Corrupte VVD’er du Jour

Beetje weinig kopij en weinig tijd vandaag dus wat doe je dan als hoofdredactie? Even checken of er een corrupte VVD’er in het nieuws is. En ja hoor, die is er:

Voormalig officier van justitie en prominente VVD’er Matthieu van S. heeft zich afgelopen jaren voor bijna een kwart miljoen euro laten betalen via vennootschappen, gevestigd op Curaçao en het Caribische eiland Anguila [=Anguilla – red. Krapuul]. De betalingen hield Van S. verborgen voor de Belastingdienst (telegraf).

Typisch gevalletje VVD-stijl succes is een keuze vier uur cup a soup eigen broek ophouden dus. Die zal binnenkort wel promotie maken bij de VVD.

4 gedachten over “Corrupte VVD’er du Jour”

 1. En nog eentje:

  Eric Wiebes, de van alle kanten bewierookte opvolger van niksweter Frans Weekers als staatssecretaris van Financiën, blijkt ook al iets over het hoofd gezien te hebben. Het Financieele Dagblad ontdekte dat Wiebes in zijn tijd als topambtenaar op Economische Zaken ook ongemerkt directeur was van een BV die verbonden was aan een adviesbureau.

  Het FD schrijft:

  De nieuwe staatssecretaris van Financiën, VVD’er Eric Wiebes, heeft zijn baan bij het ministerie van Economische Zaken (EZ) in de periode 2004 tot 2009 gecombineerd met het mededirecteurschap van een holding die eigenaar was van een adviesbedrijf. (…) Volgens het ministerie van Financiën is er in de praktijk nooit sprake geweest van een combinatie van functies. Jodocus Management Services van Wiebes stond ten onrechte bij de KvK vermeld als directeur van OC&C Strategy Consultant België Holding, aldus een woordvoerder.
  Wiebes was eerst directeur marktwerking bij EZ en vanaf 2007 werd hij plaatsvervangend secretaris-generaal. Hij had gemeld dat het om een ‘slapende BV zonder activiteiten’ ging. Dat klopte niet want het bedrijf ondersteunde financieel de Belgische holding. Volgens de toenmalige accountant van Wiebes is er sprake geweest van een administratieve fout en had Wiebes de bv in de praktijk al in 2004 laten terugtreden als directeur. De fout is rechtgezet toen deze in 2009 werd ontdekt.

  En de accountant geloven we natuurlijk direct!

 2. Iedere dag weer.

  En nog zijn er mensen die heilig geloven omhoog gevallen maatpakken met twee linker handen en niks tussen de oren.

  Iedere dag weer………..

 3. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHHAAHA! Sorry, dat moest even eerst van mijn hart. De betweter met uitgestrekte vingertje blijkt zelf de grootste boef te zijn. Het-is-werkelijk-hilarisch!!! En Justitie in een spastisch vaderlands reflex probeert hem en de situatie af te dekken! Hilarisch!!! Wegens deze zware geval van corruptie horen hier driedubbel zware straffen op zijn plaats? Het is toch de laatste VVD-trend? Steeds verdubbelen van straffen.

 4. Terwijl wij de rest van de Europeanen vertellen dat ze corrupt zijn en daarom stellen we steeds onze eisen naar hen toe, schijnt dat wij (ons-kent-ons circuit) in wezen een grote door-en-door corrupte bende te zijn.

Reacties zijn gesloten.