14 gedachten over “Die Wilders heeft blijkbaar toch een punt! Moet je kijken hoe erg dit is”

 1. Dit is inderdaad heel erg. En de parallellen met Dead Cat Wilders’ gewauwel zijn weer opvallend, zacht uitgedrukt.

 2. Zeker: dat benoemen is erg belangrijk en ik ben dan ook blij, wat zeg ik: als ik katholiek was zou ik god op mijn blote knieën danken in een land te leven waar het volk met herwonnen zelfvertrouwen weer durft TE BENOEMEN!
  Genuanceerd en beschaafd BENOEMEN tuthola Femke Halsema. Het BENOEMEN onvervalst nazisme noemen is zó inflatoir…

 3. Geknipt uit Der Ewige Jude (De Eeuwige Jood) 1 uur, 5 min

  Wat meer achtergrond info: Geschiedenis 24 – Antisemitische film Der Ewige Jude online
  Der Ewige Jude staat bekend als het summum van anti-joodse cinema. De film is nu online bij ons te bekijken. Volgens NIOD-onderzoeker en -voorlichter David Barnouw is het helemaal niet zo’n geslaagde propagandafilm: “In Nederlandse bioscopen liep het publiek weg, ook de Duitsers.”

  Dat geeft de mens toch weer een beetje hoop. Maar ja tegenwoordig gaan ze toch heel wat geslepener te werk.
  Bedankt iig voor de interessante link!

 4. Genocide begint altijd met iets benoemen.

  Ketters op de brandstapel

  A good indian is a dead indian.

  De eeuwige jood

  De kopvodden

  Nigger

  Gook

  Hippy

  Leftie

  etc…

  Er is heel wat benoemd door de eeuwen heen door RECHTS!

 5. @Leon Links en rechts beiden zijn sterren in het benoemen en zoals @RalphvanderGeest dus zegt, gelukkig maar!
  Het niet mogen benoemen maakt monddood, een instrument van een totalitair regiem. Het vrije woord is een hoog goed.

  Kijk nu maar eens wat er gaande is op tv, met als recente voorbeeld Pauw&Witteman (Pauw & Witteman – 13 dec), Roemer werd daar volledig monddood gemaakt door drie rechts aanwezige gasten. Een dikke jaar geleden waren de rollen bij P&W omgedraaid en mocht rechts niet spreken. Beiden niet erg netjes te noemen en een heel duidelijk teken van smerige staatspropaganda.

  Wat ik mooi vind is het gedachtengoed van Voltaire “I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.”

 6. Lisa, ze liepen waarschijnlijk weg om hun joodse buren aan te geven, ná Polen zijn nergens zoveel joden weggehaald als in nederland.

 7. @ Lisa prima om over zaken te kunnen praten en er openlijk voor uit te kunnen komen.

  Maar vooralsnog zijn de KKK, White Power, Stormfront, Breivikjes aller landen, Militia in Amerika, Reli fanaten aller landen, De PVV, Vlaams blok, Le Pen etc…. rechts. En dat soort benoemen lijd tot niet veel goeds.

  Wat links over het algemeen doet is graaiers graaiers noemen. Al zijn niet alle bankiers, zorgdirectie en topmanagers graaiers natuurlijk. Of ze benoemen SHELL als millieu vervuiler… en dat zijn ze dus ook.

  En dan dit Antifacisten of Greenpeace…. Ik snap die beter dan die rechtse reli / haat groepen. Millieu is belangrijk en Facisme moet ten aller tijden bestreden worden zoook onrecht.

  Dus ja wat ik zeg klopt!

 8. Wim Heitinga, waar het Wilders en de PVV betreft is het maken van godwins niet meer mogelijk.

 9. @Leon Beide groepen kunnen fascistische trekken hebben, denk bijv. aan sommige milieubewegingen, en kunnen geneigd zijn tot simplistisch hokjesdenken. Links kan rechts ook onmenselijk noemen, enkel om het feit dat ze rechts of rijk zijn. Vrijheid van meningsuiting is een voorwaarde van een vrije samenleving (ideaal gezien dan..) zolang het maar niet tot geweld aanzet en zo is het bij de wet geregeld. In economisch slechte tijden is het altijd oppassen geblazen, mensen worden nog banger en dat leidt enkel tot agressie en het niet mogen uiten nog meer.

  @Nosra de smerige rol van ons hypocriet Nederlandje wordt nooit goed belicht, alleen al het feit dat de koningin het land verliet en zo alle joden cadeau gaf aan hun ‘vijand’. Echt onvoorstelbaar en als we niet oppassen zijn nu de moslims aan de beurt. Volgens mij is het al gaande en zijn veel vluchtelingenkampen niets meer dan werkkampen.

Reacties zijn gesloten.