Karzai: Westerse ‘hulp’ krijgt stank voor dank

President Karzai van Afghanistan steunt de Russische opvatting over de Krim. Stank voor dank van Afghaanse zijde voor geboden militaire inspanningen door het Westen met andere woorden.

Het kabinet van president Hamid Karzai zei: “we respecteren de beslissing die het volk van de Krim nam door middel van een recent referendum dat de Krim als deel van de Russische Federatie beschouwt.”
(NY Times) [vertaald uit het Engels]

Op de eerste plaats betreur ik de dode en gewonde Nederlandse militairen in Afghanistan. Daarnaast is er ook nog een banale vraag over geld. Hoeveel heeft de steun aan Karzai ons gekost?

7 gedachten over “Karzai: Westerse ‘hulp’ krijgt stank voor dank”

  1. Of zegt Karzai dit omdat hij weer bang is voor een Russische inval? Er schijnt heel veel in de grond te zitten van Afghanistan dat geld waard is, kost alleen wat moeite om het eruit te krijgen, geloof ik. Dus degene die het wil hebben, heeft nog even tijd nodig. Maar treuren om milititairen die daar zijn gedood, gewond of getraumatiseerd? Ja natuurlijk, wat deden die daar in de eerste plaats?

  2. ‘Hulp’? Ordinair een land decennia’s terug gebombardeerd zullen jullie bedoelen op basis van valse voorwendselen. Daar wil je dan ook nog eens credits voor ontvangen. Wat een chutzpah!

  3. Karzai is al heel erg lang bezig om zich tegen de Coalitie op te stellen. Daar was hij zelfs toen de Coalitie nog actief aan gevechtshandelingen deelnam al mee bezig, met name door zijn onderhandelingen met de Taliban.

    De Russen hadden terecht al gewaarschuwd dat het Westen zich in een wespennest begaf, en vanuit verschillende hoeken is duidelijk geworden hoe zinloos deze operatie is geweest.

    Er werd NIETS geconsolideerd. Search and destroy, en terug naar de compound. Het leek verdomme wel Vietnam.

  4. De vraag lijkt mij wat de ‘hulp’ aan Afghanistan de Afghanen heeft gekost.

Reacties zijn gesloten.