‘Onze’ premier, langdurig geschiedenisstudent, oninspirerend over EU

Dat Rutte een onbenul is, dat weten we allemaal wel. Hij heeft ein-de-loos gedaan over zijn studie geschiedenis en weet nog steeds een heleboel niet. Hollandsche Schouwburg? Nah, weet hij niet.

Wat kan hij vertellen over Europa? Ook niet zoveel als ik dit lees.

Het is toch vreselijk als je als MP van een land afspraken maakt, namens dat land! en dan vervolgens net doet of je er niks mee te maken hebt? Wat ben je dan voor een watje? Ga lekker bij je moeder wonen en doe mee aan het programma ‘Wie trouwt mijn zoon’ maar blijf weg van de grote mensen politiek.

Bluffertje!

7 gedachten over “‘Onze’ premier, langdurig geschiedenisstudent, oninspirerend over EU”

 1. Rutte ziet de EU alleen als markt. Zo analyseert de Süddeutsche Zeitung de rede van Rutte (http://www.duitslandweb.nl/mediaarchief/2014/14/suddeutsche-nederlanders-kijken-heel-anders-naar-europa.html).

  Hij hield daar “een loflied op de gemeenschappelijke markt – en alleen op de markt. Wat er verder nog gebeurt in Europa, daarover was hij extreem kritisch”, aldus de Süddeutsche Zeitung.

  De premier is geen onbenul, hij heeft een ideologische visie – markt, markt en markt – en is vrij succesvol in het promoten daarvan, althans in Nederland.

 2. De recente vijftig miljoen Rutte Vooruit Show toonde aan dat Rutte zeker geen onbenul is, in het promoten van zichzelf. Zo was Stalin ook geen onbenul, hij won de tweede wereldoorlog.

 3. Mijn docent aan de Universiteit die de man les heeft gegeven zei : “En hij heeft er nog steeds niets van begrepen”

  En daar is alles mee gezegd.

 4. Goed stuk weer Kier! Eventjes over die schouwburg: Is volgens jou het feit dat een MP op zeker moment één historisch feitje niet paraat had indicatief voor zijn falen als geschiedkundige of is het indicatief voor zijn falen als mens?

 5. @Jan, allereerst is het super dom dat je een zo belangrijk begrip als premier – als het gezicht van Nederland voor de wereld – niet paraat hebt. De ‘Hollandsche Schouwburg’ dat hoor je evenals ‘Westerbork’ of ‘Jacobus Lambertus Lenz’ als publiek figuur gewoon te weten en zeker als publiek figuur in de politiek.
  In een normaal geval hoeft het volgens mij niet indicatief te zijn voor het falen van je opleiding of je mens-zijn maar Rutte is geen normaal geval: hij werkte samen met fascisten die hij kwalificeerde als ‘een hele normale partij met hele normale standpunten’ en dat zei hij nadat de fascisten-voorman Wilders had opgeroepen tot deportatie van ‘tientallen miljoenen’ uit Europa. Hoe denk je dat zoiets bij normale mensen – niet alleen de te deporteren mensen – met zelfs maar een greintje fatsoen overkomt? Bij mij komt het over als een totaal falen van het mens zijn. Rutte is geen mens. Hij is de personificatie van hoe banaal of ‘het kwaad in mensengedaante’ eruit ziet, telkens maar weer. En in zo’n geval is niet weten wat ‘Hollandsche Schouwburg’ betekent inderdaad een uiting van het de keuze gemaakt hebben geen mens met een moraal te willen zijn.
  Ik mag eraan herinneren dat meneer de premier ‘van alle Nederlanders’ ook ging dansen toen vrijwel heel het land in shock was over de massamoord waartoe een gek naar eigen zeggen geïnspireerd was door de coalitiepartner van diezelfde ‘premier van alle Nederlanders’….

 6. Rutte is een trekpop meer niet.

  Hij heeft niks van zijn eigen opleiding opgestoken behalve hoe je geschiedenis vervalst.

  Het grote geld over de balk gooien door rechts of het hierheen halen van gastarbeiders of het slopen van de zorg en kennis economie. Nu met de nieuwe media kan de VVD dat niet meer spindoctoren. Men weet waar de ellende vandaan komt.

  VAN RECHTS en met name de VVD. Gif parfum willen noemen moet genoeg zeggen over het kwaadaardige karakter van deze criminele organisatie.

 7. De VVD komt maandelijks in het nieuws met corruptie schandalen. Van de week WEER Opstelten en Teefje blauw oog.

  En de PVDA is eender.

Reacties zijn gesloten.