Krapuliteitenalarm – The Final Edition (hopen we)

Weet je een krapuliteit waarvan je vindt dat die wel op de site geplaatst kan worden? Zet hem dan in deze draad.

Een melding in deze draad garandeert echter niet dat er een individueel bericht op de site verschijnt over jouw krapuliteit. Niets garandeert dat.

Wat misschien helpt is als je je artikel van 200 a 600 woorden stuurt naar openpodium@krapuul.nl.

Of hier klikken als je redactielid bent.

Voor snelle communicatie hebben wij ook een de chatbox. Als je daar een gebruikersnaam/wachtwoord voor wil neem dan even contact op middels het contactformulier.

Ook kan je in deze draad je algemene (al dan niet technische) vragen over de site kwijt.

NIEUW:
Verzoek: maak van je reactie een leuk pakkend tekstje; dan kunnen we dat integraal overnemen in een bericht. Scheelt ons weer werk.

Vorige krapuliteitenalarmdraden staan hier.

145 gedachten over “Krapuliteitenalarm – The Final Edition (hopen we)”

 1. @ 4 aanvulling
  Volgens Alex : Er is nog geen overtuigend bewijs dat HFT de markt structureel instabieler maken
  dit wordt aangetoond middels een rapport van … de bank of England.
  maar wel aantoonbaar is dat ” parallel aan de liberalisering van de markten, de inkomensongelijkheid in alle landen (inclusief Nederland) toeneemt. ”
  http://bit.ly/xPlskV
  Vanavond naar Tegenlicht kijken

 2. HFT is geen probleem, het is nog niet eens een symptoom, het werkelijke probleem zijn de onderliggende financieël-economische verhoudingen

  HFT maakt de financiële markter waarschijnlijk eerder efficiënter

  de conclusie van het CPB lijkt me duidelijk, het CPB kan ook niet snel van WC eend praktijken beticht worden

  uiteindelijk draait de consument er hoe dan ook voor op, linksom of rechtsom

 3. Bericht vandaag in de PZC:

  AMSTERDAM – De Nederlandse overheid subsidieert al jaren de bouw en uitbreiding van megastallen in het buitenland. Dat meldt Stichting Wakker Dier maandag. De subsidie komt voor een deel uit potjes voor ontwikkelingssamenwerking, blijkt uit het rapport ‘De megastal als exportproduct’ van de organisatie.
  Wakker Dier geeft als voorbeeld een bijdrage van 750.000 euro aan uitbreidingsplannen van Omsky Bacon van 250.000 naar 500.000 varkens. Dit bedrijf is een dochter van het imperium van de Russische zakenman Roman Abramovich.
  De grootste varkensboer van Nederland, Van Genugten kreeg 700.000 euro uit de pot ontwikkelingssamenwerking voor de bouw van een stal in Bosnië. In deze stal komen biggen uit Nederland, terwijl de overheid juist dergelijke lange afstandstransporten wil tegengaan wegens het dierenleed en het gevaar van ziekte.
  Roemenië
  Een ander voorbeeld is het industrialiseringsproject van een pluimveegigant in Roemenië, aldus het rapport. Het bedrijf heeft een jaaromzet van tientallen miljoenen, maar kreeg 4 ton subsidie wegens een levering uit Nederland van ‘plofkippen’, veevoer en stalinrichtingen.
  Daarmee voerde het de productie zodanig op dat er meer kippen per vierkante meter worden gehouden dan in Nederland is toegestaan.
  Agro-industrie
  De agro-industrie gaat ‘de boer op’ in landen waar industriële veeproductie in opkomst is. De bedrijfstak heeft tientallen jaren aan ervaring met grootschalige vee-industrie. Nederlandse bedrijven zijn bij veel mega vee-projecten in andere werelddelen betrokken.
  De overheid stimuleert de export en helpt de industrie. Volgens Wakker Dier steekt Nederland er jaarlijks tientallen miljoenen euro’s in.
  Megastallen
  De Nederlandse burgers betalen mee aan de bouw van megastallen in het buitenland, terwijl de dieren daar vaak een slechtere behandeling krijgen, aldus Wakker Dier.
  De maatschappij stuurt Nederlandse veeboeren stapje voor stapje een diervriendelijker richting uit. De hulp aan de agro-industrie betekent meer (oneerlijke) concurrentie voor de Nederlandse veeboeren, aldus de organisatie.

  Afijn, dan weet u waar vingerlikkend uw en mijn geld blijft!

 4. Stichting BREIN past op eigen houtje ThePirateBay-vonnis aan.

  “Hee, vier sites die moeten worden geblokkeerd, hebben helemaal niks meer met TPB te maken!”
  “Gaan we geen rechter voor lastigvallen, die strepen we zelf wel door.”
  “Okee Tim.”

  en:

  Kritisch Zonnehuizen-zorgpersoneel wordt door nieuwe eigenaar niet opnieuw aangenomen, is in strijd met afspraken dat niemand ontslagen zou worden:
  https://twitter.com/#!/RenskeLeijten/status/161485066273435650
  https://twitter.com/#!/RenskeLeijten/status/161485343781175297

  en:

  Deze week ein-de-lijk op de agenda van de Tweede Kamer: financiering politieke partijen:
  https://twitter.com/#!/TofikDibi/status/161487709863559170
  https://twitter.com/#!/TofikDibi/status/161488605989183488

 5. vdheuvel zegt toedelodookie, de site blijft wel open want ze is groter dan hem alleen. hij heeft er even geen zin meer in. jammer!

 6. Een groep ultraorthodoxe en extremistische joden heeft dinsdag in het Israëlische stadje Beit Shemesh een vrouw aangevallen die posters van een loterij ophing: http://frontpage.fok.nl/nieuws/504633/1/1/50/ultraorthodoxen-vallen-vrouw-aan-in-israel.html

  en:

  Steeds meer gemeeten nemen de motie “kinderpardon” aan, na Leek, Oostzaan en Enschede (ruime meerderheid) nu ook Eindhoven.
  https://twitter.com/#!/anitadehorde/status/161774505960812545
  https://twitter.com/#!/TofikDibi/status/161940419725361152

  In Goes staakten helaas de stemmen omdat 2 verwachte voorstemmers en 1 verwachte tegenstemmer ziek waren, in Oisterwijk is de motie zelfs mede-ingediend door de LPF.

 7. Twee pubers (15 en 16) met de Nederlandse nationaliteit, Afghaanse vader (ruim 10 jaar conciërge op basisschool) waarvan de rechter al drie keer heeft bepaald dat hij in NL mag blijven ondanks dat hij in een ver verleden voor het Afghaanse ministerie van defensie heeft gewerkt, niks aan het handje toch?

  Helaas, moeder/echtgenote in 2006 overleden, regels zijn regels, dus allemaal het land uit. 😐 Petitie hier: http://petities.nl/petitie/nederlandse-kinderen-gedwongen-met-vader-naar-afghanistan-terug-te-gaan

  meer info: http://omroeprijnwoude.nl/nieuws/2012/01/concierge-van-de-michaelschool-moet-het-land-uit/
  en: http://www.metronieuws.nl/nieuws/concierge-abdul-moet-blijven-vinden-ze-in-hazerswoude/SrZlay!8McN24Lb7IXu2/

  (helaas te weinig info voor een tijdlijn, sorry)

  Minister Leers heeft overigens toegezegd de zaak te zullen bekijken, maar we weten wat dàt betekent. 😛
  http://omroeprijnwoude.nl/nieuws/2012/01/minister-leers-gaat-zaak-abdul-momand-bekijken/

  Nóg meer info staat bij de Telegraaf achter een betaalmuur, maar ook hier: http://www.krapuul.nl/wp-content/uploads/abdul.txt (< kun je het beste eerst downloaden, want er op klikken ziet er *niet* uit) Stukje uit Telegraaf-artikel:

  Momand heeft er geen idee van waarom hij wordt uitgewezen. “Ik werkte bij het ministerie van Defensie, toen de Moedjahedien in 1992 en later de Taliban binnentrokken. Ik ben gevlucht, van provincie naar provincie, tot ik via Pakistan in 1997 naar Nederland kon komen.”

  In Nederland kwamen na 1992 veel Afghanen terecht die werkten voor het communistische bewind, onder hen ook militairen die later van oorlogsmisdaden zijn verdacht. In Hazerswoude-Rijndijk vermoedt men dat de zachtmoedige conciërge met dergelijke lieden over één kam wordt geschoren

 8. http://www.depers.nl/binnenland/626151/144-redt-niet-ieder-dier.html

  Dion ziet weer een complot van “iemand die de boel van binnenuit wil frustreren”

  misschien moet er een dierenpolitie-politie komen om dit soort misstanden aan de kaak te stellen

  Dion is blij dat er kennelijk meer dierenleed dan verwacht is, zo kan zijn pet-project hem nog verder opstuwen in de vaart der volkeren

  wellicht ga ik de proef op de som nemen, even checken of de centralisten nog een beetje learnen on the job

  tring tring, een vier vier, waarmee kan ik u helpen?

  ik bel u anoniem maar uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat de schaamluizen van Dion Graus kampen met verwaarlozing en een slechte leefomgeving door zijn gebrekkige hygiëne, wat gaat u hier aan doen?

  misschien kun u naar de media stappen, L1, Hart van Nederland, etc.

  nee, die wagen zich daar niet aan, ze hebben geen zin om voor roddelkrantje uitgemaakt te worden, ze willen geen perspolitie op hun dak

  tja, dan weet ik het ook niet, tuut tuut tuut

 9. http://www.depers.nl/buitenland/626205/Gingrich-wil-permanente-maanbasis.html

  als de defensie industrie je niet voldoende centjes toeschuift kun je allicht proberen om andere industriën aan te boren

  Gingrich wil een permanente ruimtebasis terwijl miljoenen Amerikanen ’s morgens niet weten of ze ’s avonds wel een warme maaltijd kunnen eten en niet verzekerd zijn tegen ziektekosten

  even goedkoop scoren in Florida, niets menselijks is moraliserende schuinsmarcheerder Newt vreemd

 10. Bibi is blij en aait Uri over zijn bolletje

  Uri glimt van trots

  Geert hoeft niet te twitteren

 11. Kaaskop Schreef:

  Bibi is blij en aait Uri over zijn bolletje. Uri glimt van trots. Geert hoeft niet te twitteren

  Onze ministeriële Ziozaakbehartiger viel vooral over de EU-tekst: ` Door de komst van joodse kolonisten wordt daar “de Palestijnse aanwezigheid ondermijnd’. Wat natuurlijk waar is, maar wat we waarschijnlijk straks niet meer hardop mogen zeggen in Nederland, op last van Tel Aviv-muppets Rosental en Wilders en op straffe van tot antisemitist te worden bestempeld. 😉

 12. Henk kan vast een mooie tekst maken over het ondermijnen van de Palestijnse aanwezigheid 🙂

 13. Tsejus, ik krijg audio reclames on branded maagzuur tegen te gaan als ik op de site kom????????????? Is dat alleen bij mij?

 14. #51
  Neen maar het is in plaats van die beddenreclame enne.. zoals je waarschijnlijk wel weet past Google de reclame aan op je surfgedrag en laat hier bij Krapuul nu net iemand in de ziektewet gestapt te zijn…

 15. http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/3140289/2012/01/27/Wilhelmus-moet-op-alle-basisscholen.dhtml

  misschien kan de PVV zieltjes winnen bij de oranjeverenigingen

  ‘Kinderen vragen zich bijvoorbeeld af waarom het volkslied ook op 4 en 5 mei is te horen. Ze beseffen niet dat er letterlijk mensen voor hun vaderland zijn gestorven, terwijl ze dit lied zongen’

  wat een walgelijke nationalistische prietpraat

  ik heb liever dat er meer tijd besteed wordt aan geschiedenisonderwijs dan onnodige zangkoren met oranjedweperij

 16. ergens heb ik het idee, gevoel, dat er sinds enige dagen iemand node wordt gemist op krapuul
  de aanjager, de motor, peper, sambal…
  die nu ergens op z’n luie reet in de zon ligt .-)
  de angel lijkt eruit

  of ligt dit aan mij?
  dan ga ik in therapie

 17. Kaaskop Schreef:

  heeft prof dr ing De Mos al een klimatologische uitspraak gedaan naar aanleiding van de weersvoorspelling voor de komende dagen?

  Die heeft al 3 maanden zijn stukje klaarliggen over de aankomende horrorwinter, plus een bundeltje Kamervragen om iedereen die anders beweerde met terugwerkende kracht te onslaan en te ontdoen van iedere vorm van subside en/of Nederlanderschap.

  Moet het alleen nog overdag een paar keer flink vriezen, dan kunnen ze uit de kast. 😛

 18. JoeyRamone Schreef:

  de angel lijkt eruit

  of ligt dit aan mij?

  Als je medicijnen aanpast moet dat vaak ook eerst een weekje wennen. 😉 (Soms zelfs wel drie.)

 19. @72 Ik heb de hele hoofd/eindredactie er net met een mailtje over verblijd. 😈

  Ik heb een paar extra rechten op Krapuul, maar die gaan niet veel verder dan plaatjes kunnen plaatsen enzo. Dus speciaal voor jou en iedereen die er last van heeft:

  .
  *update*

  Ik hoor net dat je nooit advertenties op Krapuul te zien/horen krijgt als je inlogt (eventueel eerst profiel aanmaken). Zelf gebruik ik Firefox met AdBlockPlus en dan heb je ook nergens last van.

  Firefox: http://www.mozilla.org/en-US/firefox/fx/ (installeren viel mij 100% mee)
  AdBlockPlus: http://adblockplus.org/en/ (eerst Firefox installeren natuurlijk ;))

  Mijn ervaring is overigens dat adverteerders op kleinere sites (die bij mijn weten door een derde partij worden geregeld, dus hebben we zelf helaas niet zo veel inbreng) meestal erg negatieve reacties krijgen op advertenties met audio en er dan vanzelf wel weer mee ophouden.

  Als het je helpt: ik vind zomaar startende ads met audio ook meer dan vreselijk.

 20. @74
  Mijn dank is groot, hoor nu niets meer. Maar euh wat heeft poes Poes met deze reclame terror te maken 🙂

 21. http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3141520/2012/01/27/Ruim-twee-jaar-cel-voor-downloaden-bomreceptuur.dhtml

  hoe veel is er tegenwoordig voor nodig om twee jaar en drie maanden in een staatshotel te gaan logeren?

  http://www.martinfrost.ws/htmlfiles/june2007/imhv3.pdf

  wat bomreceptjes, met vriendelijke dank aan de joe-es-of-eeeee

  http://www.arsenalinc.com/usa/home.php?cat=9

  een prijslijst voor AK’s

  het briefje laat ik aan de verbeelding over

  als het voorhanden hebben van informatie die gebruikt kan worden voor het plegen van terrorisme strafbaar is dan kan iedereen met een internetaansluiting achter slot en grendel opgeborgen worden

 22. http://www.depers.nl/buitenland/626644/McCain-stuur-Gingrich-naar-de-maan.html

  laten we Geert, Hero en de rest van de fractie ook sturen, misschien wil Hirsi Ali ook wel mee, gezellie!

  eigenlijk wel ideaal, een permanente fascistischeneocondenktank-tank op de maan, kunnen ze gezamenlijk masturberen bij de gedachte aan ethnische registratie, deportaties van onwelgevallige elementen, knieschoten, anti-abortusactivisme, het verspreiden van het joods-christelijke gedachtengoed, dilemma’s of je nu voor of tegen homo’s moet zijn, hoe je meer dan 99% van de bevolking nog verder kunt bestelen, sneaky partijfinanciering, de meerwaarde van een boerkaverbod op Mars, Fitna III, het voorbereiden van de eerste Bilderbergconferentie buiten de Aardse atmosfeer, de ontmaskering van een islamitisch complot om Uranus te onderwerpen (Urabië volgens het nog te verschijnen boek van Bat Ye’hoer), de inzet van drones tegen demonstraties van vakbonden, het ontkennen van de invloed van de mens op het klimaat op Aarde omdat we immers ook geen invloed hebben op het klimaat op de Maan, het preventief verbieden van rituele slacht op Mercurius, de beste locatie voor het planten van een oranjeblanjebleue vlag op de Maan, verdere bezuinigingen op ontwikkelingshulp voor Aardbewoners, de realisatie van een grensmuur op de Maan, lekker twitteren, etc.

  o ja, enkele reis, Rückkehr nicht erwünscht

 23. http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2824/Politiek/article/detail/3141438/2012/01/28/Haagse-PVV-verzon-klachten-voor-zwartboek-verkeer.dhtml

  het uitlekken van de werkwijze wordt door prof dr ing De Mos als onderdeel van een lastercampagne afgedaan, de rest van de wereld zal het waarschijnlijk eerder in de categorie waarheidsvinding plaatsen

  beetje duimzuigen moet mogen, met uitsluitend onzinnige kamervragen wordt het ambtenarenapparaat onvoldoende belast

  de betreffende fractiemedewerker heeft een reprimande gekregen en is niet ontslagen, gelukkig anders hebben we weer onbemiddelbare werkzoekende in de bakken van het UWV

  is de betreffende fractieimedewerker een PVV-functiestapelaar?

  over stapel gesproken, vrij naar de blonde Führer

  bij de PVV zijn ze allemaal Stapel

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/5288/Onderwijs/article/detail/3108821/2012/01/06/Student-krijgt-10-voor-scriptie-over-fascistische-PVV.dhtml

 24. DIENSTMEDEDEDELING: Na alle ellende met spammers en downtime in ons toch anders zo gezellige spelletje “Op naar de 100.000 reacties!” is nu zelfs het hele draadje stuk, want er kan niet meer worden gereageerd.

  Maar geen nood, we hadden er al een soort tweede topic over, dus we gaan daar verder: http://www.krapuul.nl/?p=65715

  ATTENTIE TECHNISCHE DIENST: er werkt iets dus niet helemaal goed (zie hierboven)

 25. #85
  “De reactiemogelijkheid automatisch uitschakelen bij berichten ouder dan .. dag(en)” staat een klein beetje aangevinkt misschien?

 26. @86 Ik heb me sufgezoekt, maar ik zie alleen maar een vakje “Reacties toestaan” en die staat aangevinkt.

  Het is wél exact 2 weken oud, dus het zou kunnen, maar ik vrees dat dat dan in een gedeelte zit waar ik niet bij kan. 😐 (Die 2 weken is dan kennelijk nieuw, want in bijvoorbeeld de Sahar- en Mauro-tijdlijnen hebben we véééééél langer dan 14 dagen gepost.)

  .
  *edit*

  Stuk makkelijker zoeken als je een exacte zoektekst hebt :mrgreen: en inderdaad:

  Automatisch uitschakelen reacties

  Het is mogelijk om de reactie mogelijkheid uit te schakelen na een bepaald aantal dagen. Als je dit wilt ga je naar Instellingen -> Reacties en bij Overige reactie-instellingen vind je onderstaande mogelijkheid. Vul het aantal dagen in en klik op Opslaan.

  De reactiemogelijkheid automatisch uitschakelen bij berichten ouder dan XX dag(en).

  http://www.dse.nl/~wordpress-faq/wordpress/reageren/reacties-in-uitschakelen/

  *heeft geen tabje “Instellingen”*

  Toch iets voor de Technische Dienst dus. 😛 *doet mailtje*

  .
  *edit 2*

  Het werkt weer.

 27. Maxime Verhagen (CDA) is nog steeds dol-optimistisch over Borssele II, de vergunning staat echt heus waar alleen maar even een jaartje of twee, drie in de koelkast, maar zo’n extra kerncentrale zal er op niet al te lange termijn ongetwijfeld komen: http://www.nrc.nl/nieuws/2012/01/30/verhagen-zet-vergunning-tweede-kerncentrale-borssele-in-de-wacht/

  Zeg Maxime, je overweegt stiekem toch geen staatssteun he? 😐

  en:

  Scheidsrechter weigert in te grijpen bij racistische spreekkoren: http://www.voetbalprimeur.nl/site/nieuws/205259/FC_Oss_door_het_stof_na_racistische_liederen.html

  en:

  Amerikaanse kerkbezoekster raakt gewond tijdens het geheel in vervoering raken en vindt dat haar kerk dus moet dokken voor de zorgkosten: http://www.trouw.nl/tr/nl/5091/Religie/article/detail/3145320/2012/01/30/Vrouw-klaagt-kerk-aan-na-ongelukje-met-Heilige-Geest.dhtml

 28. Leers doet een “discretionairtje”: Abdul Momand (conciërge van een basisschool in Hazerswoude-Rijndijk) en zijn twee Nederlandse(!) kinderen hoeven niet naar Afghanistan. http://nos.nl/artikel/336015-concierge-momand-mag-toch-blijven.html

  Zie je wel Gerd, je kunt het! (Heeft Geert al getwitterd?)

  Abdul aan het woord (toen hij bovenstaande nog niet wist): http://omroeprijnwoude.nl/nieuws/2012/01/abdul-vertelt-zijn-verhaal/

  en:

  Oorzaak van massale bijensterfte sinds 2006 waarschijnlijk gevonden: http://www.demorgen.be/dm/nl/5381/Bedreigde-Dieren/article/detail/1387762/2012/01/31/Massasterfte-bijen-veroorzaakt-door-pesticide-van-Bayer.dhtml

  en:

  Republikeins lid van het Huis van Afgevaardigden tegen president Obama en andere Democratische leiders: “Sodemieter op uit de Verenigde Staten.” http://www.huffingtonpost.com/2012/01/31/allen-west-get-the-hell-out_n_1244090.html

  en:

  Jummie, ontplofte alien-hersens slobberen! http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2690/Opmerkelijk/article/detail/3147901/2012/01/31/Schotse-pub-schenkt-shots-met-alienhersens.dhtml

 29. De tentoonstelling ‘stilstaande treinen’ in Utrecht trok ook dit jaar weer duizenden bezoekers. 😆

  https://twitter.com/#!/DiederikSmit/status/165821141166993409

  en:

  “Ik durfde Bosman niet te vragen of hij de overval misschien ook toevallig in scène had gezet. Straks is er niets van waar, dacht ik, pakt hij je, en dan lig je daar in de Kappellerlaan. Bosman is geen kleintje, zijn onderarmen zijn gevaarlijk dik.”

  http://www.volkskrant.nl/vk/nl/6242/Peter-Middendorp/article/detail/3156700/2012/02/04/Bosman-is-geen-kleintje-zijn-onderarmen-zijn-gevaarlijk-dik.dhtml

  en:

  De VS blijf maar doorgaan met andere landen dwingen o.a. strengere wetten tegen piraterij en grotere bevoegdheden voor de entertainmentindustrie goed te keuren “want anders krijgen jullie een handelsboycot aan je broek”. Eerst Frankrijk, Canada en Spanje en nu dus Zweden.

  http://frontpage.fok.nl/nieuws/525451/1/1/50/vs-dwong-zweden-tot-anti-piraterijwetten.html

  .
  P.S. nog 293 reacties tot de 100.000!

 30. @107

  de twitter van Geert is nog rustig

  kennelijk is dit advies al geschreven in het pre Donner tijdperk

 31. DIENSTMEDEDEDEDEDELINGVRAAG: Waar is “Bekijk ook:” onder de berichten gebleven? 😮

 32. En wat meer uitleg, het was 1 van de dingetjes die onze performance zaten te mollen en die ik niet strikt noodzakelijk vond. Wellicht later terug.

 33. @113

  straks krijg je jet natuurlijk weerstand alleen nog maar op recept…

  en tegen betaling natuurlijk

 34. @116 Misschien een idee om niet iedere keer naar bijpassende artikelen te laten zoeken (het lijkt me idd best wel belastend bij een bericht dat op 1 dag duizenden keren bekeken wordt), maar alleen bij de eerste die het artikel die dag bekijkt en dat lijstje dan de rest van de dag laten staan?

  Veel internetters zijn nou eenmaal clickaholics, dus meer pageviews. 😉

 35. Wat je in de VS vooral niet moet doen: je smartphone op “opnemen” zetten als agenten op het buro proberen je een aanklacht tegen een andere agent wegens seksuele intimidatie uit je hoofd te praten. Dan riskeer je namelijk onmiddellijke arrestatie en 15 jaar cel. 😐

  http://www.huffingtonpost.com/2012/02/06/illinois-eavesdropping-la_0_n_1258285.html

  en:

  Elfstedentocht schijnt niet op zondag of maandag (= zondag afreizen) te mogen want dat is niet Gristelijk… maar in het weekend zou het wel eens kunnen gaan dooien.

  http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Nederland/329911/Temperaturen-stijgen-komend-weekend-mogelijk-dooi.htm

  en:

  Een Facebookfoto (januari 2012) van een stukje in een krant over een Amerikaans omaatje met een vergunning om verborgen vuurwapens te dragen en drie handwapens binnen handbereik, blijkt hartstikke nep.

  http://www.snopes.com/crime/justice/carrypermit.asp

 36. @119 ja maar een kutperformance lopen mensen weg en met veel links klikken ze maar krijgen ze een kutperformance. Daar moet een soort balans tussen gevonden worden en momenteel ben ik blij dat ik een site heb die het überhaupt doet en lekker snel ook en wat er allemaal mogelijk is qua toeters en bellen bekijk ik binnenkort wel weer eens.

 37. 121-122-123-124:

  Zeuren klagen piepen jammeren, dreinen en oude koeien opvissen is verboden.

  anders >>> exit ( lees ik wel eens) 😉

 38. “Ook kan je in deze draad je algemene (al dan niet technische) vragen over de site kwijt.”

 39. een fijn stukje van daniël samkalden

  ‘Met deze ministers waan je je in een David Lynchfilm’

  Grimmig poker, zoals dat laat in de nacht wordt uitgezonden op Veronica en SBS6. Donkere zalen. Groen-vilten tafels. Zonderlinge figuren met ijzeren gezichten. Een zonnebril op. Het haar geblondeerd. Niemand is te peilen. Eén zetel meerderheid slechts. Terwijl de PVV het op alle cruciale onderwerpen oneens is met het beleid. Terwijl het CDA een nieuwe partijvisie omarmt die op alle fronten haaks staat op het regeerakkoord. Wat niet wegneemt dat alle regeerafspraken gewoon worden nageleefd, want het CDA is vóór alles een betrouwbare partij, zegt Maxime Verhagen, met de wendbaarheid van een rat die langs de stoep drentelt en het riool induikt.

  http://goo.gl/rBrUD

 40. NEXT: Nederlandse amsbassadeur op het matje geroepen bij de Zuid-Afrikaanse regering die wil weten waarom het NL kabinet iets tegen antiracisme heeft. 😛

 41. http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Binnenland/article/detail/3163947/2012/02/08/Poolse-ambassade-woedend-over-klaagsite-van-PVV.dhtml

  de PVV is en blijft een partij van tegenpolen…

  nu de islamiseringsmythe niet langer garant staat voor electoraal succes moeten er nieuwe zondebokken gevonden worden, zelfs als ze joods-christelijk zijn

  het valt mij overigens nog mee dat prof ing De Mos zich noch niet heeft beklaagd over de hoge temperaturen waardoor het nationale volksfeest dat Elfstedentocht heet niet door kan gaan, het zal wel een complot zijn van het KNMI, de Friezen, de linkse elite, moslims, klimaatwetenschappers, etc.

 42. Niet leuk om te horen, ongetwijfeld, maar de nieuwe layout/opmaak is geen vooruitgang naar mijn mening!

 43. WAAAAAAAH! Hellup, wat is dit? 😮 😮

  *sluit zich unaniem bij vorige spreker aan*

  vooral vervelend: erg veel extra scrollen nodig nu 😐 (niet echt RSI-vriendelijk)
  en nee, ik ben niet visueel gehandicapt, zo wijd uit elkaar hoeft echt niet 😉

  verder: veel onnodig wit, geen marge links bij avatars in reakties (ziet er uit alsof de site nog niet klaar is) en please please please niet volledig uitvullen, ik heb in artikelen al regels bijna net zo veel wit als tekst gezien. (Dit is internet, ’t is geen boek he?)

  Maar goed, ik neem aan dat dit een testje is om te kijken hoe we reageren 😛

 44. Ik scrollwheel me nu echt een ongeluk, twee à drie keer zo veel als vroeger. 😐

  En de witregels in reakties vallen weg, je kunt je reactie niet eens meer een beetje netjes indelen.

 45. Wat ik mij nu afvraag, betekent dit het einde voor het handige, overzichtelijke “laatste reacties” blok?

 46. “Gewoon rustig blijven”

  *rent gillend rondjes door de kamer & grijpt naar de lorazepam en de metoprolol*

 47. Nou, nou, mannen van stavast. Roestig blijven oor! jvdh is druk bezig en verbouwen geeft wel eens beetje rommel. Niet gelijk gaan miepen. *kusje*

 48. Ow dacht dat jij aan de lorazepam en de metoprolol was, lijken mij toch wel rustig makers, geloof ik. (ken ze verder niet, maar denk ik zo). Dus doe maar even rustig met poes Poes op bank of bed gaan zitten. Komt allemaal goed. *zo dekentje over de benen* nu alles weer goed?

 49. metoprolol = hartpillen 😛

  *rent nu door kamer met dekentje over hoofd, achtervolgd door poes Poes die een spelletje vermoedt*

 50. Gelukkig, het was maar een droom. :mrgreen: *pfoe*

  @151 ik snap dat je soms iets nieuws wil, maar het leek net een test-layout voor GeenCommentaar, waarbij de regelhoogte-tags van WordPress werden genegeerd. Waarschijnlijk ben ik de enige die die gebruikt 😛 maar een aantal van mijn stukjes zagen er nogal afgeslacht uit, vandaar dat ik best wel schrok (waarvoor sorry 😳 )

  Er zaten ook beslist diverse verbeteringen tussen… is het mogelijk om de voorpagina en een willekeurig artikel (liefst iets met veel regelafstandgebruik) op aparte pagina’s te zetten zodat jij + overige redacteuren daar nog over kunnen brainstormstoeien?

  Oja, Katja had hier gevraagd waar ons archief was gebleven, ik heb een idee om die minder belastend voor de site te maken, namelijk niet iedere keer genereren, maar een vaste pagina per kwartaal. (Er worden immers geen stukjes in 2010 meer geschreven, die kunnen dus ook vast op een pagina staan, zoals de About pagina)

  Dus:

  (hoofdpagina): ARCHIEF

  okt-dec 2009 – jan-mrt 2010 – apr-jun 2010 – jul-sep 2010 – ……. – jan-mrt 2012 – zoeken op trefwoorden
  (allemaal aanklikbaar, gaan allemaal naar eigen pagina met VASTE links, dus niet steeds opnieuw gegenereerd)

  …en dan alleen de laatste pagina steeds opnieuw genereren. Scheelt je pakweg 90% van de belasting. Wil ze eventueel zelf wel maken, want zijn standaard WP-pagina’s.

 51. Het is geen kwestie van iets nieuws willen, maar van overleven als jij een keer iets schrijft waar half Nederland op afkomt. En snel zijn, want snel is goed.

  Stiekem switchen tussen templates op 1 WP installatie vind ik niet te doen, we hebben dus een andere server nodig. Of we proberen gewoon koelbloedig te blijven wanneer er eens een paar uurtjes even een minder optimaal design staat. De meeste mensen interesseert dat geen ruk, of ze merken het niet eens.

  Dat idee voor archief is goed, zoiets had ik zelf ook al bedacht. Overigens met een goeie sitemap (die ik momenteel even uitgeschakeld heb) hebben we dat ook. Dus zoiets komt er inderdaad wel aan.

  Ik vind zelf de archiefpagina zoals we m hadden wel geinig, maar niet veel meer dan dat. Bruikbaar om te zoeken met control-F maar dat kan je dus ook gewoon doen door de zoekfunctie te gebruiken.

 52. Idee voor archief kwam hiervandaan: http://partyflock.nl/gallery/ (tweede regel)

  Of we proberen gewoon koelbloedig te blijven

  Ik heb zoiets een keer vre-se-lijk uit de hand zien lopen, waarbij een upgrade met keuze uit meerdere lay-outs (users konden zelf kiezen) “noodzakelijke” aanpassingen in de database had gedaan (zonder waarschuwing vooraf) en bijna nika meer werkte. Ja, er was nog een backup, maar daarvoor moest je eerst downgraden (wat neerkwam op ALLES wissen) en moest de hele database (GROOT) worden gecontroleerd. Afijn, dat liep dus vast, de reserve-backup was niet up to date, dagenlange ellende en alles van de laatste paar weken kwijt. Ik ben dus inderdaad wat schichtig als ik iets ingrijpend zie veranderen, waarvoor nogmaals sorry.
  Maar ja, de meestgehoorde zin in de IT-branche is niet voor niets: “Dit zou het toch moeten doen.” 😆

  bytheway, Emile Roemer leest duidelijk ook Krapuul, want die stuurde mij meteen een mailtje “Ondoordacht sloopwerk” 😀

  Het is geen kwestie van iets nieuws willen, maar van overleven als jij een keer iets schrijft waar half Nederland op afkomt. En snel zijn, want snel is goed.

  Qua snelheid hebben na de verhuizing we toch een he-le-boel gewonnen. :mrgreen:

Reacties zijn gesloten.