8400 incidenten met Oud en Nieuw goh hoe zou dit komen?

Ik heb hier niet echt veel over te melden, behalve walgelijk vreselijk et cetera. Maar het zou misschien kunnen dat Opstelten c.s. hier zelf om vragen ieder jaareinde met hun Dickerdackiaanse gebral en geblaf? En dat men dan reageert met “dat zullen we nog wel eens zien”? Het zou misschien zomaar kunnen.

Wat? Oh ja zwaar straffen.
Wat? Oh ja zwaar straffen.
19 dec:

Opstelten reageerde daarmee op de Tweede Kamer die woensdag aandrong op een harde aanpak van geweld bij de naderende jaarwisseling. Ook de minister wil af van uitwassen: ,,Geweld tegen politie, brandweer en ambulancepersoneel wordt nooit getolereerd.’’ (stentor)

1 jan:

Minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten (VVD) is niet blij met het verloop van de jaarwisseling. De viering van Oud en Nieuw telde in totaal 8400 incidenten, een stijging van 23 procent ten opzichte van vorig jaar. De minister laat in een persverklaring weten zich zorgen te maken over geweld tegen hulpverleners (NRC).

Misschien dat onze hoge dames en heren politici eens een jaartje moeten proberen om hun bek te houden.

4 gedachten over “8400 incidenten met Oud en Nieuw goh hoe zou dit komen?”

 1. Ik denk dat het gewone volk de verregaande Overheidsbemoeienis met hun leven zat aan het worden is. De enige manieren om dat vooralsnog te uiten zijn etterbakkerij en pesterij, vandalisme en in sommige gevallen hooliganisme.

  Er is dan ook nog geen persoon opgestaan, zelfs niet Wilders, die de massa achter zich kan krijgen.

  Dit gedoe zal nog wel even doorgaan, inclusief 12 jarige kinderen die (volgens de Politie Den Haag uit stoerdoenerij) mensen lastigvallen en beroven.

  Hoe meer de Overheid schreeuwt en slaat, hoe groter de reactie zal worden.

 2. Het probleem is voorlichting. Brandweer en ambulancediensten MOETEN handelen als ze opgeroepen worden, politie niet. De meeste mensen weten dat niet en reageren agressief op, in hun ogen, bemoeizucht door brandweer en ambulancediensten.
  Brandweer en ambulancediensten moeten wat mij betreft controleren kunnen, of er werkelijk niks smeult en of de verwondingen toch niet veel ernstiger zijn dan de slachtoffers en hun omgeving zelf kunnen beoordelen. Dat deze mensen de huid wordt volgescholden, of erger, vind ik idioot.

 3. Klopt en ben ik het mee eens. Brandweer zowel als Ambulancemedewerkers moeten dan ook beschermd worden door de wet. (voor zover dat kan).

  Buiten dat valt het me op dat de meeste slachtoffers van Vuurwerk kinderen zijn. Onder de 18. Dat pleit in mijn ogen voor een totaalverbod van vuurwerk voor kinderen.

  Helaas zijn er nog steeds een groot aantal domme ouders die het leuk vinden om (ook illegaal) vuurwerk voor hun kinderen aan te schaffen en die kinderen daar gewoon mee op straat laten spelen.

Reacties zijn gesloten.