Teeven zal zich er weer uitliegen en de PvdA zal hem toejuichen

De Volksche Haat- en Lasterbode meldt:

‘De laatste tijd arriveren wekelijks duizend asielzoekers in Nederland, aantallen die niet te behappen zijn.’ Staatssecretaris Fred Teeven (Asiel) luidde gisteren de noodklok in interviewprogramma Eén op één. Nog geen 24 uur later moet hij in de Tweede Kamer uitleg geven. De PVV dwong een debat af door te dreigen met een motie van wantrouwen. Zo’n zwaard van Damocles moet gewoonlijk snel het hoofd worden geboden.

De Kamer zal het vertrouwen in Teeven vanavond niet opzeggen, hooguit de PVV die zich verzet tegen elke toename van vluchtelingen, maar de grote toestroom van asielzoekers staat wel meteen hoog op de politieke agenda. Tot voor kort kwamen zo’n duizend vluchtelingen per maand Nederland binnen, nu zijn het er duizend per week. Volgens Teeven zijn het voornamelijk Syriërs en Eritreeërs. Ze komen veelal met de trein uit Zuid-Europa. De staatssecretaris denkt dat er sprake is van georganiseerde mensenhandel.

We weten al dat het niet waar is, dat het weer eens nergens over gaat en dat het ten hoogste een vrijbrief is voor de marechaussee om verscherpt toezicht te houden op mensen met een naar hun bevindingen te donkere huidskleur in de trein uit het zuiden (nu is de treinverbinding met Brussel al tijden een ramp, maar dat mag de pret niet drukken).
SPOEDDEBAT vanaf 16.30u

5 gedachten over “Teeven zal zich er weer uitliegen en de PvdA zal hem toejuichen”

 1. Alle politiek geleuter leidt altijd toch een nóg rechtser beleid.
  Het is bar en boos.

 2. Wat een blaaskaak is die Teeven ook.

  “Hij vindt dat er niks mis is met zijn oproep aan de bevolking om op te letten of ze tekenen van mensenhandel zien. Daarmee kunnen ze het euvel, dat er volgens Teeven achter zit, mede helpen oplossen.”
  http://www.bnr.nl/feeds/anp/politiek/401623-1405/teeven-ik-speel-geen-paniekvoetbal

  Alsof ‘Henk en Ingrid’ een mensenhandelaar kunnen herkennen. Die sneuneuzen raken al in paniek als ze Opsporing verzocht hebben gekeken.

  Er is maar één mensenhandelaar, en dat is Teeven zelfe.

 3. extra werk voor advokaten, Vluchtelingen werk en een stimulans voor de PVV die er ook geen oplossing voor heeft.

  Ondertussen zullen de bezuinigingen door gaan en liggen de plannen om na 2015 duizenden 55+ op straat te gooien al klaar.

  Rechts vult zich de zakken en links staat met een mond vol tanden, omdat ze gen andere maatschappy wil.

 4. Inderdaad forse toename Eritrese asielzoekers, maar zijn het er echt 1000 per week? … Staatssecretaris Teeven roept burgers op oplettend te zijn: wie een asielzoeker spot, moet daar melding van maken.

  En dan krijgen deze oplettende burgers natuurlijk 7,50 Euro uitbetaald door Teeven. Oh nostalgie, oude tijden herleven!

 5. Teeven voert openlijk campagne voor PVV en PvdA geeft applaus. Duisend applausjes per week.

Reacties zijn gesloten.