Europa broeinest fascisme

De Nederlandse Partij van de Arbeid heeft last van nauwe schoentjes. De voormalige sociaaldemocraten hebben het, onder leiding van hun “rode ingenieurs”, gepresteerd van de partij een marginaal verschijnsel te maken. Ook al zijn het maar peilingen, de trend is onmiskenbaar. Van op één na grootste partij naar een tweederangs beweging van goedgelovigen.

Partijleider Diederik Samsom ontbeert het juiste politieke en tactische inzicht om het door hem destijds genoemde “rechtse rotbeleid” van de VVD te vernietigen, laat staan een menselijker gezicht te geven. In een razend tempo heeft kabinet Rutte 2, gesteund en aangemoedigd door de PvdA en drie bevriende oppositiepartijen ruim 60 miljard structureel bezuinigd. Het overheidstekort is teruggedrongen en de meeste slachtoffers van deze sloopactie moeten nog vallen. Uitkeringsgerechtigden waren de eersten die gepakt werden en snel daarna volgden chronisch zieken, werklozen, ouderen, asielzoekers en “illegalen”.

(Lees verder bij de bron van dit artikel)

Via: Jakob Java

1 gedachte over “Europa broeinest fascisme”

  1. Heb ik steeds geroepen – ik wil op Alexis Tzipras en Syriza stemmen omdat ik wil stemmen op mensen die sociaal zijn en de neoliberale soep erg heet hebben gegeten en tevens weten wat ons allemaal nog staat te wachten. In tegen deel tot onze politici die terecht duurbetaalde “decorstukken” worden genoemd.

    “Vrijwel alle “nette” Europese politieke partijen hebben de opkomst van het fascisme gefaciliteerd. Het is een groot misverstand te denken dat fascisten gevoelig zijn voor argumenten. Dat misverstand is gelegen in het feit dat fascisme geen ideologie is. Fascisme is moord en dient met alle mogelijke rechtsmiddelen bestreden en vernietigd te worden.”

    Fascisme is vleesgeworden Haat.

    In Nederland gefaciliteerd door VVD, zijn afdeling PVV en CDA, soms ook mede door de christentaliban.

Reacties zijn gesloten.