PVV Brabant : Bus treitert automobilist

In het kader van lachen met de PVV een berichtje uit de provincie.
De Brabantse PVV-fractie dient vrijdag een motie in, waarin wordt gepleit om de aanleg van het zogeheten Hoogwaardig Openbaar Vervoer in Eindhoven-Noord stop te zetten.

De PVV noemt de busbaan ‘te gek voor woorden’ en ‘buitengewoon frustrerend voor de automobilist’. Volgens de partij krijgen automobilisten bovendien het gevoel door de bus ‘te worden getreiterd’, zo laat Van den Berg namens zijn partij verder weten.

lees verder bij de bron

14 gedachten over “PVV Brabant : Bus treitert automobilist”

 1. PVV is gewoon een club voor mensen die angstfobieen verzamelen.
  Naast het angst voor buitenlanders is er nu angst voor de bussen gekomen.

  Het wordt pas echt een probleem indien ze straks angst voor meeuwen gaan krijgen.
  Vreselijk, moet je voorstellen door meeuwen getreiterd te worden.

 2. Dat een bus expres auto’s zou treiteren is natuurlijk absurd. Ik heb al lang niet meer in dat deel van Eindhoven gereden, maar op zichzelf is men in deze stad wèl zeer goed in staat tot hemeltergend ergerniswekkende verkeersmaatregelen.

 3. @frank, het gaat eerder over een zekere psychische fobieën toestand dan over ontwikkelingsniveau.
  Allerlei Fobieën zijn op alle niveaus te vinden net als de aanhang van Wilders die altijd 100% zeker weet dat allochtonen/buitenlanders hier enkel zijn om ons Nederlanders dwars te gaan zitten en iets stiekem met ons allemaal uit te halen.

  Elke PVV stemmer weet het helemaal zeker, toch?

 4. BREKEND,BREKEND,BREKEND: het is zeer mogelijk dat de chauffeur van de betrokken bus een allochtoon was, of vooral iemand met allochtone uiterlijk die met een grijns op zijn gezicht de handelingen uitvoerde.

  Dan is de reactie van PVV-Brabant helemaal goed te begrijpen, weetjewel!

 5. Alvorens te oordelen is het misschien verstandig om te weten waar het om gaat.
  De krant brengt de leugen in het land. Verkeerd geciteerd, as usual. Hier het persbericht en de motie:

  PERSBERICHT

  PVV: “Automobilist de bus in treiteren: slecht voor milieu!”

  De Brabantse PVV-fractie dient vrijdag een motie in om de verdere aanleg van de HOV2 (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) in Eindhoven-Noord voorlopig stop te zetten en de busbaan op de Sterrenlaan mogelijk terug te geven aan het autoverkeer.

  “Het aantal rijbanen op de Sterrenlaan is voor het autoverkeer gehalveerd om een busbaan aan te leggen waar in de spits 1x per 12 minuten een bus rijdt. Te gek voor woorden en buitengewoon frustrerend voor de automobilist, die het gevoel krijgt de bus in getreiterd te worden”, aldus woordvoerder Harry van den Berg.

  “De busbaan was bedoeld om wat goeds voor het milieu te doen, maar wij hebben het vermoeden dat het juist slecht is voor de luchtkwaliteit in de omgeving, door files en sluipverkeer.” Van den Berg wil de subsidie voor de HOV2 bevriezen tot dat de gevolgen van de busbaan op de Sterrenlaan in kaart zijn gebracht.

  PVV Noord Brabant

  Harry van den Berg

  De motie:

  Fractie Partij voor de Vrijheid Noord-Brabant
  Motie HOV2 Eindhoven
  Provinciale Staten, in vergadering bijeen op 3 en 4 juli 2014
  constaterende
  – dat het aanleggen van de busbaan op de Sterrenlaan in Eindhoven de capaciteit voor het autoverkeer grofweg gehalveerd heeft
  – dat hierdoor de reistijd voor automobilisten vanuit Nuenen naar Eindhoven in de spits aanzienlijk is toegenomen
  – dat van de busbanen op de Sterrenlaan feitelijk nauwelijks gebruik gemaakt wordt met zelfs in de spits gemiddeld maar 1 bus per 12 minuten
  – dat deze situatie buitengewoon frustrerend kan zijn voor de automobilisten

  overwegende
  – dat door de verkeerschaos sluipwegen gezocht worden
  – dat zowel door het sluipverkeer als door het filerijdende verkeer de uitstoot van schadelijke stoffen in de wijken rondom de Sterrenlaan waarschijnlijk toegenomen is sinds de start van de aanleg van dit deel van de HOV2
  – dat ook voor de aansluitende wegen naar Winkelcentrum Woensel en vervolgens Eindhoven-Centrum nog projecten op stapel staan waarbij de capaciteit voor het autoverkeer gehalveerd wordt

  roept het college op
  – de gevolgen op het gebied van voertuigverliesuren en de luchtkwaltieit in omliggende wijken, alsmede op de Sterrenlaan zelf, van de halvering van de autocapaciteit op de Sterrenlaan te laten onderzoeken, deze aan provinciale staten mee te delen en vervolgens deze over
  – verdere subsidiëring van het vervolgtraject HOV2 en
  – eventueel terugdraaien van de halvering van de autocapaciteit te laten beslissen, respectievelijk te adviseren en tot die tijd de middelen voor dit deel van de HOV2 terug te trekken en te reserveren voor eventuele latere realisering van een al dan niet aangepaste HOV2

  en gaat over tot de orde van de dag
  PVV

  Harry van den Berg

  De motie is gisteren helaas afgewezen.
  Een motie van mijn hand voor het vergroenen van geluidsschermen (met bijvoorbeeld klimops, vetplantjes en moss graffiti) in Brabant is unaniem aangenomen en door GroenLinks en de SP van harte ondersteund en mee ingediend.

 6. “De motie is gisteren helaas afgewezen.”

  En zo hoort het te gaan met alle moties van die fascistenbede waar jij je mee wenst te identificeren.

 7. @Jeroen S van den Heuvel;

  U stelt voor dat ik mijn eigen teksten(!) voortaan geheel opnieuw letter-voor-letter invoer? De PVV staat voor minder bureaucratie, zodoende leek het mij efficiënt om de teksten uit mijn eigen Word-bestanden, die ik zelf ingevoerd heb op mijn eigen computer, zelf te kopiëren en te plakken.

 8. @marc

  Ik plak ‘m toch even:

  ““De motie is gisteren helaas afgewezen.”

  En zo hoort het te gaan met alle moties van die fascistenbede waar jij je mee wenst te identificeren”

  Schitterend hoe je je zelf volstrekt intolerant ten opzichte van andersdenkenden profileert. Hoe heet zoiets ook al weer?…. Van Dale zou het als voorbeeld op kunnen nemen!

 9. “… intolerant ten opzichte van andersdenkenden profileert.”
  Andersdenkenden in de betekenis van fascisten. Eufemisme van het jaar.
  Voor mij geldt: tolerantie en acceptatie voor alles en iedereen, behalve voor intolerantie. In die zin heeft Marc volkomen gelijk.

 10. Ja meneer Harry van den Berg, hoe redelijk uw standpunt inzake die busbaan wellicht ook is, feit blijft dat u deel uitmaakt van de Koppvoddentax/Polenmeldpunt/Miljoenen-moslimsdeportatiepartij. Dat rijtje heb ik – en ik vermoed Marc ook – in mijn hoofd bij iedere PVV’er. Denk daar maar eens over na.

 11. @Harry van den Berg

  Ha, eat that! Fascistoïde regelneukerij is ineens een stuk minder leuk als je er zelf mee te maken krijgt, nietwaar?

 12. Ah, schattig.

  “Schitterend hoe je je zelf volstrekt intolerant ten opzichte van andersdenkenden profileert. Hoe heet zoiets ook al weer?…. Van Dale zou het als voorbeeld op kunnen nemen!”

  Hoe staat de partij waar jij je mee identificeert nog maar tegenover ‘andersdenkende’ Moslims, bijvoorbeeld?

  Sufkut Harry trapt in een frame van extreemrechts, en heeft het zelf niet eens door. En dan ook nog eens verwijzen naar de Van Dale.

  Harry, verdiep je eens in literatuur wat over fascisme gaat voor je weer begint te roeptoeteren zoals je door je partij bent gekneed. Een Robert Paxton lijkt me een prima opzetje om je stuitende stupiditeit iets te doen verminderen.

Reacties zijn gesloten.