Predikanten hebben groot gelijk met woede over bemoeizucht politici

De dominees hebben uiteraard gelijk. Mark Rutte kán helemaal niet voor ze beslissen wat Gods wil is met betrekking tot het vaccineren van kinderen tegen de builenpest. Het is aan God zelf om te bepalen wat er hier op deze planeet gebeurt. Ook als ik besluit om voortaan op straat te schijten zou dat zomaar eens Gods wil kunnen zijn. Mijn God, ik schep niet graag over hem op, dat weten jullie, heeft grote plannen met ons. Het zou zomaar kunnen dat die omgekeerd evenredig zijn aan de plannen die de diverse politici met ons hebben. Politici moeten hun bek houden over mijn God. Ik zal 1 ding verklappen: mijn God heeft het niet zo op politici dus ze zijn gewaarschuwd. Maar die grefo’s moeten (ook al) hun bek houden want normaal gesproken gaan die er vanuit dat (hun blijkbaar een beetje wereldvreemde) God wel even zal bepalen wie de baas is in een land. Dat is bijvoorbeeld ook de reden dat de SGP tijdens WOII de nazi-bezetting beschouwde als het wettige gezag van God in Nederland. Helemaal kloppen doen hun argumenten dus niet voor de volle 100 procent maar verder sluit ik me dus aan bij hun woede over politici.

14 gedachten over “Predikanten hebben groot gelijk met woede over bemoeizucht politici”

 1. Trouwens, wel grappig of eigenlijk heel bizar: in het gereformeerde pokkedorp Barneveld (let even op de woordspeling) krijgen kinderen de mazelen omdat ze van de plaatsvervangers van de lieve heer niet ingeënd mogen worden terwijl al het pluimvee in die streek preventief bakken met antibiotica door de strot gedwud krijgt. Die god van hen is vast een kapitalist.

 2. Rechtsen onder elkaar. Religie in een god of marktwerking. Voor mij allebei leugens en dus rechts. Dat ze elkaar in een of andere woestijn vol met lekkende kerncentrales gaan bestoken met JSFs etc. Wanneer worden wij sociaal bewogenen eens verlost van die zieke figuren?

  Onder elke steen komen die simplisten tevoorschijn om hun verderfelijke gedachten te prediken met alle gevolgen van dien. Was ik maar een vogel dan kon ik op de hoofden schijten van die domme mensdieren.

 3. “de plaatsvervangers van de lieve heer”

  En daar ligt dus net het probleem. Alsof zij zelfs maar weten, wat ‘den Heere’ wenselijk acht. Hetgeen wat van de kansel wordt gepredikt, is veelal van een geheel ander kaliber, dan menig theoloog/ schriftgeleerde/ etc intrepeteert, vanuit dat meermalen-naar-de-tand-des-tijds-herschreven-boekkie enz.

  Deze dominees denken vast ook nog dat de Aarde plat is, en dino’s nooit hebben bestaan.

  @JvdH, deze “politici” (of wat voor gespuis daarvoor door gaat) zijn verantwoordelijk voor de gezondheid van alle Nederlanders. Middels ons aller verkregen “stemrecht” geven wij, simpele burgers, hen daar de taak toe. Het zij zo, helaas.

  Deze ‘oproep tot inenting’ is m.i. geheel terecht. Deze dominees zijn persoonlijk verantwoordelijk, wanneer er één (1) kind komt te overlijden.

  Voordeel is wel, dat een massale uitbraak (zoals we door de geschiedenis heen hebben kunnen zien) niet zal plaatsvinden, aangezien de mensen die wel een inenting hebben gehad als een soort van buffer fungeren. Deo Volente.

 4. @4: Marc:

  [ Deze ‘oproep tot inenting’ is m.i. geheel terecht. Deze dominees zijn persoonlijk verantwoordelijk, wanneer er één (1) kind komt te overlijden. ]

  Dan zou je de data ernaast moeten kunnen leggen van de schade die inentingen toe kunnen brengen, een wetenschappelijke vergelijking is nooit gemaakt. Hulpstoffen van de vaccins kunnen ook verlammingen veroorzaken, dus of “dood” een relevant criterium is valt te betwijfelen.
  Je moet dan ook niet uitsluitend naar de huidige situatie kijken, maar naar de effecten van miljoenen vaccinaties. Vergelijk bijvoorbeeld influenza vaccins.

  Dat van god en blabla, naja, daar maak ik maar geen woorden aan vuil.

 5. @4 en 6 .. Ik vraag me sterk af wat bij mazelen het riskantste is .. de ziekte of de immunisatie , over het aantal doden en afwijkingen daardoor hoor je niets .. Waar blijft trouwens de roep om verplichte immunisatie voor andere , vaak dodelijkere ziektes .. Herpes ?? Hepatitis B ?? HPV ?? Clamidia .. O dan zijn ze zeker bang dat de jeugd meer gaat neuken ….

 6. @6, ik zie even niet wat de data van een evt. wetenschappelijk onderzoek (welke ik zéker zou toejuichen, want: des te meer [kennis] des te beter.) uit heeft te staan met mijn opmerking, dat ik deze sekteleiders persoonlijk verantwoordelijk acht, wanneer een kind komt te overlijden door de waanzinnige halsstarrigheid van deze sekteleiders.

  “Dat van god en blabla…”
  Twee punten nu, door jou gemaakt, welke ik zekers even zal meenemen om goed over na te denken. Het feit dat ik (in zijn algemeenheid) “religie-moe” ben, toont zich. Klein stapje terug voor mij dus, wat dat aangaat. Dank!

  Waar ik mij nogal aan irriteer, is de zelfopgelegde slachtofferrol, waar men (‘van gelovige zijde’) zich weer eens lustig in wentelt. Het gejank over “dwang”, terwijl het hier over een *oproep tot inenting* gaat, dit m.i. mede om een reeds lange tijd benodigde discussie ‘los te maken’. Alsof de deur bij hen wordt ingetrapt, en PVV/ G4S voetsoldaten bij hen een spuit in het lijf jagen, onder dwange van een (vuur)wapen. Maar ja, retoriek en semantiek etc…

  @7, de door jou genoemde ziekten, zijn minder ‘besmettelijk’ dan bijv. mazelen. De verspreiding van deze geschiedt nml. op een geheel andere wijze. Mensen neuken toch wel. En m.i. zeer terecht, want: heerlijk.

 7. Hepatis B is veel besmettelijker dan Mazelen EN veel gevaarlijker . Levenslange leverproblemen en een flink percentage blijft levenslang besmettelijk …

 8. @8: Marc:

  Dat “religie blabla” was niet aan jou gericht, maar tegen het gegil van die SGP-ers bijvoorbeeld die beweren te weten wat god wil.

  Mijn opmerking over vaccinaties was wat algemener. Misschien zijn er in 50 jaar tijd alleen al in dit landje 5 miljoen kinderen gevaccineerd.

  Wellicht een aantal doden voorkómen, maar het effect op al die kinderen veroorzaakt door de vaccinaties (KDTP incluis) wordt niet gemeten. ADHD? Verlammingen? Kanker? Onder druk van de farmaceuten zijn de resultaten uiteraard nooit openbaar, maar er zit een flinke dosis gif in het spul.

  Vergelijk bijvoorbeeld het schandaal rond de “swine flu”. De outbreak bleef uit, massa’s mensen werden gevaccineerd met die troep.

  { In August 2010, Finland reported an increased occurrence of narcolepsy in children and youngsters vaccinated with Pandemrix. On 1 September 2010, Finland stopped all Pandemrix vaccinations. }

  http://orthomolecular.org/resources/omns/v08n10.shtml

  http://www.rivm.nl/bibliotheek/rapporten/316601001.html

  http://www.healthofchildren.com/D/DTP-Vaccine.html

  http://www.nhs.uk/conditions/vaccinations/pages/5-in-1-vaccine-side-effects.aspx

 9. @10, LeRoi, ook al is het niet aan mij persoonlijk gericht, introspectie is mij -gelukkig!- niet vreemd. Oh, en een gebrek aan koffie, op dat moment. 😉

  Overigens gruwelijk dat er in Finland bij kinderen een verhoging van Narcolepsie is geconstateert. Ik zal later vandaag/ morgen je links even goed doorlezen.

  @9, echter gaat het hier om mazelen, en niet 1 van de ander genoemde ziekten. Selectieve verontwaardiging, welke je evt. kan “oplossen” door het onder de aandacht brengen van, bij partijen die daar (in)direct bij betrokken zijn. Eens dat Hepatitis link is.

 10. Mazelen is een gewone kinderziekte met een heel lage fataliteit .. lager dan eventuele risicos van vaccinaties

  Veel niet religieusen kiezen ook bij mazelen voor niet inenten .
  Trouwens , zullen we het drinkwater ook maar weer gaan fluorideren , tandbederf kan tot hartklachten enz enz leiden .. en het volk word er nog rustiger van ook …

 11. @12, menig tandarts zal er geen probleem mee hebben dat er enig fluoride wordt toegevoegd aan het een of ander. De staat van het gebit van menig kind schijnt nogal slecht te zijn, zo ik begreep. Maar goed: offtopic.

 12. Ach, een beetje polio….kan geen kwaad. God zorgt voor een zorgzame maatschappij

Reacties zijn gesloten.