Politici regeren liefst buiten Kamer om

Opvallend hoe er ineens van alles gebeurt als de Tweede Kamer eenmaal met reces is. Eerst kwam er plotseling meer naar buiten over het geval Weekers, en nu weer laat de VVD weten dat ze best met Samsom willen praten over de strafbaarstelling van illegaal verblijf. Leuke timing ook, net terwijl Samsom al  zijn principes daarvoor staat te verkwanselen in achterzaaltjes van de PvdA in het land.

Het geeft wel aan hoe de Tweede Kamer bij uitstek níet de plek is waar de wetgeving plaats vindt of waar de regering gecontroleerd wordt; alleen de formele bevestiging van wat allang in achterkamertjes is afgesproken en persoonlijke showtjes door ambitieuze politieke haantjes en kippetjes vinden er plaats, behoudens die incidentele gevallen waarbij er ineens wél iets wezenlijks gebeurt. Maar dat is nooit gepland en ook zelden de bedoeling, en kunnen meestal als bedrijfsongeval beschouwd worden.

1 gedachte over “Politici regeren liefst buiten Kamer om”

  1. Onwaarschijnlijk dat de PvdA en de VVD achter de schermen niet al eerder overleg hadden hierover.
    Nu lijkt het of die Samsom een puntje minder bruine terreur voor de poorten van de hel weg wist te slepen, en zo probeert probeert zijn populariteit te vergroten.

    Achterbaks, vies en smerig theater over de lijken van de verworpenen der aarde.

Reacties zijn gesloten.