12 gedachten over “Pim Fortuyn grotere eurofiel dan Alexander Pechtold”

 1. Gosh, die Pim.

  ‘Europa is een uniek politiek project dat door de Europese bevolking moet worden gedragen. Als dat niet zo is, zullen we nog meemaken dat wat we hebben opgebouwd, uiteen valt. Het cement zal toch moeten zijn dat de mensen voelen dat de verschillende volkeren bij elkaar horen.’

  Of Wilders versus Fortuyn. Wie is groter?

 2. Kijk eens op rtv rijnmond.nl
  Een item over pim en een onbekend intervieuw..uitteraard verdedigen de pvv stemmers pim en is het interviuew gemanipuleerd etcetera..
  En dan die enge foto van pim brrr die koude hellachtige doordringende demonenogen echt horror

 3. Pim Fortuijn reageert op het Europa van 2002. De huidige politici weten hoe het is verlopen en vergelijking is daarom alleen al niet mogelijk.

  Niemand zal ooit weten hoe hij zou denken over Europa anno 2014. Ik vind het ook raar dat de media een lijk uit de kast trekken om een verjaarde mening te ventileren.

 4. “Ik vind het ook raar dat de media een lijk uit de kast trekken….’

  Is het al die afgelopen jaren anders geweest?
  Werd hij niet bij elke mogelijke gelegenheid uit de kast getrokken en geciteerd?

  “What would Pim do?”

 5. Jolanda, ik vind het nog bizarder dat zoveel mensen in 2002 op een lijk hebben gestemd.

 6. Fortuijn was een poltiek opportunist met een enorm talent om de publieke opinie te bespelen. Tot zijn eigen verbazing veroorzaakte hij met zijn talent een ongekende massapsychose.

  In dit licht gezien is de opvatting van Fortuijn over Europa helemaal niet verbazingwekkend. Zijn politieke opvattingen waren niet meer dan een verzameling (kwalijke) “tegeltjeswijsheden”.

  Het opgraven en uitzenden van dit interview is leuk voor de kijkcijfers, maar draagt verder alleen maar bij onterechte mythologisering van Fortuijn.

 7. Een opportunist pur sang inderdaad, die bij gelegenheid ook graag mocht brallen dat hij wel even de grenzen zou dicht gooien.

 8. @Jolanda,

  Pim Fortuyn was de grootste Nederlander aller tijden. Zou die het dan zo mis hebben?

 9. @Cornelis, dat stemmen op een overleden Fortuyn was inderdaad bizar!

  @Tijlvandam, ik denk dat die verkiezing tot grootste Nederlander aller tijden meer zegt over het gebrek aan kennis van geschiedenis bij Nederlanders 🙂

  Maar goed, wat moet je met een mening van 12 jaar oud? Interessant om te zien, maar verder van weinig waarde. Omdat hij is overleden is, kan je er met hem ook niet op terugblikken of er over discussiëren.

 10. Zeker interessant om te zien, Jolanda, en zeker heeft het wel een meerwaarde. Het legt namelijk de hypocriete houding van vele Fortuyn-adepten bloot. Zij die tot op de dag van vandaag (denken te) spreken, namens iemand die inmiddels meerdere jaren dood is. De ‘zo had Pin het gewild’-schreeuwers, zeg maar.

  Verder was Fortuyn niet meer dan een schreeuwende blaaskaak. Een aandachtshoer.

Reacties zijn gesloten.