Is het hier oorlog? (2) Gezellig hoor al die homofans

Zo, puf puf, het was weer een zware dag hoor in Nijmegen. Er werd weer heel wat gemarcheerd op deze warme tweede dag van de vierdaagse. En leuk dat het weer was ! Alles en iedereen in het roze! Weet je waarom? Nou kijk:

In Nijmegen is het ‘roze woensdag’. Toeschouwers en veel lopers dossen zich in het roze uit om homoseksuelen een hart onder de riem te steken.

Mooi hè? Wij hebben het vreselijk moeilijk namelijk, en vinden het heel erg fijn als de soldaten met een vies gezicht zo’n roze ballonnetje boven zich laten wiebelen. Of roze slingertjes rond hun nek laten wapperen. Daar worden wij namelijk erg gelukkig van.En GEZELLIG joh! Echt een hele dolle boel. We hebben nu al een roze maandag op de kermis in Tilburg, een bootjesdag in Amsterdam, kortom: we hebben eigenlijk altijd feest.

Voor het gemak wordt maar even vergeten dat we beter heel goed in de gaten kunnen houden hoe snel het kan verkeren, de roze driehoek werd gedragen door mensen die werden vermoord door de fascisten, die moesten namelijk hroze driehoekelemaal niets hebben van homo’s. Weimar kende ook zo’n vrolijk homoleven, maar dat was toch echt binnen een paar jaar zomaar weg. De mensen ook. Daarom kan ik niet vrolijk worden van de combinatie leger en roze. Ik denk dan op mijn manier aan de slachtoffers van toen, en het gevaarlijke tijdperk waarin we nu leven, de fascisten zijn weer uit hun holen aan het kruipen.

Maar ja, ik ben een ouderwetse Rooie Flikker, en die zijn sowieso al bijna uitgestorven. Wie doet er immers nog aan linkse politiek bij de homo’s? Bah, weg met de anarchistische socialistische prietpraat, feesten zullen we !

22 gedachten over “Is het hier oorlog? (2) Gezellig hoor al die homofans”

 1. Ik word er soms stil van als ik tot me door laat dringen hoe treffend jij de wat ik maar even zal noemen tijdgeest onder woorden weet te brengen….
  Een groot compliment uit de grond van mijn hart.

 2. De Homo’s denken veilig te zijn .. per slot van rekening lijkt men volledig de haat-switch van Joden en Homo’s naar Moslims en Pedo’s te hebben gemaakt … De dag zal mijn inziens komen dat ook de Homo’s Fortuyn gaan vervloeken voor de geest die hij uit de fles heeft gelaten .. Want als de Moslims straks gedeporteerd zijn en de Pedo’s ( en iedereen die er door een louche buurman van beschuldigd is ) actief geëutaniseerd , Links gevlucht of in werkkampen .. dan zal de rechtse goegemeente zich weer vol overgave op de homo’s werpen … ( en misschien al , veel , eerder wat als de Telegraaf geen pagina’s meer met andere minderheden en hun wangedrag kan vullen , dan “moeten ze wel ” )

 3. @3: Bakra:

  Het hele “proud to be gay” heb ik nooit begrepen, maar ook het trots op Moslim zijn, of Nederlander, of Amerikaan of trots-op-wat-dan-ook snap ik niets van.

  Het vervelende van zo’n berichtje schrijven als hierboven is dat je eigenlijk op eieren moet lopen omdat je kritiek geeft op in feite kwetsbare groepen, welke dan ook nog overgenomen kan worden door de bekende onderbuiksmeerlappen. Dat zou ook gelden voor kritiek op sommige dingetjes in “de” Islam bijvoorbeeld, die ik ook heb, maar waarover ik het wijzer vind mijn mond maar te houden.

  Ik hoop dat Moslims, of homo’s, of ouderen, of socialisten of willekeurig welke groep zélf met kritiek komt, maar niet omdat het afgedwongen wordt door het rechtse volk dat nou eenmaal iedereen graag op zijn rug wil hebben, behalve zichzelf uiteraard. Het rechtse tuig doet niet aan kritische beschouwingen als het om hun eigen misdragingen gaat.

 4. Misschien wil men het idee wekken dat Homo zijn betekent gewoon elke dag feesten?

 5. “Ik denk dan op mijn manier aan de slachtoffers van toen, en het gevaarlijke tijdperk waarin we nu leven, de fascisten zijn weer uit hun holen aan het kruipen.”

  Dit fenomeen is heden zeer goed te observeren – bijvoorbeeld in mijn organisatie hebben de meest xenofobe luitjes stilzwijgend de laatste tijden alle leidinggevende posities overgenomen. Het werk van Bolkestein, Verdonk, Fortuin en vele, vele andere VVD-ers begint uiteindelijk zijn vruchten te werpen.

  Jan lul (de vader van Henk en Ingrid) heeft het nu overal voor het zeggen.

 6. @4 Trots is in mijn opinie toch altijd een negatieve emotie , of verwant aan hoogmoed, dan wel een poging een inferioriteitscomplex te camoufleren.. Als eeuwige dissident in welke groep ik mij ook begeef kan ik moeilijk “trots”zijn op een groep of “trots”zijn tot die groep te behoren…..

  Een verwachting op interne kritiek .. op zich logisch maar ook wat naïef, want je gaan er daarbij vanuit dat wat de massa als één groep beschouwd ook werkelijk één groep is , in plaats van een groep zonder streepjes op de een .. Moslims bijvoorbeeld .. of Homo’s .. Joden … Pedo’s .. Feministes .. allemaal gevallen van een groep die zo onderling verdeeld zijn in wereldbeeld ,maatschappelijke plaatsbepaling en zelfbeeld dat van één groep geen sprake is ..

 7. @7 Dat is correct. Homogene groepen bestaan er eigenlijk niet, alleen groepen onder de op dat moment belangrijkste gemeenschappelijke noemer. Deze groepen zullen zich echter meer homogeen voelen, naarmate er meer kritiek van buiten komt. Dat smoort de interne kritiek natuurlijk wel enigszins.
  Ik heb ergens eens gelezen dat het beste middel tegen extremistme binnen een groep, enorm tolerant te zijn tegenover de hele groep. Zo neem je de extremisten de wind uit de zeilen en met die tolerantie fasciliteer je ook de interne kritiek op de extremisten. De druk van buiten verdwijnt en de groep wordt losser. De schrijver was een moslim en betrok zich in zijn betoog op moslim-extremisten, maar deze methode geldt natuurlijk voor veel meer extremistische uitleggingen van ideologien en religies.

 8. @5: Nexus:

  Ja, de roze Titanic, bestaat die al? ; )

  @7: Bakra:

  Inderdaad, gewoon nergens bij willen horen, veel beter.

  @ 8:

  Het gaat helemaal niet over het voorkómen van extremisme, welke definitie je ook mag hanteren voor dat woord, en “enorme tolerantie” wie deelt die uit aan wie? Ik krijg de kriebels van dit soort opmerkingen, eerlijk gezegd.

 9. @8 in plaats van die “enorme tolerantie ” die meestal op z’n best gespeeld is , of met een enorm persoonlijk superioriteitsgevoel van de zgn “supertolerant “gepaard gaan zou juist het net zoveel aandacht geven aan de “gematigden”of de “andersdenkenden” binnen een groep als de “extremisten” krijgen. In Nederland krijgen bijvoorbeeld alleen de Salafisten aandacht .. en hun brul-imams .. Vaak mensen die amperan Nederlands spreken .. en dat terwijl er ook imams , gematigd en al die perfect Nederlands spreken en in het geval van b.v Abdulwahid van Bommel of Rafiq Fris zelfs Nederlands zijn !!

 10. @10 Ik bedoel tolerantie, in tegenstelling tot onverschilligheid. Aandacht voor groepen is niet het probleem, maar juist het beeld dat de publieke opinie krijgt door de brullers/opvallers binnen een groep. Men generaliseert graag en differencieert niet meer. Zo komen ook idiote Niemöllerse meningen over bijv. “De Negers” tot stand. Ze kunnen ALLEMAAL goed dansen, hebben ALLEMAAL een grote lul en GEEN van hen is intelligent genoeg om in de Amerikaanse autoindustrie werkzaam te zijn.
  Maar mijn betoogje onder @8 ging eigenlijk over kritiek binnen de groep. Het voorbeeld van de extremisten heb ik er alleen bijgehaald om de dynamiek te illustreren en ben een beetje verbaasd en verlegen, dat dat een eigen leven begint te leiden.

 11. Tolerantie wordt altijd opgebracht door mensen die menen het “zich te kunnen permitteren” en die dus boven de getolereerden staan.

 12. Het woord tolerantie is de laatste jaren juist vaak gebruikt als middel om de xenofobie te doen verbloemen.

 13. Je kan maar beter niet tot een getolereerde groep horen. Daar is eigenlijk alles mee gezegd.

 14. Ach, roze maandag, oranje Koninginnedag, blauwe maandag, zwarte zaterdag of witte donderdag… zolang we recreëren en een reden hebben tot een feestje, is t toch al lang en breed prima.

 15. @14 juist. Homo’s moeten helemaal niet getolereerd worden, net zo min als moslims getolereerd moeten worden, en net zo min als niet-blanken getolereerd moeten worden.

  Tolereren is discriminatie, daar is geen enkele discussie over mogelijk.

 16. OK, OK, tolereren blijkt een ongelukkige woordkeuze. Iemand een beter voorstel?
  Accepteren, aannemen, omarmen?

 17. Ze zijn er, punt. Er valt m.i. niks te tolereren, omarmen, accepteren.
  Je omarmt/accepteert/tolereerd toch ook geen buren, kinderen, kanaries, en witte broden?

 18. @19 Niet helemaal wat ik bedoel, maar al veel beter dan tolereren, dank.
  Waarderen misschien.
  @18 Dus jij neemt waar dat je een buurman hebt en vind daar vervolgens niks van? En je kinderen omarm je niet?

 19. 🙂
  Je eigen kinderen mag je discrimineren, als in “anders behandelen dan anderen”.

  Discrimineren op zich is niets meer en niets minder dan sorteren. Er zijn nou eenmaal dingen die je graag sorteert, maar er zijn ook dingen die ik niet sorteer.

 20. @3: in Griekenland heeft de gouden dageraad zich al op de homo’s en invaliden gestort.
  Nou distantieert wilders zich natuurlijk van die club, maar voor hoelang weet je dus nooit bij hem.

Reacties zijn gesloten.