Senaat neemt transgenderwet aan

Goed nieuws voor transgenders:

Een ruime meerderheid in de Eerste Kamer stemde dinsdagnacht vóór de transgenderwet van staatssecretaris Teeven (Justitie). Transgender Netwerk Nederland (TNN) en COC Nederland (COC) spreken van ‘een overwinning voor transgenders in Nederland.’

TNN en COC zetten zich al jaren in voor totstandkoming van de transgenderwet.

Vóór de wet stemden VVD, PvdA, SP, D66, GroenLinks, 50PLUS, Partij voor de Dieren en OSF (51 stemmen). Tégen stemden CDA, PVV, ChristenUnie en SGP (24 stemmen) (COC).

Het is niet heel verrassend dat de christenen tegen een transgenderwet stemmen. En we zijn eigenlijk ook niet echt geschokt dat onze Partij voor de “Vrijheid” tegen zo’n wet stemt.

4 gedachten over “Senaat neemt transgenderwet aan”

 1. “Een ruime meerderheid in de Eerste Kamer stemde dinsdagnacht vóór”

  En dat is wat uiteindelijk telt. Toch?

 2. Volgens sommige partijen is alles geld en macht en dat dan in cijfers uitgedrukt meestal door creatief boekhouden in het geval van rechts. Ik ben voor meten = weten. Harde cijfers die te verifieren zijn en onderbouwd. Maar dat gaat alleen over zaken waar dat nodig is. Zoals hoeveel kosten ons die graaiers nu in de top. Of wat zijn de kosten baten van een JSF. Of waar ligt de grens voor het aftoppen van de HRA.

  Maar niet alles is cijfers of M/V of hetero/homo. Er zijn ook gevoels kwesties. En daar is deze een van. Men draait het bij veelal rechtse partijen om. Men wil het meten en vatten in cijfers en harde bewijzen op papier.

  De JSF is goed vanwege een gevoel van dat we denken dat we het nodig hebben vs … AK 47 van mensen in een willekeurige woestijn. Of omdat het er cool uitziet? En wat betreft de JSF is er ook nog de aaname(mother of all fuck ups) dat het banen gaat opleveren.

  Dus ipv de JSF te toetsen aan meetbare zaken waar dus uit blijkt dat we het hele ding niet moeten willen gaat men op het gevoel spelen. En bij zaken als transgender of homohuwelijk gaat men zogenaamde feiten erbij halen om hun gelijk aan te tonen die ze dus niet hebben.

 3. Eindelijk is die wet er door. Nee, het stemgedrag van de Christelijke partijen en de PVV verbaasd me niks.

Reacties zijn gesloten.