De PVV gilt zoals gewoonlijk feitenvrij als een speenvarken

Het ‘verdwenen’ elftal uit Eritrea dat deze week plotseling in Gorinchem opdook bezorgde de PVV natuurlijk weer direct een hartverzakking en dus begonnen ze direct als een speenvarken te gillen dat het een “zeer domme actie” van de Nederlandse overheid was om ze hier naar toe te halen en want “omdat ze eerst in Roemenië waren, hadden ze volgens de PVV daar moeten blijven. De PVV beroept zich op de Dublinverordening”.
Geheel feitenvrij natuurlijk, alleen maar gericht op maximaal effect op de onderbuik van de xenofobe volgelingen.

Want wat blijkt de teamleden hebben op basis van een hervestigingsprogramma asiel gekregen in Nederland.
“De aanvraag kwam dus ook bij ons binnen en uiteindelijk is die toegekend terwijl het team nog in Oeganda zat. Het duurt dan nog ongeveer een halfjaar voordat de vluchtelingen naar Nederland kunnen komen omdat er eerst allerlei papierwerk moet worden geregeld en woningen moeten worden gevonden”, zegt de woordvoerder.

Weer nutteloos geld verspild. Ik pleit er daarom voor dat in dit soort gevallen de kosten van het beantwoorden van de schriftelijke vragen worden verhaald op de partij die ze stelt.

1 gedachte over “De PVV gilt zoals gewoonlijk feitenvrij als een speenvarken”

  1. “Weer nutteloos geld verspild. Ik pleit er daarom voor dat in dit soort gevallen de kosten van het beantwoorden van de schriftelijke vragen worden verhaald op de partij die ze stelt.

    Goed voorstel – op het brief met de vraagstelling hoort een groot blaauw (met respect voor de eigen kleur van PVV) GELUL stempel.

Reacties zijn gesloten.