Schaamt Nederland zich zo diep?

Een artikel over de bezuiniging van 600 miljoen op chronisch zieken en mensen met een beperking die onlangs niet het nieuws haalde:

Schaamt Nederland zich zo diep, nu 600 miljoen euro’s worden weggehaald bij chronisch zieken en gehandicapten, dat de media er zelfs geen melding van maken?

Donderdag 23 januari werd in de Tweede Kamer Wetsvoorstel 33726 ingediend door M.J. van Rijn (PVDA), staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, aangenomen.

Normaal wordt elk gebeurtenis in de Tweede Kamer breed uitgemeten in de media. Maar het aannemen van deze wet waardoor op chronisch zieken en mensen met een beperking € 600 miljoen extra wordt bezuinigd, hebben we nergens kunnen vinden.

De partijen VVD, PVDA, D66, SGP, CU en het lid Bontes, stemden voor wet, waardoor chronisch zieken en mensen met een beperking €600 miljoen armer worden. Er wordt €600 miljoen weggehaald bij chronisch zieken en mensen met een beperking. Mensen die het toch al bijzonder moeilijk hebben en die ook financieel niet erg ruim in hun jasje zitten, worden nu ook nog eens financieel geplukt.(Lees verder op jusd1.wordpress.com)

12 gedachten over “Schaamt Nederland zich zo diep?”

 1. Het is belangrijk dat je in het geval van een uiterst negatieve nieuws daar tegenover altijd iets positiefs aangeeft.

  De Tweede Kamer politici korten allemaal erop omdat het ze niet scheelt, maar kijk daar tegenover hebben deze verantwoordelijke politici met belastinggeld de prachtige sneltrein Fyra gekocht, de oud-directeur met Gouden Handdruk weg gestuurd zonder vragen te stellen, de technisch misstandje van die JSF meteen klakkeloos voor 6,5mlrd aangeschaft – en ja je voelt het zelf een beetje aankomen – d’r moet vervolgens ergens van bezuinigd worden, het geld groeit ons niet op het rug. Niet mopperen, doorlopen, weetjewel.

 2. Wat nu wordt bezuinigd, in welke vorm en hoogte van het bedrag,…het komt nooit, nooit meer terug. Nivellering terwijl je eigenlijk verwacht van de jonge kamerleden, beter hun verstand te kunnen gebruiken.

 3. Nederland schaamt zich nergens meer voor, het is alleen een feit dat deze chronisch zieken geen economisch nut hebben, het zijn opvreters die de overheid in de weg staan met het nog rijker maken van de allerrijksten.
  En ach, wat willen ze ertegen doen? Niet meer op foute partijen stemmen?
  Er zijn er maar een paar die iets minder onbetrouwbaar zijn dus dat heeft ook geen zin.
  En ik mag dan chronisch ziek zijn, maar wat betekent nu die 390 euro en die 99 euro.
  Wat maakt het nu uit dat ik volgend jaar 200 euro meer aan zorgverzekering moet betalen en dat het eigen risico voor mijn vrouw en mij dan 400 euro wordt.
  Ik heb tenslotte AOW met een pensioen van wel 40 euro per maand.
  Kortom ik ben rijk genoeg althans dat moet ik mijzelf dan maar aanpraten.

 4. Nu dat ook in de buurland het politieke druk steeds groter wordt voor een gegarandeerd basis inkomen is het toch tijd dat we op de BIP gaan stemmen?

 5. @hollandskroner:

  [ Wat nu wordt bezuinigd, in welke vorm en hoogte van het bedrag,…het komt nooit, nooit meer terug ]

  Inderdaad. Ook worden alle verdere Bruine Stinkmaatregelen niet teruggedraaid. Het rare is dat mensen denken dat de PVV een oplossing is voor deze ellende.

 6. Natuurlijk is de PVV een oplossing , een definitieve … eerst alle Allochtone gehandicapten zorg ontnemen, dan verplichte euthanasie van “hopeloze gevallen ” dat is toch de standaard “bruine oplossing” !!

 7. Wel allemaal een mening roepen, maar niet de moeite nemen om de teolichtig op het amendement van de staatssecretaris te lezen. http://www.tweedekamer.nl/kamerstukken/wetsvoorstellen/detail.jsp?id=2013Z17048&dossier=33726

  De staat bezuinigt omdat de taken worden overgeheleveld naar de gemeenten. et bezuinigde bedrag wordt dan overgeheveld naar de gemeenten en…. voordat er weer iemand begint te schreeuwen cq te beledigen: het geld wordt zodanig aan gemeenen teogewezen dat de gaten in de begroting hier niet mee gedicht kunnen/mogen worden. Nederland… het blijft een volk van zeurders zonder kennis

 8. Heb je ergens een schriftelijk bewijs dat de gemeentes deze taak werkelijk wel aankunnen. Het is makkelijk gezegd dat ze het “moeten” doen, moet je ze doch het passende budget ook ter beschikking stellen. Anders is het lekker kletsen onder elkaar.

  “Zeurders zonder kennis”? Jahoor de naam van de zeurder(s) is ook jarenlang bekend Wilders/PVV.

 9. Ja hoor, maar er blijft een bezuiniging van 600 miljoen staan hè? Daarbij worden mensen nu overgeleverd aan de ambtenarenij. Ik kan wel merken dat je totaal niet weet waar je over praat, je bent vast nog nooit overgeleverd geweest aan die lui. Met je “zeurders zonder kennis” en “belediging”. Toch fijn dat je het opneemt voor je bazen, echt, heus. Brave Burgers worden op prijs gesteld.

 10. En iemand die zich “Wel goed lezen” noemt en dan dit soort fact free nonsens komt brallen verdient sowieso een (uiteraard virtuele) schop onder zijn reet.

Reacties zijn gesloten.