiegel is niet bedoeld voor publicatie elders maar commentaar mijnerzijds te leveren en tevens als voorbeeld wat Henk en Ingrid en alle andere Nederlanders te wachten staat doordat de PVV met alles meestemt om links en rechts wat moslims dwars te kunnen zitten …….

 5. Nieuw op NEU

  Partijenbash!!

  Hier kunt u aangeven waarom een partij gewoon kut is

  ik heb de aftrap al genomen met D66
  de grootste hufters in de politiek na de PVV

  En de SP ; een partij die teveel credits krijgt omdat ze nog wat normale standpunten hebben maar niet vies zijn van een politietstaat
  Zie : http://neu.forum2go.nl/politiek-religie-maatschappij-f1.html

  Verzamel alle scheten hier

  leuk voor wanneer er verkiezingen zijn om nog even goed na te denken

 6. Bleker en Verhagen, onzinpredikers die volgens Pieter Leroy verstandig natuurbeleid in de weg staan.
  Je kan het ook breder zien, Bleker en Verhagen als onzinpredikers die heel erg in de weg staan.

 7. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10878165/___Stop_hulp_Turkse_dienstplicht___.html?p=11,1

  Kopstoot Hernandez kan het beste beginnen om aan zijn “partij”genote uit te leggen hoe ze van haar Turkse paspoort afkomt, het is haar namelijk nog niet gelukt

  de ziekelijke stemmingmakerij over het meebetalen aan de verdediging van Turkije is nogal triest aangezien Turkije gewoon in de NAVO zit

  Achmed & Fatima in Ankara betalen ook mee aan de veiligheid van haatzaaiers en brievenbuspissers in Nederland

  een kansloos verhaal van een kansloze man, nu gaat hij bekijken of hij de tekst wil aanpassen…

  laten we deze man zo snel mogelijk steriliseren voordat hij gebruik gaat maken van zijn biologische wapen om zijn domheid nog verder te verspreiden

 8. Eigenlijk geen krapuliteit maar ik plaats het toch maar hier. Koekje van eigen deeg:

  Kamer niet naar Egypte na weigering visum
  Laatste update: 8 november 2011 12:08 info Bekijk op de kaart
  DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders vindt het een ”grove schande” dat Egypte zijn fractiegenoot Raymond de Roon een visum heeft geweigerd.
  Foto: ANP

  Dat liet hij dinsdag weten.

  Volgens De Roon is hem een visum geweigerd vanwege uitspraken die hij heeft gedaan. ”Egypte vindt het niet leuk dat ik de verdrijving sinds maart 2011 van 95.000 christenen uit dat land, heb betiteld als etnische zuivering”, aldus De Roon.

  Bron: http://www.nu.nl

 9. @21 Ik moet nog zien of Leers hiermee akkoord gaat. 😐

  Als hij niet in hoger beroep was gegaan: niks aan de hand, want het was een behoorlijk uniek geval (in strikt juridisch opzicht zijn er minder dan 10 vergelijkbare gevallen)
  Als hij zijn discretionaire bevoegdheid had gebruikt: niks aan de hand, want dat geldt niet als jurisprudentie en kan dus niet door anderen worden gebruikt.
  Uitzondering maken voor een studievisum voor iemand die helemaal niet wil studeren maar aan het werk wil: hier gaan advocaten nog héél vaak op terugkomen.

  Het zou me dus niks verbazen als dit verzoek dezelfde weg gaat als de motie Spekman/Anker, dwz. aangenomen door de TK en door de minister naast zich neergelegd.

 10. Meestal heeft Rosenthal er zijn handen vol aan het buitenland uit te leggen dat het gedachtengoed van Wilders en het officiele Nederlandse beleid niks met elkaar te maken hebben, want gedoogconstructie etc.
  Nu moet Rosenthal van de gedoger de ambassadeur van Egypte op het matje roepen omdat Egypte er niet van gediend is iemand als De Roon te ontvangen.
  Rosenthal moet de ambassadeur dus de mantel uitvegen, zeggen dat het Egypte niet vrij staat zelf te bepalen wie men binnenlaat zelfs als De Roon dingen heeft gezegd, waar de regering het ook niet mee eens is, dat Rosenthal het zelf liever ook anders zou zien maar dat hij daarin zelf niet vrij is ongeacht het befaamde “agree to disagree”.

 11. http://www.telegraaf.nl/binnenland/10878855/__Volgens_norm_betaald__.html?sn=binnenland

  Zag deze nog voorbij flitsen, minister Schippers gaat ineens “heel voorzichtig cijfers interpreteren ” ehm..
  oh dit gaat over de beloningen van bestuurders in de zorg, tja dan ga je niet over 1 nacht ijs, dan moet je heel voorzichtig zijn, stel je voor ze zouden eens naar het buitenland vertrekken, die bestuurders.

  Het PGB gebaseerd op zeer twijfelachtig cijfermateriaal voor 90% wegbezuinigen, dat dan weer wel.

 12. PVV Gelderland heeft het vertrek van PvdA-gedeputeerde Co Verdaas geëist omdat hij niet in Gelderland zou wonen, maar in Zwolle. De motie van wantrouwen die de PVV vervolgens indiende heeft het niet gehaald. Verdaas heeft weliswaar een huis in Zwolle, maar wóónt in Nijmegen.

  De PVV vond ook dat Verdaas alle kosten van het gebruik van de dienstauto als hij uit Zwolle werd opgehaald moet terugbetalen. Allen de PvdD steunde deze motie.

  Andere partijen waren best wel boos dat de PVV met het verhaal eerst naar de media is gestapt en daarna pas de PS-fracties heeft geïnformeerd.

  http://www.omroepgelderland.nl/web/nieuwsartikel/1211411/Gedeputeerde-overleeft-PVVmotie.htm

 13. http://www.trouw.nl/tr/nl/4500/Politiek/article/detail/3024441/2011/11/10/Graus-de-mond-gesnoerd-maar-door-wie.dhtml
  http://www.depers.nl/binnenland/609267/De-perverse-prikkels-van-Dion.html
  Nu de rook is opgetrokken lijkt het me goed mogelijk dat het hier om een Bosma opzetje gaat.
  De SP is de concurrerende partij, en anti-bonus; stuur een mol naar een commisie onder voorzitterschap van een SP-er. Laat de mol er op een publicitair gunstig moment uitstappen, met een relletje, en met de slogan: “PVV wordt getraineerd in strijd tegen bonus”.
  Het is niet te geloven hoeveel mensen die kunnen lezen en schrijven dit verhaal voor zoete koek aannemen: een commissie is altijd een doofpot, een vertrekpremie is hetzelfde als een bonus.
  (http://www.dejaap.nl/2011/11/09/oostappen-dion-graus-is-een-zwarte-dag-voor-onze-democratie/)
  Hier wordt parlementair werk getraineerd, de politiek krijgt een slechte naam en er wordt schaamteloos belastinggeld aangewend voor partijpolitieke propaganda. Typisch PVV.

 14. joey kijkt ter ontspanning, dat is tenminste de bedoeling, de laatste tijd naar de ‘beursshow van rtlz
  maar die ontspanning was vandaag van korte duur
  na veel mooie rode driehoekjes, het instortende luchtkasteel van de financiële wereld, wat hapsnap berichten

  – cda: buitenlanders, zoals polen en roemenen die tijdelijk in ons fantastisch gastvrije land rondrijden, moeten voortaan meebetalen aan de wegenbelasting (sic!). met camera’s van de belastingdienst controleren!!!

  vvd: “(hooggeachte”(?) bejaarden, ga maar lekker sparen voor je rollator. deze moet uit het basispakket
  hier nog geen melding van camera’s. komt nog wel…

  gelukkig gaat heineken participeren in een windmolenpark zodat hun bier groener wordt. lekker, denkt joey, groen bier…

 15. PVV Limburg gelooft stiekem toch in hoger water door het klimaatgebeuren? 😮

  “De overheid steekt ruim vierhonderd miljoen euro in de waterveiligheid van Limburg. Staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu Joop Atsma (CDA) heeft hierover donderdag overeenstemming bereikt met de provincie (= PVV, CDA en VVD) en de Limburgse waterschappen. Bij de aanleg, verlenging en verhoging van de keringen wordt rekening gehouden met de prognose dat de Maas meer water moet verwerken als gevolg van klimaatverandering.”

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/472740/1/1/50/miljoenen-voor-droge-voeten-limburg.html

  Ook na de aanpassingen zal Limburg overigens niet voldoen aan de landelijke normen dat een overstroming slechts 1 keer in de 1250 jaar mogelijk mag zijn. De aanpassingen zijn slechts goed voor eenvijfde van de norm, namelijk 250 jaar.

 16. BREKEND: Wilders in 2012 alsnog minister van negertjeszaken?

  CDA, VVD en PVV gaan komend voorjaar opnieuw onderhandelen. Het regeerakkoord wordt opengebroken en voor een deel zal de kabinetsformatie worden overgedaan.

  Door de eurocrisis en de haperende economie zijn vanaf 2013 nog zo’n 3 a 4 miljard euro extra aan bezuinigingen nodig. Het kabinet en de coalitiepartijen zijn er van overtuigd dat een aantal heilige huisjes (behalve ongetwijfeld de HRA en de JSF, dus het zal wel opnieuw ten koste gaan van zorg, onderwijs, cultuur, milieu, ontwikkelingshulp, sociale zekerheid, chronisch zieken, gehadicapten en de overige minima) eraan zal moeten geloven. Geert Wilders liet eerder weten dat het kabinet bij verdere bezuinigingen aan de PVV “een hele harde dobber” zal hebben (maar in ruil voor het met veel bombarie uitzetten van minimaal 10 kleine negertjes in principe overal mee akkoord gaat).

  http://www.rtl.nl/%28/actueel/rtlnieuws/%29/components/actueel/rtlnieuws/2011/11_november/10/binnenland/kabinet-moet-miljarden-bezuinigen-nieuwe-onderhandelingen-regeerakkoord.xml

 17. PVV onderzoekt terugkeer gulden

  http://www.welingelichtekringen.nl/16397-pvv-onderzoekt-terugkeer-gulden-en-wil-desnoods-referendum.html

  Wat een sluwe zet. Ze onderzoeken het zelf, zegegn dat
  het heeeel duur is en niet kan om de gulden in te voeren, referendum dus niet nodig, nieuwe afleider van stommigheden Graus en Islam genoeg gezeurd boeit niet meer, en al doende “moet” de PVV echt wel instemmen met de extra bezuinigingen die komen. Dit draaiboek is in samenwerking met cda en vvd bedacht.

 18. @ LeRoiDanse:
  De PVV heeft daarvoor een ‘internationaal gerenommeerd economisch bureau’ in de hand genomen. Sinds wanneer is “Internationaal” een pré bij de PVV?

 19. 39
  LeRoiDanse
  Slimme zet van de PVV.
  Iedereen kan aanvoelen dat de Eurozone uiteen knalt.
  Om nu als eerste de terugkeer naar de gulden bespreekbaar te maken, zal dat veel stemmen opleveren.

 20. Theo Gerris Schreef:

  39
  LeRoiDanse
  Slimme zet van de PVV.
  Iedereen kan aanvoelen dat de Eurozone uiteen knalt.
  Om nu als eerste de terugkeer naar de gulden bespreekbaar te maken, zal dat veel stemmen opleveren.

  Een belachelijk idee , waarschijnlijk door Amerikaanse Neo-con financiers ingefluisterd om een grote munt naast de dollar onmogelijk te maken …

 21. Gert Kok Schreef:

  @ LeRoiDanse:
  De PVV heeft daarvoor een ‘internationaal gerenommeerd economisch bureau’ in de hand genomen. Sinds wanneer is “Internationaal” een pré bij de PVV?

  Van de Zaai en Haat , levert internationaal gegevens naar u wens op bestelling , we alzo spiek englies , noes parle franzaiz , wir spregge deutz

 22. @39

  de referendumschijnbeweging is gewoon goedkoop gekopieerd van Papandreou, de Mediterrane aap komt uit de mouw

  als de invoering van de oudhollandsche gulden niet het gewenste effect heeft zal “een gerenommeerd instituut” (het CIDI oid) de invoering van de Israëlische shekel mogen onderzoeken

  en als dat ook niet werkt dan moet er natuurlijk een nieuwe munteenheid komen, de Vrijheid, met op iedere coupure een afbeelding van een lid van de fractie of een partner in crime, zo kun je je antibiotica voor de bioindusrtie afrekenen met een Dion, je vuurwapen met een Gidi, de kopstoot in de kroeg met een Hernandez, elke andere alcoholische drank met een Hero, de incontinentieluier met een Lucassen, waterstofperoxide met een Wilders, je donaties aan stormfront met een Agema, energie onzuinige apparaten met een De Mos, etc.

 23. @44: Kaaskop:

  Precies, Griekenland nadoen, en dan kan de boel hier ook door een (ex) bankier verder worden verkloot, maar dan zogenaamd legitiem.

 24. @47

  tegen de tijd dat Jan Kees de Jager weer ondernemertje gaat spelen zullen ze bij de VVD Gerrit Zalm of een andere gladde netwerker met DSB verleden naar voren schuiven

 25. @44
  Maar ondertussen zit de vader van de Mos, papa de Mos, wel aan de knoppen in Griekenland. Als de her-invoering van de drachmen daar een succes wordt, is daarna de gulden aan de beurt. 😉

 26. CDA onderzoekt herinvoering aflaat

  Het Wetenschappelijk Bureau van het CDA gaat de mogelijkheid onderzoeken van het op brede commerciële schaal opnieuw invoeren van de zogenaamde “klassieke aflaat”: een document waarmee gelovigen (al dan niet van te voren) hun zonden kunnen afkopen en aldus verzekerd zijn van een plaats in het hiernamaals. De aflaat zal worden gekoppeld aan een speciale aflaatbelasting van 69%.

  De verwachting is dat veel rijke gelovigen van deze regeling gebruik zullen maken en aldus jaarlijks 3 à 5 miljard euro aan de schatkist zullen bijdragen. Maar ook aan de minima is gedacht: personen met een inkomen op bijstandsniveau of lager zullen tegen een gereduceerd tarief “half-aflaten” kunnen aanschaffen waarvoor slechts een aflaatbelasting van 34,5% zal gelden.

  De plannen zijn echter niet geheel vrij van controverse. In 1517 leidden problemen met de aflaatverstrekking tot de Reformatie en langdurige bloedige onlusten door geheel Europa (zie afbeelding). Volgens het CDA-bureau wordt deze keer goed opgelet dat niet dezelfde fouten als destijds worden gemaakt. “We hebben geleerd van de geschiedenis en zullen ons niet als ezels voor een tweede keer stoten,” aldus een woordvoerder.

  De aflaat zou vanaf 31 oktober 2012 verkrijgbaar moeten zijn bij de betere kerk- en postagentschappen.

  Dienstmedededeling: Dit bericht is thans ook te bewonderen met plaatjes en aparte reaktiemogelijkheid!

 27. jvdheuvel Schreef:

  waar haal je dit nou weer vandaan?

  Uit mijn duim (vanwege een eventuele herinvoering van de gulden). 😆
  Kun je nagaan hoe erg het met het CDA is gesteld als zelfs dit nog plausibel overkomt. 😀

  Als je ‘m écht leuk vindt, maak er dan maar een nieuwsje van. 🙂

 28. De BV Zorreguieta

  Het Argentijnse parlement wees onlangs Jorge Zorreguieta aan als medeplichtige in het grootste witwasschandaal aller tijden, met vertakkingen in de internationale drugs- en wapenhandel. Collega-bankier Onno Ruding zit in hetzelfde schuitje. Máxima vervulde een onderbelicht gebleven bijrol.

  […]

  http://www.groene.nl/2002/11/de-bv-zorreguieta

 29. 63:JvdH

  Stom van me, had niet naar de datum gekeken, vond het al zo raar dat het weer over de oiro ging 🙂

 30. Invalide zwerver mishandeld. 3 tieners opgepakt. schande! De grootste schande is dat er in Nederland (invalide) medelanders op straat moeten leven.

  Nou wil ik niet perse de politiek erbijhalen (maar ga ik wel doen natuurlijk ;P ), maar zou dit zomaar een voorbeeld kunnen zijn van onze maatschappij onder deze regering. Met alle belacjelijke bezuinigingen op zorg, begeleiding , woonvoorzieningen, sociaal beleid, uitkeringen, voorzieningen is dit eigenlijk gewoon geaccepteerd. Toch niet helemaal het beeld wat ik heb van een prettige samenleving.

  http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/zwerver_in_rolstoel_wordt_al_normaal_gevonden/

 31. Nederland riskeert miljoenenboete wegens gezooi met energielabels woningen & andere gebouwen: http://frontpage.fok.nl/nieuws/473036/1/1/50/nederland-in-gebreke-wegens-energiebesparing.html

  en

  Ministerie zelf ook niet geheel brandschoon bij samenstelling salaris Nurten Albayrak (COA): http://frontpage.fok.nl/nieuws/473056/1/1/50/ambtenaren-leers-ook-fout-over-salaris-coa-baas.html

  en

  CDA Brabant moet zichzelf opnieuw uitvinden. “We zitten in een moeras”: http://www.brabantsdagblad.nl/regios/9847995/CDA-zit-ook-in-Brabant-in-het-moeras.ece

 32. [ een veelgevraagde consulent voor de Bilderberg Conferentie en grote bedrijven als Coca-Cola en Goldman Sachs. De bijnaam Super Mario deelt Monti overigens met de de Italiaanse president van de Europese Centrale Bank Mario Draghi, die ook Super Mario wordt genoemd.]

  [ “He is International Advisor of Goldman Sachs and Member of the International Advisory Board of the Coca-Cola Company.” ]

  Dit is Mario Monti , waarschijnlijk de nieuwe premier van Italië…..

  http://www.scienceguide.nl/201111/collegevoorzitter-op-stoel-berlusconi.aspx
  Papdopoulos bij de Grieken, Draghi in de ECB, nu ook een vriendje van goldman Sachs in Italië.

 33. Dissident GroenLinks:’Nóg niet naar de SP’

  Tjongejonge wat een reuring in Nijmegen. Simone Witsenhuijsen van Groen-Links stemde tegen de stadsbegroting van de progressieve ( huh ?? ) coalitie van GroenLinks, PvdA en D66. De coalitie kan daardoor nog maar op 21 van de 39 stemmen in de raad rekenen.

  [..]

  Het dissidente raadslid steunde als enige van GroenLinks een SP-voorstel om meer gesubsidieerde banen (400) in stand te houden.

  Toch wel leuk, Simone Witsenhuijsen moet van fractieleider Noël Vergunst het vice-fractievoorzitterschap van GroenLinks inleveren, evenals het woordvoerderschap op het onderdeel financiën, want dit kan allemaal niet hè, zo zijn ze de meerderheid kwijt die PvdA, GL en D66.

  http://www.gelderlander.nl/voorpagina/nijmegen/9861865/Dissident-GroenLinksNog-niet-naar-de-SP.ece

 34. http://weblogs.nrc.nl/opklaringen/2011/11/12/volksgezondheid-op-kompas-van-markt-en-bureaucratie/#more-6160

  Vooral die typering van de staats vind ik wel raak:

  “staatssecretaris Veldhuijzen van Zanten. Die zit inmiddels tot over de oren in het moeras van indicatiestelling en zorgzwaartepakketten. Zij sleutelt aan AWBZ, WMO en ZVW. De verpleeghuisarts die dacht mensen te gaan helpen met haar deskundige bijdrage knutselt inmiddels steeds onoverzichtelijker aan regelingen voor langdurige ziekte. Met de bureaucratische zorgkantoren en later de o zo toegankelijke zorgverzekeraars als uitvoerders. Een markt op steunzolen.”

 35. Ouders moeten een tegendraads kind slaan en wie dat niet doet, gaat in tegen de wil van God.. In de Hervormde Nieuwsbrief gaat het echter over meer dan alleen een tik. De verhandeling van dominee A. Vlietstra volgt op een gelukswens aan een Katwijks echtpaar dat net hun vijfde kind heeft gekregen. Hij haalt teksten aan uit de zeventiende eeuw die ’beslist nog niet uit de tijd zijn’. Als een kind zondigt is ’kastijding’ (lichamelijke bestraffing of slaag) een noodzakelijk antwoord, houdt Vlietstra de gelovigen voor. Een ouder kind mag zwaarder worden gekastijd omdat dat meer kan verdragen. Kinderen die ’obstinaat’ zijn moeten zelfs ’scherp gekastijd’ worden. „Een zware misdaad en gruwel moet niet zacht worden bestraft.”

  http://www.leidschdagblad.nl/nieuws/regionaal/duinenbollen/article12410003.ece/Katwijkse-hervormdenprocent3A-Kinderen-slaan-is-goed

 36. @77

  dus eigenlijk is Dion een goed gristen die zijn zondige echtgenote op het rechte pad probeerde te houden

  Marcial is een goed gristen die in het uitgaansverkeer zondige uitgaanstypes op het rechte pad probeerde te houden

  en Hero is een goed gristen die zelfs in dronken toestand probeert om zijn buurman en een barman voor zondig gedrag te behoeden

  vandaar dat de SGP zich zo goed thuis voelt bij de gedoogconstructie

Reacties zijn gesloten.