Wageningen dondert 32 ouderen de straat op

Wageningen wil dat ouderen een andere woonruimte gaan zoeken. Deze mensen wonen nu in verzorgingshuis Dennenoord  maar volgens de gemeente hebben zij geen recht op een plek in deze instelling omdat zij daarvoor niet voldoende hulpbehoevend zijn. Opzouten oudjes, oprotten jullie kosten geld.

Wat heeft de Burgemeester Van Rumund (PvdA) van die stad hierover te melden?

Als gemeente moeten we ons aan ons eigen beleid houden, hoe vervelend we dat ook vinden in dit geval.

Goh zeg, en deze sociaaldemocraat zegt nog wel zo verschrikkelijk betrokken te zijn bij de bevolking:

Natuurlijk zijn er groepen binnen onze maatschappij die meer aandacht behoeven dan anderen, maar de wil tot samenwerken en het creëren van een prettige leefomgeving is hier nadrukkelijk aanwezig. Met zeer veel genoegen maak ik dan ook deel uit van de Wageningse bevolking en dat hoop ik nog een flink aantal jaren te kunnen blijven zeggen!

De overkoepelende stichting Jah-Jireh Woonzorg moet ervoor zorgen dat de bejaarden uiterlijk per 1 oktober vertrokken zijn anders volgt een dwangsom. Kassa voor de gemeente. Niet goedschiks dan maar kwaadschiks.

9 gedachten over “Wageningen dondert 32 ouderen de straat op”

 1. “Als gemeente moeten we ons aan ons eigen beleid houden, hoe vervelend we dat ook vinden in dit geval.”

  Oh lol…dan pas je het *eigen beleid* maar aan, ongelofelijke flapdrol van een burgemeester die waarschijnlijk enkel opgewonden raakt van z’n functie waar hij simpelweg voor faalt blijkens zijn wanbeleid en getuige deze uitspraak: “en dat hoop ik nog een flink aantal jaren te kunnen blijven zeggen”.

  Ik hoop oprecht van niet, Van Rumund van de plucheplakkende Pvda! Voor zulke droeftoeters als deze burgemeester zijn er minstens tien anderen die wél gepast beleid weten te maken en dus ‘maatwerk’ weten te leveren.

  Opzouten PvdA burgemeester, oprotten: jij kost onnodig leed.

 2. De geest van die vorige burgemeester, Pechtold, is vaardig over deze gemeente.

 3. Het is op momenten als deze, en momenten zoals vandaag bekend werd over ouderen die teveel kosten, dat ik blij ben dat mijn ouders zowel als grootouders niet meer leven.

  Wat een schoftentuig is onze regering en zijn onze gemeentes en organisaties die aan deze misdadigheid meewerken.

 4. Volgens de neoliberale dogma brengen ouderen geen geld mee, behalve indien ze zorg betaald “consumeren” gaan.

  Wie niet “consumeert” moet meteen oprotten = kern van de totalitaire neoliberalisme.

 5. De totalitaire neoliberalisme valt en/of staat tezamen met de consumentisme.

 6. De gemeente Wageningen gaat echtparen die in verzorgingstehuis Dennenrust wonen uit elkaar halen, als een van de partners nog in staat is om voor zichzelf te zorgen. Dat bevestigt de gemeente vandaag.

  De mentaliteit van Bruin II is besmettelijk! Nu beginnen gemeentes ook al nazi trekjes te vertonen!

 7. Heerlijk rechts beleid weer. Lekker doorgaan zo. Maar het is natuurlijk de schuld van dit “linkse” kabinet in veel van die kronkel hoofdjes.

  Al gezegd dat dankzij bezuinigingen op de verkeerde zaken zoals rechts dat ALTIJD DOET met name oude mensen eerder dood gaan door brandgevaar. Ja juist er wordt flink bezuinigd op de brandweer. Heb ik al eens gemeld maar misschien dat Ongezond Rechts meeleest. Het brandweer voetvolk die het smerige werk op moet knappen gaf dit aan in een docu op TV. Maar die graaipakken ontkennen de gevaren en kijken weg. Hun salaris zal door dit kabinet geen gevaar lopen.

 8. Het korten van geld is voor mensen met een uitkering.Als ze hoe dan ook gaan samen wonen.
  Ook voor een broer zorgen in jou huis valt onder inleveren.
  Andere problemen bij inwoning
  Trappen lopen, is op gegeven moment te zwaar.of in de huiskamer slapen?Sociale huur woningen die goed koop zijn zijn vaak tochtig en gehorig.
  Niet meer de rust hebben want oud en jong hebben ruimte nodig.
  Aangetrouwd is aangedouwd,ze zitten opgescheept aan 2 kanten met elkaars ouders.
  zijn er wel 4.
  Mensen met geld kunnen zorg inkopen voor hun ouders en hebben vaak grotere huizen,maar werken.Tot ze ook in de ww zitten.
  Werkeloosheid is dicht bij ieder zijn bed.
  En een oudje is voor een jaartje of zo wel op te vangen.
  Maar als ma 80 jaar word en pa 90 hoe oud zijn dan hun kinderen weer.
  En hoe is hun gezondheid.

 9. en dan zodra in 2015 andere ontslagwetten en ww uitkeringen gaan gelden voor 55 en ouder kunnen duizenden die tot 67 moesten werken fyn gratis voor buren, familie gaan zorgen.

  Het is niet vreemd dat een liberale club eerst aan de centjes denkt, maar dat de zg SOCIAAL democraten ons zo in de steek laten is wel wrang.

Reacties zijn gesloten.