BREKEND: kabinet Rutte/Asscher valt vandaag waarschijnlijk nog niet

watskebeurt? nou niks
watskebeurt? nou niks
Er is weer NIEUWS. Ja niet van radiostilteman uiteraard maar van een superanalyse van Wiegel en Van Thijn in Elsevier. Het kabinet is een kaartenhuis, in elkaar gemoffeld door nitwits en lichtgewichten. Gedoemd te mislukken. Dit gaat ‘m niet worden. Komt door Trix. Ja niet dat Trix zo geweldig is maar ze heeft in ieder geval meer ervaring met kabinetten in elkaar zetten dan de vrolijke snuiters waar we het dit keer aan overgelaten hebben. Ze heeft ook adviseurs. Rutte en Samsom en Bos en Blok blijkbaar niet. Dus krijgt dit kabinet helemaal niks voor elkaar en wachten we op de totale ineenstorting. Waarschijnlijk vandaag nog niet en we gaan dus weer terug naar radiostilteman. Welterusten.

8 gedachten over “BREKEND: kabinet Rutte/Asscher valt vandaag waarschijnlijk nog niet”

 1. Hier betreft het weer een verhaal over hoe belangrijk maar “netwerken”, “achterkamertjes”, “old-boys network” en zo maar niet zijn.

  Daarom is Beppe Grillo zo groot in Italië geworden.

  Men creëert eerder het terechte idee dat onze politiek in wezen een kaartenhuis zou zijn.

 2. Ik blijf optimistisch
  Rutte3 klinkt toch weer stukje beter dan Bruin1 en kabinetje Rutte2

  eens kijken wie hebben we niet gehad?
  D66, CU, SGP

  dan voor Rutte4
  GL en SP en uiteraard weer cDA

  de 14 Henk Krollen mogen nog niet meedoen van Rutte, daar is Frank de Grave (ook VVd) mordicus op tegen

 3. @2
  Misschien VVD, PVV, SGP en CU. Zou een prima gelegenheid voor Wilders zijn, zijn tanden stuk te bijten aan de realiteit. En een prima gelegenheid voor de “linkse” partijen zich weer links te orienteren.

 4. @3 geen slecht idee, maar ik refereerde aan de ‘koopmansgeest’ van kabinetmanager Rutte. Hij is duidelijk met Learning on the job bezig en getuige zijn voor wat hoort wat mentaliteit kan hij met iedereen door de bocht en kan hij zich uitstekend als meewerkend voorman profileren bij nieuwe collega’s.

 5. @4 Dat klopt, maar ik denk dat de leermomenten van Rutte tot een minimum beperkt zullen zijn, blijkens de tot nu toe gehaalde punten: 0.
  Learning on the job samen met Wilders lijkt me voor Rutte (en ons!) geweldig. Zet twee krabben in een mandje en kijk eens wie er het eerste uit klimt. Leermomenten te over voor allebij.

 6. @5 In zijn vorig learning on the job durfden we nog niet Rutte en Wilders zonder de supervisie van Maxime – hoe wordt ik een rat – Verhagen alleen het kabinet te laten managen. Het toezicht faalde en de BV Nederland heeft een gevoelig verlies geleden, met name op de buitenlandse activiteiten.

  De raad van het stemvee adviseerde de directie om de uit het onderwijs, zij instromende trekpop manager een tweede kans te geven maar dan met een intelligente sidekick in de vorm van Samsom en met wekelijkse collegiale coaching van Asscher en Dijsselbloem.

  Het wachten is op het eerste functioneringsgesprek in september maar de tussentijdse evaluaties zijn niet hoopgevend.

 7. Wilders waarom bezigt hij nu niet de term “rechtse” hobbies.

  Oh hij vind natuurlijk dat de VVD door de PVDA links is geworden…….. ook zo een hersenkronkel van rechts als het ze ff niet uitkomt worden rechtse partijen links in eigen ogen. Zo kunnen ze de schuld blijvend bij de ander neer leggen.

  Wilders zijn adepten vergeten dat hij een kind/product is van de VVD. Hij is ook het enige lid, voorzitter etc…

  De VVD en de PVV hebben het volk in een pincermovement omsingelt als waren het blizkrieg.

  Tokkie dom en Elitair dom en wij er met zijn alle tussen in. Tijd voor een uitbraak.

 8. Voor Wilders bestaan er alleen linkse hobby’s, omdat alles in de politiek zich links van Wilders bevindt. *tsjingboem*

Reacties zijn gesloten.