Dat u even weet waarvoor u belasting betaalt

Mocht u nog steeds denken dat de boven ons gestelden weten waar ze mee bezig zijn, dan zal het volgende u wellicht definitief van dat idee afbrengen: terwijl er twee jaar geleden bijvoorbeeld hoognodig zo’n 600 miljoen bezuinigd moest worden op de geestelijke gezondheidszorg (iets dat mij destijds mijn parttime baantje kostte), was er voor de marine tegelijkertijd een ENORM SCHIP in aanbouw, van twee voetbalvelden lang, een half voetbalveld hoog met een eigen ziekenhuis, een helicopterplatform en laadruimte voor tanks (huh, die hadden we toch afgeschaft?) dat 408 miljoen euro kost. En het mooiste is, komt-ie: DAT WE DAT SCHIP HELEMAAL NIET NODIG BLIJKEN TE HEBBEN!

Hoe en waarom dit heeft kunnen gebeuren is nog niet helemaal duidelijk, maar volgens het AD was er een handjevol van die voortdurend op reces zijnde, overbetaalde kamerleden bij betrokken. Het ding zal verkocht worden zodra het klaar is.

Nee, dat geeft den burger vertrouwen in beslissingen als die over de definitieve aanschaf van zo’n JSF. Men heeft trouwens al moeite F-16’s in de hand te houden, zo lijkt het. Gisteren schoot er althans een bijna zijn eigen controletoren in puin op Vlieland.

Verder zitten we nog met een hogesnelheidsspoor waar u overheen kunt boemelen, getrokken door een of ander lelijk Canadees ding in plaats van een supersnel gelikt Italiaans ontwerp.

Wat zou het volgende megaproject worden?

18 gedachten over “Dat u even weet waarvoor u belasting betaalt”

 1. Ja de F-16 is zooo ouderwetsch. Geen ontkomen aan dat de JSF er moet komen he….. Ik begin bijna te geloven dat…..

 2. Pervers! Maar u weet nu ook waar uw regering en parlement voor staan: Kanonen statt Butter.

 3. In Nederland mag alles.
  In Nederland krijgen vooral duistere lobbyisten alles voor elkaar. Tegen elke prijs.

  Waarom?

  Omdat er de 2K formeel bestaat vol salaristrekkers.
  Er wordt nooit democratische controle uitgeoefend omdat er geen echte democratie is. Niemand die vragen stelt of om verantwoording vraagt.
  Het is een corporatieve lobbycratie.

  Lobbyisten mogen met belastinggeld overal smijten en gooien zonder dat ze ooit ergens enige verantwoording moeten afleggen.

 4. Chaos plus dat elke polititicus – van wethouder Hiemstra in Baggeradeel tot Rutte – de geschiedenis in wil gaan als Iemand Die Iets Groots Verricht Heeft.

  Lees hier waarom Jeremy Paxman vindt dat Russell Brand toch eigenlijk wel een punt heeft met zijn kritiek op politici.

 5. @4 nexus,

  “Niemand die vragen stelt of om verantwoording vraagt.”

  Wij van Krapuul stellen toch kritische vragen. Het kan altijd scherper, maar we doen ons best.

 6. @6, Helemaal mee eens Sjaax. Daarom is het een opfrissend kritische site.

  Waar ik op doel in mijn reactie is dat de Tweede Kamer hoort ook vragen te stellen. Bijvoorbeeld de directeur van de NS, toen hij nattigheid ging voelen is meteen met de snel trein vertrokken gelijk met zijn bonus ons achterlatend om de fout te repareren.
  Iedereen doet weleens en fout, we zijn allemaal mensen.
  Waarom krijg je dan bonus?

  Idem dito met de banken.
  Fouten? Jawel.

  Waarom dan al die bonussen?

  (Bedankt Pyt, raad ik ook iedereen het interview van Russel Brand te kijken)

 7. En Weekers is in de weer voor watergebruik belasting. Iets wat Jan met de pet gaat betalen zodat de grote jongens weer meer buiten schot blijven.

  Leuk he die VVD maatpakken. Verder is dit bovengenoemde schip voor een heel groot deel in Roemenie gebouwd zodat de winsten voor het geboefte nog groter was/is. Dus de Nederlandse werklozen heeft net als de JSF geen flikker gehad aan dit megalomane rechtse VVD project.

  Jobs jobs jobs ???

 8. @5, zonder door te (willen) hebben dat het e.e.a. veelal destructief uitpakt. Eigen Ego eerst!

  _
  Terzijde & offtopic….om links/ afbeeldingen te plaatsen, gebruik ik HTML, of BB-code?

 9. En het gaat gewoon door IEDERE DAG WEER!

  VVD types gaan voor prestige en puur eigen belang. Elke keer weer leggen ze adviezen van kenners en kundige mensen naast zich neer. Betuwelijn, Fyra, Dit schip, JSF 3% brussel etc.. HRA misbruik door graaiers kunduz, Mali. Ze trekken een spoor van verniellingen.

  Dan kun je beter 1.000.000 bijstandsmoeders hebben die zwart bijklussen om hun kids te kunnen voeden of een FIETS te geven om mee naar school te gaan. En het zijn er never nooit eens zoveel maar de VVD doet ons dat wel geloven. bijstandsmoeder kreeg toch meer dan een agent volgens Rutmans ?

 10. En nog een VVDtype om het af te leren..

  Vandaag in het nieuws.

  Oud-VVD-gedeputeerde Ton Hooijmaijers is ook op de tweede dag van zijn proces bij de rechtbank in Haarlem categorisch en in alle toonaarden blijven ontkennen dat hij zich aan enig strafbaar feit schuldig heeft gemaakt.

 11. Nou vooruit nog eentje om het af te leren. De dag is nog niet voorbij en rechtsen kunnen nog heel wat meer geld binnen harken over de ruggen van ons allen.

  De bestuurders van de Rabobank streken in de periode 2005 tot en met 2012 in totaal 77,9 miljoen euro op. De 2 miljoen die het bestuur afstaat in verband met de LIBOR-affaire, komt dus neer op nog geen drie procent van hun inkomsten.

  De raad van bestuur, die gemiddeld bestaat uit zes personen, kreeg in de periode 2005-2012 53,1 miljoen aan vast salaris. Daar kwam nog een 11,8 miljoen aan bonussen bij en 13 miljoen aan pensioenbijdragen. De twee miljoen die de top afstaat komt daarmee dus neer op 2,6 procent van het totaal van 77,9 miljoen.

  EN DIT DAN IEDERE DAG!

 12. @13
  Nog een kleine aanvulling.
  NS ( staatsbedrijf ) betaalt in Ierland vennootschap belasting.
  Daardoor loopt Nederland 21 miljoen mis.

 13. @14, Superleuk hoor, dan draait de belastingbetaler net zoals voor de banken nu voor de kosten van de Fyra.

 14. Deze waslijst kun je iedere dag aanvullen met nieuwe unieke rechtse misstanden waarbij de rode draad gewoon keiharde criminaliteit is.

  Ik kon dit stukje niet kwijt elders en plaats het hier maar.

  Nadezjda Tolokonnikova van de Russische punkband Pussy Riot is naar een strafkamp in Krasnojarsk in het oosten van Siberië overgebracht.

  De rechtse reacties (waarschijnelijk PVVers) zijn weer voorspelbaar met termen als.

  “Zo doe je dat.”

  Of

  “Opgeruimd staat netjes. etc….”

  PVVers vermoed ik die de mond vol hebben van vrijheid van meningsuiting maar het wel heel normaal vinden dat en een maatschappij kritische band naar Siberie verdwijnt en dus een grote kans heeft daar ook te sterven. In het land van Putin wordt elk anti rechts geluid met moord beantwoord.

  In Nederland wordt openlijk racisme met vrijspraak beloond en een rechtse klootzak als Breivik die via 70voudig kindermoord zijn zin wil doordrijven op handen gedragen door datzelfde PVV gespuis en links lijkende protestzangers de dood toegewenst. De kogel komt van links toch ?? Sure…

  Er is daar in Rusland nog steeds een rechts=regime aan de macht.

 15. En het feest gaat gewoon door.

  Volgens de VVD blijft de aanschaf van de Joint Strike Fighters (JSF) niet zonder financiële risico’s. “Maar besturen is besluiten nemen.”

  Dit stelde VVD-Kamerlid Ronald Vuijk woensdag in een debat over de toekomst van Defensie.

  Dat je het even weet……

  De VVD neemt dus graag financieele risico’s ten tijden van Crisis…. Ja maar investeren in werkgelegenheid in de bouw bijvoorbeeld…. Nee Waarom?

  GODVERDOMME en dit zien we elke dag weer in het nieuws. De economie kan wel wat VVD gebruiken dat ze dat durven te zeggen.

  Sorry Marc ik kon dit even niet laten.

 16. En ik vind het ook veel te stil rond die Wiegel die man die links voor Sinterklaas uitmaakten. Of zit ie al in de bak en mogen we dat niet weten….. doofpot much ?

Reacties zijn gesloten.