Wilders verslaan (2): aangifte doen?

Grote Leider Wilders begint de waarheid te ontdekken dat het soms wat eenzaam aan de top kan zijn. Twee van zijn PVV-fractieleden plus een Haags gemeenteraadslid zijn al opgestapt na Wilders, ‘minder Marokkanen’-speech. Media nemen stelling, politici spreken schande. En heel veel mensen doen aangifte tegen Wilders. De afkeer van Wilders’ racisme is breed. Maar lang niet alle vormen die deze afkeer aanneemt zijn even oprecht, en lang niet elk actiemiddel is even zinvol, hoe oprechte de bedoelingen erachter ook. Het doet van aangiftes zou wel eens een gevaarlijk tweesnijdend zwaard kunnen zijn. Hoezeer ik ook de verontwaardiging deel van waaruit mensen deze juridische stap zetten.

Eerst de politieke reacties. Die waren gister nog wat halfslachtig, maar zijn aangescherpt onder druk van de uitgebroken commotie. Roemer spreekt inmiddels toch vrij rechtstreeks van haatzaaien. En eindelijk, eindelijk, krijgt Rutte voor elkaar wat hem al die tijd maar niet lukte:samenwerking met de PVV uitsluiten, althans zolang zij huidige standpunt over ‘minder Marokkanen’ niet van tafel haalt. Intussen sprak vicepremier Asscher van “gif” dat Wilders“verspreidt door mensen tegen elkaar op te zetten.” Heel geloofwaardig is het niet. Enkele weken terug kwam Ruttes VVD nog in de publiciteit met een openlijk discriminerend wetsvoorstel dat verhuizing van mensen vanuit Curaçao, Aruba en Sint-Maarten naar Nederland aan voorwaarden verbindt. Dat is onderscheid maken op basis van afkomst. Discriminerend was ook het PvdA-plan om ervoor te zorgen dat er niet teveel Oost-Europeaan migrant-arbeiders dicht opéén zouden komen te wonen. Argument: daar hebben buren van deze Oost-Europeanen last van. Als het gestook van Wilders tegen Marokkanen aangifte verdient, dan doen het VVD-wetsvoorstel en het PvdA-plan dat evengoed

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Ravotr

10 gedachten over “Wilders verslaan (2): aangifte doen?”

 1. Ik heb een melding gedaan, geen aangifte. Ik ben geen Marokkaan. Een melding in dit geval is prima. Maar ik overweeg nu wel aangifte te doen, en niet vanwege zijn opmerkingen in dat café. Wegens Nationaal Socialistische sympathieën. Zijn ideeën wat betreft vrijwillige remigratie, uitzetting criminele marokkanen en deportatie van Islamieten zoals hij in een video zelf zegt, en zijn weigering zijn woorden terug te nemen en zijn uitspraak dat hij “De Waarheid” spreekt zijn genoeg bewijs voor zijn anti-Democratische Neo Nazistische houding.

 2. @JJB: Ik heb wèl aangifte gedaan: digitaal, want ik zou voor de tocht naar een politiebureau in NL 8000km moeten reizen.
  Daar hoef je toch geen Marokkaan voor te zijn?

 3. Ik heb bij het politiemeldpunt melding gedaan. Dat wordt overigens bij alle aangiftes meegeteld. Maar inderdaad, ik geef je geen ongelijk en de kans is aanwezig dat ik het alsnog ga doen.

 4. Een gunstig bijverschijnsel van deze aangifte kan zijn dat men in Moslimkringen wat minder bang is om aangifte te gaan doen .. Dus hopelijk meer aangifte van scheldpartijen , afgerukte hoofddoekjes en openlijke discriminatie , veel Marokkanen en Turken waren vanuit hun land van afkomst én door hun eerdere contacten met de Nederlandse nogal huiverig op een politiebureau te komen …

 5. @Al Bakrastani:
  Afgerukte hoofddoekjes = aanranding!
  Dat is toch van het zelfde kaliber als wanneer bij een westerse vrouw, midden op straat haar blouse van haar lijf zou worden gerukt, of op het strand het bovenstuk van haar bikini? Of zie ik dat verkeerd?
  Van aanranding dient ALTIJD aangifte te worden gedaan!

  Wbt de scheldpartijen: die moeten ook meer in de openbaarheid worden gebracht; al was het alleen maar als tegenhanger voor het in Tokkiekringen hardnekkig circulerende verhaal als zou “iedereens blonde dochter altijd door Moslims voor hoer worden uitgescholden”. (Overigens heb ik jarenlang in een buurt gewoond, waar het merendeel van de buren Marokkanen waren en het hoeft geen betoog dat niemand ooit een overtogen woord heeft gezegd tegen mijn roomblanke, goudblonde schoondochter)

 6. Ach aangifte doen??
  Het begint al langzamerhand weer bij te draaien,groenlinks als eerste,en de beroepshagenees

 7. ” PvdA-Kamerlid Hans Spekman, woordvoerder armoedebeleid en asielzaken, pleit voor een keiharde aanpak van Marokkaanse probleemjongeren. ‘De Marokkanen die niet willen deugen moet je vernederen, voor de ogen van hun eigen mensen.’ Dat zegt Spekman deze week in een interview in Vrij Nederland.

  Citaat uit Vrij Nederland van Oktober 2008.

  “Die onveiligheid culmineert in een paar iconen, en een daarvan is die van Marokkaanse jongens. En dat is niet omdat Geert Wilders altijd op die trom slaat. Uiteindelijk is het hele integratieverhaal van niet-handenschuddende imams via een merkwaardige hordenloop bij straatoverlast terechtgekomen. En het zijn vooral Marokkaanse jongens.”Samsom: het klopt dat het vooral Marokkanen zijn

  Volgens het Kamerlid moeten de jongens die overlast plegen veel harder, duidelijker en eerder worden aangepakt en “zichtbaar voor de buurt op hun plaats worden gezet”. Hij zegt dat de normale hulpverlening voor hen faalt. Op de vraag of Wilders gelijk heeft, antwoordt hij:

  “Het klopt dat het vooral Marokkanen zijn. Deze jongens hebben door een samenloop van omstandigheden een etnisch monopolie op dit soort overlast gekregen. Dat is de Ground Zero van het integratiedebat geworden. Maar met de islam heeft het geen bal te maken. Hoe geloviger hoe minder last je van ze hebt. Die filmpjes op sites als GeenStijl, met dat bloedirritante gedrag. Ik wilde het gewoon meemaken. Nu weet ik het. Dat triomfalisme bij die jongens, de wetenschap dat ze zich onaantastbaar voelen, en dat ook zijn. Dat gaat door merg en been. (…) Het tast het zelfvertrouwen van de politie aan, het zelfvertrouwen van Nederland.”

  …Aldus Samsom in 2011 (NRC 15 september 2011).

  En toen werd er niets, maar dan ook NIETS gedaan door de zgn. ” nette” partijen en knuffelend Nederland die alles maar geod vinden.Geert zegt wat, en nu staat Nederland op zijn kop.Gek dat je nu een hekel aan deze maatschappij krijgt, waar 2 personen van de Partij Van De Asocialen dit mogen zeggen en er wordt niets gedaan, maar wat Geert ook doet, deugd er niets van? Geert heeft gewoon GELIJK.

 8. Nee, Bertus, heeft hij niet. Hoe verderfelijk hun uitspraken dan ook, deze PvdA-eikels (hoezo alle partijen?) hebben het duidelijk over jongeren die overlast bezorgen en niet over DE Marokkanen. Wilders had het duidelijk wel over DE Marokkanen, allemaal, ook die buiten Nederland wonen. Dat hij steeds achteraf probeert te specificeren is alleen een poging juridische consequenties uit de weg te gaan. Maar dat is semantisch gelul achteraf en doet niets af aan de stelling dat Wilders minder Marokkanen in Nederland wil. Maar zelfs met de achteraf correcties blijft zijn stelling abject. Ook al had hij het gegarandeerd alleen over criminele en bijstandstrekkende Marokkanen gehad, het blijft deportatie, zeker als betreffende personen geboren Nederlanders zijn. Hetgeen iedereen is die in Nederland wordt geboren.

 9. Zelfs de “criminele Marokkanen ” apart behandelen is een groot gevaar .. Mijn zoontje is gehandicapt en heeft een dubbel paspoort , wat kan een volgende stap zijn: “Gehandicapten met een dubbel paspoort kosten de Nederlandse maatschappij te veel en moeten maar naar Marokko uitgezet”

 10. @Al Bakrastani: Ik ben het met je eens; het is een “afglijdende schaal”. Maar jij en je vrouw betalen wel belasting en naar ik aanneem hoge zorgkosten en daar hoor je dan niemand over.
  Angstwekkend!

Reacties zijn gesloten.