Hot topic: Wat beoogt sociaal-democratie?

De sociaal-democratie ligt onder vuur. Heeft het te maken met de komende Europese verkiezingen? Een andere reden is er moeilijk voor te bedenken. Het volgende citaat duidt in ieder geval op die verkiezingen.

Ondertussen werken de PvdA en andere linkse Europese partijen braaf mee aan het neoliberale Europa waarin de politiek ondergeschikt is aan de markt. Ze laten na, na te denken over een echt vooruitstrevend, links, Europa. Alleen als ze samenwerken, binnen en over de landsgrenzen heen, en voorbij de eerstvolgende verkiezing, kunnen ze een vuist maken.
(Sargasso)

Gisteren berichtte ik al over het het onderwerp (droom). En ook K’t Jong wijdde er een artikel aan (veren). Inderdaad lijken de verkiezingen voor het EP een hot topic te maken van de ideologische positie van de sociaal-democratie.

2 gedachten over “Hot topic: Wat beoogt sociaal-democratie?”

  1. “de ideologische positie van de sociaal-democratie ” is een zichzelf tegensprekende uitdrukking , de Sociaal Democratie bestaat om als natte deken te dienen voor elke emancipatoire beweging .. eerst van arbeiders , toen voor vrouwen , nu voor “alloctonen ” Dit word gedaan door een paar een positie te geven die de schijn opwekt dat er “opwaardse mobiliteit “mogelijk is en dat de Sociaal Democraten die kunnen bieden , om vervolgens door eindeloze compromisen het gebodene tot 10e kopje thee van het zelfde zakje te reduceren …

  2. van af dag 1 waren het intelectuelen en spruiten van de Elite die”opkwamen” voor de verworpenen der aarde.
    maar wel op hun voorwaarden en uiteindelijk moest de ELITE in stand blyven.
    Dank zy de samenwerking van de sociaaldemocraten in engeland en frankryk en HULP VAN stalin WIST MEN HET ANARCHISTISCHE GEVAAR IN SPANJE auszuradieren,
    en daarna keken de dappere sociaal demokraten verdwaast hoe Adolf H. onze joodse landgenoten ging weg voeren.

    Kortom de zg sociaaldemocratie is een klupje van zakkenvullende zwamneuzen die echter erg goed voor zich zelf kan zorgen.

Reacties zijn gesloten.