CDA ziet moslims als stemvee

Na de grote nederlagen de afgelopen tijd, heeft het congres van het CDA, naar goed gebruik na zulke dingen in de politiek, besloten dat een commissie het een en ander zou gaan uitzoeken. Hier is een rapport uitgekomen over hoe het CDA nieuwe stemmers moet lokken. Als ik dit stukje zo lees, dan gaat dat de mensen van het CDA niet lukken.

Een groot deel van het rapport wordt gevuld met electorale redenen waarom er meer focus op de moslimdoelgroep zou moeten liggen. Van alle gelezen argumenten is dit misschien wel het zwakste statement. Ik stoor me eraan dat we moslims als stemvee zouden zien. We denken toch na over de inhoud en onze boodschap? We prefereren toch geen populistische koers, zoals bijvoorbeeld 50Plus, om de kiezer te paaien?

‘We prefereren toch geen populistische koers?’ Ik viel van de bank van het lachen! Was het CDA samen met de VVD niet in een regering met Wilders aan de touwtjes? Zogenaamd als gedoger? Kom nou toch! ‘Geen populistische koers?’ Ik zie nog die klieren van een Verhagen, Bleeker en dat mannetje dat naar de KLM is gegaan al hun best doen om mét de PVV als gedoger te gaan regeren.

Bij het CDA is het altijd al geweest: Alles voor de macht!’ Ze denken dat het zonder hen in een regering helemaal niks kan worden. Nou met hun in ieder geval ook niet!

13 gedachten over “CDA ziet moslims als stemvee”

 1. “Ik zie nog die klieren van een Verhagen, Bleeker en dat mannetje dat naar de KLM is gegaan al hun best doen om mét de PVV als gedoger te gaan regeren”
  Klopt, maar zou het ook kunnen dat men er – wellicht niet geheel ten onrechte – op speculeert dat het plebs dat bij de volgende verkeizingsfarce al lang weer vergeten is?

 2. Leuk en leerzaam zijn de reacties.

  Reactie van Carel: Christen/moslim:water&vuur!
  In die richting zou ik ook denken als buitenstaander.

  Reactie van Gretir: U kent het verschil blijkbaar niet tussen christelijke en christen-democratische politiek.
  Ha, een echte CDA oplossing. Semantische muggenzifterij om een onoverbrugbaar verschil te verdoezelen.

  Reactie van Isbz: Zonder expliciete christelijke wortels heeft deze partij nauwelijks nog meerwaarde in het politieke landschap, en kan die wellicht beter verdwijnen.
  Zo is het maar net. Christendom zou de inspiratiebron moeten zijn voor de partij. Als dat er niet toe doet, kun je net zo goed D66’er worden, die houden ook van de Oranjes.

 3. Joehoeeeeeee Elma Drayer rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.
  weer een geval van sluimerend antisemitisme:
  De leider van de grootste christelijke partij van Nederland het CDA, Sybrand Buma sluit joden uit

  > Sybrand Buma zei op het afgelopen najaarscongres: “Het CDA is er voor iedereen: man, vrouw, christen, moslim, ongelovig, hetero, homo, zwart en wit.” <

 4. @4 behalve de PVV want die komt op voor “De Burger” dus ook voor niet stemgerechtigden. Dat daar ongeveer alle werkende en niet werkende buitenlanders onder vallen is hen nog niet duidelijk.

 5. Hopelijk worden ze steeds kleiner en verdwijnen ze op een gegeven moment gewoon. Stelletje amateurs.

 6. Met het CDA in de regering is Nederland de afgelopen eeuw uitgegroeid tot een van de welvarendste naties van de wereld

 7. @8 Dat ligt niet noodzakelijk aan het CDA. Ik kan me herinneren, dat het onder Paars I en II ook niet slecht ging.

 8. @10 Ja, in economische hoogtijjaren!!.
  Toen hadden er hervormingen doorgevoerd moeten worden!

 9. @11 Balkenende I t/m IV ook niet en Rutte I ook niet. Rutte II tot nu toe niet en niet te verwachten. Behalve de laatste allemaal met CDA. Net als alle partijen kijken ze niet verder dan hun verwachte 4 jaar, maar kijken liever naar de Waan Van De Dag. Dat is een van de dingen die grondig mis is in de Vaderlandsche politiek.

 10. @12 Mee eens.Korte termijn beleid is funest. Steeds weer compromissen sluiten en weer afgestraft worden bij volegende verkiezingen. Maar in het artikel gaat zwarte Piet alleen naar CDA.

Reacties zijn gesloten.