Wat gaat OM met 5000 aangiftes tegen Wilders doen?

Wetgeving verloopt democratisch, als het goed is, maar als de wetten er eenmaal zijn verloopt rechtspraak via die wetten en niet per democratisch besluit. Dat laatste zou namelijk een volksgericht zijn.

Toch blijft er altijd wel ruimte voor interpretatie, en die interpretatie lijkt wel degelijk afhankelijk van onder andere wat men zoal denkt in de samenleving. Zie de veroordeling van Hans Janmaat voor de slogan ‘vol=vol’ in 1997 enerzijds en de vrijspraak van Geert Wilders (en vooral ook de EIS voor vrijspraak van het Openbaar Ministerie) in 2011 anderzijds.

Ik ben dan ook heel benieuwd hoe het OM de 5000 aangiftes die nu tegen Geert Wilders wegens zijn uitspraak voor ‘Minder Marokkanen’ gedaan zijn gaat interpreteren, vooral ook gezien het feit dat er zich diverse burgemeesters en gemeenteraden bevinden onder de aangevers. Het OM zit nu heel hard na te denken of, en zo ja hoe, ze hier onderuit kunnen komen, heb ik het idee.

Ik persoonlijk zou Wilders graag met het strafblad zien dat hij verdient.

11 gedachten over “Wat gaat OM met 5000 aangiftes tegen Wilders doen?”

 1. “Ik persoonlijk zou Wilders graag met het strafblad zien dat hij verdient.”
  Ik ook. En dat hij het verdiend, staat als een paal boven water.
  Overigens overweeg ik ook melding van discriminatie te maken tegen Samson en Spekman om hun idiote en misdadige uitspraken.

 2. In de uitspraak van 2011 staat wel uitdrukkelijk dat onze rechtstaat ervan uitgaat dat islam geen gevaarlijke ideologie is, zoals Wilders volgens ons recht blijkbaar mag denken en zeggen, maar dat het een godsdienst is. Het heeft me altijd al verbaasd dat dat nooit vermeld wordt. Er wordt alleen maar gesuggereerd dat Wilders met zijn opvattingen over islam, gelijk zou hebben. De uitspraak zegt echter alleen maar dat Wilders dat mag denken en zeggen, zoals er ook van alles en nog wat over de godsdienst christendom gedacht en gezegd mag worden. Zijn uitdagende uitspraak vóór het “Minder, minder Marokkanen” dat hij toch niets verkeerd zei, lijkt, voorzover ik ons recht begrijp, alleen maar te keren door onze oprechte morele verontwaardiging en niet door onze rechtspraak. Kan alleen maar hopen dat ons recht nu minstens de mogelijkheid heeft om hem, zoals dat zo mooi heet, stevig te berispen, en, als dat zou kunnen, het liefst hem te veroordelen.

 3. Ik zie niet hoe ‘minder marokkanen’ geen haatzaaiende uitspraak zou kunnen zijn.

 4. Wat Samsom en Spekman gezegd hebben is minder erg dan wat aan de orde was in het eerdere proces Wilders, dus dat mag gewoon. Wilders is nu echter een stap verder gegaan.

 5. Ik zeg ook gun deze man zijn strafblad. Overigens vind ik de opmerkingen van Samsom en Spekman wel degelijk minder erg, maar ook meesurfend op het “benoemen” sentiment en politici die “benoemen” daar hebben we er meer dan genoeg van.

 6. @Laurent, “Als dat mag, mogen ook alle remmen los tegen PVV’ers.”

  Dit is in wezen ook mijn standpunt sinds jaar en dag.
  Omdat deze mensen zijn en grote dreiging voor de maatschappelijke rust in Nederland.

  veel belangrijker dan een straf is dat de maatschappij wakker wordt voor de glijdende schaal waar we nu bevinden.
  Daar is ook de rol van de OM, en tevens blijft het spannend omdat er persberichten zijn dat Opstelten, c.q. Teeven zouden (is het de eerste keer?) de Tweede Kamer met informatie hebben misleid.

  Wat een corruptie, zeg.

 7. Nazi zegt nazi-dingetjes, wordt aangeklaagd. Sociaal-democraatje zegt nazi-dingetjes en wordt aangeklaagd door eerder genoemde nazi. Bankierspartij blijft in de luwte en dat komt ze goed uit na de witwasschandalen rond Fred Teeven en natuurlijk de strapatsen van Joris D. Ze hebben namelijk nog een aantal sloopklussen op hun lijst.

  Het is geen rocket science om het patroon te zien.

 8. @Anselm, mee eens. DE verregaande corruptie van de Nederlandse Staat is moeilijk te bevatten vooral omdat wat nu zichtbaar is betreft alleen het puntje van ijsberg en tevens is een van machtigste en geheimzinnigste instrumenten van de Nederlandse Staat betrokken – de OM.

  Naar wat het schijnt zijn deze mensen in staat om elke mogelijke wet op elke mogelijke manier ongestraft te overtreden en dit gaat zo erg dat op een moment is het moeilijk tot onmogelijk om de Maffioten van de Staatsambtenaren te onderscheiden.

  Dit gebeurt voortdurend omdat wie zal ze in Maffialand stoppen?

Reacties zijn gesloten.