Belasting hogere inkomens fors omhoog vanwege derving gasinkomsten

Dat zou nou echt prachtig zijn. Ik snap het heel goed dat de mensen in Groningen niet willen dat hun huizen de grond inzakken, daar is niks aan. Wat me verbaast zijn de blije gezichten van de PvdA en de VVD. Kamp heeft uitgerekend dat tot 2017 er 2.7.000.000.000 ( 2,7 miljard) minder de staatsknip in zal komen. Is het voorspelbaar als ik zeg dat dit vooral aan de onderkant weggehaald zal gaan worden? “Omdat wij met zijn allen nu eenmaal gas gebruiken”. Zoiets? Méér bezuinigingen op zorg, uitkeringen, de lage inkomens? Die vrolijke smoelwerken zijn raar, heel raar. Waar eerst niets kon van Kamp, kan nu ineens alles. Dit stinkt. Schaliegas? Dat moet dan nu maar?

3 gedachten over “Belasting hogere inkomens fors omhoog vanwege derving gasinkomsten”

 1. Oplichter en charlatan van Bruin II Diedeerik Samsom heeft bijna letterlijk gezegd ‘misschien moeten we op een andere manier gaan boren’. Welnu, een goed verstaander weet wat ie eigenlijk zegt: ‘Kamp, kom er maar in met je schaliegasboringen!’.
  Overigens, goed voorstel. Ook vennootschapsbelasting voor multinationals fors omhoog en daadwerkelijk innen….
  De Rabobank kan het belastingvoordeel dat het in Nederland kreeg omdat het wegens zwendel in de VS een boete moest betalen terugbetalen…
  Dat soort corruptie keihard aanpakken lijkt me een goed begin.

 2. Gaskraan rondom Loppersum een beetje gesloten terwijl die elders verder open gaat, zorgt enkel en alleen voor het verschuiven van de problematiek. Op de plekken waar die kraan verder open gaat, zal de bodem ook gaan verzakken. Met alle desastreuse gevolgen vandien. Niet alleen in de provincie Groningen, maar ook bijv. in Friesland en Drenthe. Het is niet zo dat die gasbel enkel onder die paar vierkante kilometer wat Slochteren heet, zit, namelijk.

  De reactie van Kamp n.a.v. de terechte vragen van die Friese journalist sprak boekdelen. Hetgeen vandaag is gepresenteert is enkel voor de omgeving rondom Loppersum, géén rekenschap houdende met andere wingebieden.

  En ja, ook daar zal miljarden aan schadevergoeding komen. En ja, dat kan ‘de burger’ ook gaan opbrengen. En ja, dat haalt de politiek wederom bij: ‘Méér bezuinigingen op zorg, uitkeringen, de lage inkomens?’

  Kamp heeft vandaag geen vrienden gemaakt. Integendeel zelfs.

  Dat de PvdA zich hier voor laat vangen…Tsssk.

 3. Goede kop.

  Het begint inderdaad met het terugbetalen van de gouden handdrukken en bonussen dat de banken directeuren en verzekringsplutocraten meegenomen hebben die ons land nu besturen.

Reacties zijn gesloten.