SP geen zaken met PVV – en het zal godverdomme tijd worden

Hoe mooi deze woorden van Paul Ulenbelt ook klinken:

We vragen dus geen politieke steun van haatzaaiers (nieuws.nl)

We zullen nooit vergeten hoe de SP jarenlang heeft gesjanst met de PVV. Ik kreeg bijvoorbeeld van een plaatselijke fractievoorzitter Delfts blauwe klompjes cadeau met Sinterklaas nadat ik mijn lidmaatschap met de SP had opgezegd. Of er soms iets mis was met Nederland.

Maar goed, we moeten woorden in de context bekijken. Zie hier de context:

“We leggen geen moties meer aan ze voor. We vragen dus geen politieke steun van haatzaaiers. We blijven hun moties op inhoud beoordelen om onze stem te bepalen”, zegt SP-Kamerlid Paul Ulenbelt, de indiener van het voorstel. “Dat is anders dan de PvdA. Zij steunen überhaupt geen moties van de PVV meer.” (nieuws.nl)

Goh, dan wordt het alweer iets minder schokkend. Graag nog wat extra afstand. Namens een ex-SP-lid. En dat blijft voorlopig zo.

10 gedachten over “SP geen zaken met PVV – en het zal godverdomme tijd worden”

 1. Nou ja, een voorstel op merites beoordelen is in ieder geval slimmer en realistischer dan botweg afwijzen.

  Als de PVV in een motie oproept om geen troepen naar Verweggistan te sturen, is het zelfs aan te bevelen die motie te steunen. Voor de PvdA is zo’n motie dus een aansporing om maar troepen te sturen.

 2. Wat een kolder Tijlvandam die realistische samenwerking met de fascisten die je hier bepleit.

 3. @LRd: Vind je? Dus als de PVV toevallig een keer het initiatief zou nemen tot een zinnige motie (bv. tegen een militaire missie), dan zou je daar sowieso tegen moeten stemmen (ook als dat dus in de praktijk zou betekenen dat je dan vóór militarisme o.i.d. stemt) want anders zou je ‘samenwerken’ met fascisten? Je kan het ook overdrijven hoor.

 4. Joke:

  Ja dat vind ik. Geen enkele samenwerking met dat tuig. Nooit.
  Je erkent ze daarmee als een normale partij, en dat is het niet.

 5. Ik zou wel voor een goeie motie stemmen, maar ik zou een stemverklaring afleggen dat ik dat doe ondanks dat ik het een stel nazi’s en racisten vind.

 6. Voor mij telt ook de motivatie van de motie. Maar ik ben dan ook geen politicus en zal het nooit kunnen zijn.

 7. Er staat mij zoiets van bij dat de Nasionale Party van Suidwesafrika in 1948 ook een héél aardig punt in hun partijprogramma hadden: bevordering van betere kwaliteit van het brood.
  Er zullen vast wel mensen hebben gestemd “voor lekkerder brood”. Het desastreuze resultaat is ons allen bekend!

 8. Ja, toen moesten we cake gaan eten, of haal ik nu alles door elkaar? 😉

 9. @Angy: Maar dit gaat niet over het stemmen bij verkiezingen (door burgers op een partij) maar over stemmingen binnen het parlement (over een bepaald onderwerp).

 10. @Joke: Je hebt wel gelijk, maar het gaat voor mij om het principe dat niemand (kiesgerechtigde burger, dan wel parlementslid) moet trappen in de “leuke dingen voor de mensen” die fascisten weten te verzinnen om hun rampzalige plannen te camoufleren.

  @ Roi: Was jij daar niet zelf bij? O nee, dat was je kleinzoon: zijn Marie-Antoinette heeft nooit gezegd “Qu’ils mangent de la brioche”. 🙂

Reacties zijn gesloten.