Ulfhednar neonazi’s Rory de Koning en Jeroen van den Berg veroordeeld

De beruchte neonazi’s Rory de Koning (Heerhugowaard) en Jeroen van den Berg (Alkmaar), die op dinsdag 18 oktober 2011 in bezit waren een boksbeugel, ploertendoder, scherfgranaat, jachtgeweer met afgezaagde loop, Glock luchtdrukwapen, AK47 machinegeweer en diverse soorten munitie, zijn op maandag 7 april 2014 door de Alkmaarse rechtbank, veroordeeld tot respectievelijk 240 en 120 uur taakstraf (indymedia).

14 gedachten over “Ulfhednar neonazi’s Rory de Koning en Jeroen van den Berg veroordeeld”

 1. Ja joh, Angy! Is toch niks erg? Zijn roomblanke jongens, dus echt niet gevaarlijk hoor. Kijk als het nou een gekleurde jongen was geweest, dan was hij gelijk afgevoerd als terrorist en had nooit meer daglicht gezien. En volgens de AIVD of welke dienst dat uitmaakt, zijn witte mannen met wapens helemaal niet gevaarlijk en bestaat extreem-rechts helemaal niet! Wat wel gevaarlijk is, is links, want dat is gelijk wel extreem enzo. En staatsondermijnend en….. * ik ga nu even braken en hard gillen*

 2. Hoi Kier, zo blij dat je er bent! Goeie reactie ook weer van je! Maar mop, één dingetje moet me van het hart. Je hebt natuurlijk volkomen gelijk als je zegt dat extreem-rechts gevaarlijke kanten heeft maar je vergist je door de gevaarlijk kanten van extreem-links te bagatelliseren. Alle extremisten zijn eng, ongeacht hun ideologie. Het is hun extremisme dat ze zo eng maakt.

 3. Jan,
  Alleen rechtse extremisten richten zich op andere mensen om hun anders zijn!
  Linksen om juist die typen die andere mensen haten om hun anders zijn te elimineren.
  Je vergelijkt appels met peren.

 4. Helaas bestrijd men elkaar met extremisme,daarom is opsporing van zulke lieden noodzakelijk.
  En de hierboven beschreven straf voor zulk gevaarlijk tuig??hmm vreemd

 5. natte neel, de uitwerking kan wel degelijk dezelfde zijn. Extremistme is op zichzelf doodeng, wat de onderliggende ideologie/religie ook is. Het laat mensen denken ontslagen te zijn van de plicht verantwoordelijkheid voor hun eigen daden te nemen.

 6. @Angy, inderdaad vraag ik me ook af waar is de bekende ” Straffen,straffen,straffen,straffen,straffen, nog zwaardere straffen, straffen, niet ophouden te straffen, straffen, straffen, straffen en weer straffen!” van Teeven EN Opstelten in dit geval plotseling als sneeuw voor de zon verdwenen???

 7. Idd Nexus, een machinegeweer, echt wel heftig.
  Zonder nou gelijk op de stoel van de rechter te gaan zitten ben ik wel erg benieuwd wat de redenatie voor een taakstraf hierachter is, waar heb je een machine geweer voor nodig? Lijkt mij een zwaar vergrijp ongeacht wie ’t ook doet.

 8. Mee eens: machinegeweer valt bijvoorbeeld onder de Amerikaanse wet onder aanvalswapens en is dus geen verdedigingswapen. Daarom gaat daar in zulk een geval de rechter veel zwaardere straffen uitdelen.

  Wat is de reden dat de Nederlandse rechter anders op kijkt? (omdat het een der onze rechts-extremisten is?)

  We weten wat voor straffen bijvoorbeeld werden toen ivm met de Hoofdstadgroep uitgedeeld wegen maar een pistooltje.
  Wie houdt nu het hand over het hoofd van de rechts-extremisten?

 9. Gevaar voor de samenleving??
  Ehhhh neonazis richten zich niet op de blanke samenleving toch?daarom worden ze ook niet onderbedeeld in die categorie,en ook niet zo gestraft.
  En wordt er niet gesproken van een reel gevaar,het zijn buitenlanders die hun doelgrope zijn dus we hoeven niet zo te tillen aan die man met een hobby als wapenverzamelaar

 10. Daar vergist de rechter zich dan deerlijk. Ervaringen uit Brandenburg en Mecklenburg-Vorpommern leren dat iedereen die tegen rechts-extremen ageert wel degelijk doelwit is van zware onaangenaamheden. Wat dat betreft discrimineren die nazi’s niet.

 11. Die moordenares uit deurne,is die al voorgekomen voor dat illegale wapenbezit?

Reacties zijn gesloten.