Het is een exit poll, stupid

Overal worden al de uitslagen besproken alsof dit de uitslagen zijn. Maar het zijn geen uitslagen, het is een exit poll. Een soort opiniepeiling dus. Vergelijkbare betrouwbaarheid. Zondag krijgen we de uitslagen en dan zal het mij niks verbazen als de PVV bijvoorbeeld 0 zetels verliest.

Kan je nu wel triomfantelijk over lopen doen, over die afgang van de PVV, of Calimero achtig, zoals Geert. Maar het is een fokking exit poll. Totaal niet relevant.

De exit poll van de racisten bij Geenstijl geeft al meer hoop. Want daar verliest PVV ook. En de kans dat met name in PVV strongholds geteld is, is gezien de Geenstijl polls uiteraard waanzinnig hoog.

PVV verliest dus. Maar of ze zetels kwijt raken, het zou me verbazen. Dat ze verliezen staat buiten kijf. Dat doen ze echt al jaren. Ik kon helaas ons grafiekje hieromtrent niet vinden. Maar de PVV wordt dus jaar in jaar uit kleiner. Dit is al jarenlang de trend en deze verkiezingen zijn geen uitzondering. #FEIT. Zouden ze op twitter zeggen.

9 gedachten over “Het is een exit poll, stupid”

 1. De voorbarige jubelstemming is inderdaad nogal stuitend te noemen. Niet alleen met betrekking tot de immer voortdurende teloorgang van de PVV, overigens.

 2. … [ maar de PVV wordt dus jaar in jaar uit kleiner ] …

  Het is precies daarom dat verstandige mensen zich er al jaren niet druk meer om maken.

  Groet, Paul.

 3. Paul de Bree, aangenaam.

  Al sinds jaar en dag schrijf ik altijd en overal onder mijn eigen naam. Niets anoniem. Niets laf. En niets wegkijken. Ik zie alles maar wind me alleen op over dingen die het waard zijn om me over op te winden. Wegkwijnende Wildersjes behoren daar duidelijk niet toe. Je druk maken om onnodige dingen of zaken die je toch niet kunt veranderen laat ik graag aan anderen over, dat is veel beter voor de gemoedsrust.

  Groet, Paul.

 4. ‘Zaken die je toch niet kunt veranderen’.

  Vijf jaar geleden was het he-le-maal fout om ook maar iets van kritiek op Wilders te geven, dat zou hem alleen maar groter maken.

  Die stemming is inmiddels omgeslagen, en op diverse blogs krijgt hij er van langs en meneer heeft 5000 aangiftes aan zijn broek.

  Vijf jaar geleden was Krapuul zo ongeveer het enige blog dat Wilders structureel voor zijn kloten trapte, maar ik denk dat Krapuul medeverantwoordelijk is voor de omslag die we nu zien.

 5. Weeje Paul, indien je midden in de maatschappij geplaatst ben en op dagelijkse uurbasis met Wilders en zijn xenofobe, racistische cohorten te maken heb, vervolgens moet je vaststellen dat haast alle Nederlandse Staatsinstanties, c.q. Organisaties, verenigingen hem en zijn collaborateurs vrijwel overal ondersteunen en faciliteren, moet ik je woorden lezend dan aannemen dat jij in het buitenland woont.

  Omdat ik zelf en velen met mij geen andere keuze hebben. Jij blijkbaar wel. Succes ermee.

 6. Wilders verliest, doch is hij en vooral zijn aanhang niet weg.

  Dit zegt alles.

 7. @Laurent: helemaal waar. Jullie behoorden tot de zeer weinigen die hun muil durfden open te trekken in die tijd, waarvoor nog steeds respect. De rest van de media spreidde een verliefdheid ten toon die normaal aan dictators van landen als Noord-Korea of Turkmenistan ten deel valt. En ja, wegkijkers zijn er ook altijd geweest: steevast bleken de scores voor de PVV hoger uit te vallen dan geraamd.
  Nederlanders zijn een zeer ongeduldig volk (geworden?) dat niet wil wachten op definitieve uitslagen. Geen idee waarom, eigenlijk.
  Hoewel Wilders naar mijn indruk over zijn hoogtepunt is (maar nog lang niet weg) is de huidige opmars van het Front National ronduit griezelig.

Reacties zijn gesloten.