Close encounter met een PvdA’er

“Meneer, wilt u een roosje van de PvdA?” roept een in een rood jackje gehulde tante met grijs haar. Ik stop. Ik zeg: “met de Partij van de Dwangarbeid wil ik niks te maken hebben”.

Het blijft stil. Ik wacht op haar reactie. Na een halve minuut komt het. “Hu hu hu hu hu”. “Wu wu wu wu wu”. “Hu hu hu wu wu wu”.

Toen ben ik maar weggefietst. Ondertussen hoorde ik nog “hu hu hu hu”.

Ze hebben niet veel te melden die PvdA rozenuitdelers. Ben ik nu verbaasd? Nee.

7 gedachten over “Close encounter met een PvdA’er”

 1. Goed gedaan! En ik ben evenmin als jij verbaasd.
  Bij de vorige verkiezingen woonde ik nog in NL. Staat er zo’n trut van GL appels uit te delen: half groen, half rood.
  Toen ik zei: “nee dank u wel; die appeltjes zijn net als uw partij: misschien een beetje groenig, maar zeker niet rood genoeg”, keek ze eerst ook een beetje verdwaasd en grinnikte toen schaapachtig.

 2. Dit soort lui kunnen alleen maar met roosjes leuren of flyers uitdelen. Ze stonden hier een paar jaar geleden van het CDA op het pleintje, die spraken me aan of ik wel wist dat het CDA zo dik o.k. was of zoiets. Dus ik zeg, het CDA, dat is toch die partij van die Bleker die onze natuur sloopt, die partij die met de PVV heult? Daar wil ik niks mee te maken hebben.
  Tja, en dan zijn ze meteen uitgeluld.

 3. Een paar dagen geleden stonden ze vrolijk rozen uit te delen bij de supermarkt die ik meestal bezoek. Tegenover hen stond een man met zwaar accent de daklozenkrant te verkopen. Ik koop die meestal als ik de winkel uitga, maar nu deed ik het demonstratief van te voren en riep naar de blije PvdA-sters (ze laten dit blijkbaar door vrouwen opknappen – uitzendkrachten?): “Dankzij jullie partij komen er steeds meer daklozen, waaronder ik zelf.” Schaapachtig lachen. “Nou ja”. Toen ik weer naar buiten kwam draaide ze zich maar even om, de man van de daklozenkrant groette mij vriendelijk. Ik had nog moeten vragen achteraf: “moeten jullie niet controleren of deze man hier wel legaal is?”

  Onredelijk om zo boos te worden, maar dichter op de huid van dit kwaad kan ik niet komen denk ik.

 4. @Arnold J. van der Kluft:
  Ik ben het met Kattenkwaad eens:
  Het is absoluut niet onredelijk om boos te worden. Je hebt je juist uiterst redelijk en netjes gedragen.

 5. Ieeeeeeeeeeeeee! Je hebt je hoop ik toen je thuiskwam wel even eerst flink gedoucht hoop ik?
  Diarree heeft namelijk de neiging nogal rond te spetteren en de stank is niet te harden.

 6. Wakker schudden van die vastgeroeste PVDA’ers is je plicht! Dus niks onredelijk aan.

  Krapuul is een plaats waar we de 1000 euro mensen proberen wakker te schudden. PVV amoebes zijn denk ik niet meer te redden maar die figuren die PVDA en VVD stemmen zijn wellicht nog te benaderen.

Reacties zijn gesloten.