Hilhorst wil politiek hogerop

Amsterdamse wethouder Pieter Hilhorst wil de PvdA aanvoeren bij de komende gemeenteraadsverkiezingen in 2014.

De aanpak van de jeugdwerkloosheid heeft voor Hilhorst de hoogste prioriteit. Hij wil deze halveren door een offensief te starten via werkgevers, scholen en gemeente. (Joop)

Hoe mooi klinkt het: hoogste prioriteit voor bestrijding van de jeugdwerkloosheid. Hoe vals blijkt in concreto. In een eerder geschreven column voor AFM maak ik gehakt van zo’n plan: Dommen verdienen straf.

7 gedachten over “Hilhorst wil politiek hogerop”

 1. Verdwijntruukje, wegpoetsen uit de statistieken – altijd goed.

 2. Wat is dat toch, dat mensen zo gauw moreel degenereren als ze een beetje macht krijgen? Ik had die Hilhorst best wel hoog zitten, bijvoorbeeld n.a.v. zijn uitstekende artikelen aan het adres van oorlogsmisdadiger Frits – Halbja 1988 – Bolkestein.
  Goed stuk op AFM van jou Sjaak! Dank.

 3. Elke dag is het weer raak met rechtsdenkenden. Zelf kunnen ze niks behalve blah blah blah in een maatpak maar zetten alle andere neer als onwaardig.

  De PVDA is volkomen verkankerd dus verrechtst. 1 maand zelf overbruggen na je WW alvorens in de bijstand ook van een PVDAer waarvan je eerst dacht die is sociaal bewogen. Niet dus…………

 4. @3, Behalve natuurlijk als je een geflipt politicus bent: dan krijg je gelijk wachtgeld en die hoef je niet eens aan te vragen….
  Of je wordt ‘ambassadeur jeugdwerkloosheid’ (ambassadeur…dan promoot je toch juist iets? Meer jeugdwerkloosheid is meer dwangarbeiders dan denk ik).
  En als ik het goed gelezen hebben gaan begin september een minister die lijdt aan grootheidswaanzin, een omhooggevallen schedelmeter en een minister die gesjeesd is als wetenschapper bekijken hoe ‘de fraude die in Nederland onverantwoord hoog is’ bestreden kan worden
  Maar dan wel de ‘fraude die onverantwoord hoog is’ bij degenen die toch al niks hebben hè. Niet bij de graaiers die mekaar aan riante inkomens helpen of bedrijven die nauwelijks of geen belasting betalen in dit land….
  ‘Geld moet rollen’ zei die corrupte rat van een Diederik Samsom, hij vergat erbij te zeggen ‘van arm naar rijk’…

 5. @2,
  “Frits – Halbja 1988 – Bolkestein.”

  Gozâh, begin je eigen blog/ site. Werkelijk!

  Ja, offtopic, en nee, geen antwoord nodig.

  Overigens wil ik Hilhorst wel als burgemeester, hiero. Heb zo het vermoeden dat hij het beter zal doen, als die tijdelijke PVDA’er die we nu hebben. Aardige man, overigens..

 6. Heb Hilhorst een keer in levende lijve meegemaakt in zijn ombudsman tijd en idd een aardige vent, maakte een oprechte indruk.
  Daarna altijd zijn columns gevolgd.
  Vraag me af of -ie nog gereageerd heeft op die afm column.

 7. Hilhorst is een lul !

  Ik leg even uit waarom .
  ooit kwam ie op een forum waar ik ook kwam en begon ie te ageren tegen de cultuur aldaar. Hij begon te brullen hoe invloedrijk hij was en dattie wel eens zou praten met de redactie (VPRO) en kennelijk lukte m dat want daarna was er voor het eerst sinds tijden weer sprake van moderatie .
  Dus zo’n figuur is dat .
  Het type dat je kroeg binnenloopt en zijn invloed gaat aanwenden omdat de muziek m niet aanstaat .

Reacties zijn gesloten.