PvdA: “Mars voor de Vrijheid was provocatie moslims”

Er wordt iemand wakker:

De Mars voor de Vrijheid door de Schilderswijk was een provocatie. Dat schrijft fractievoorzitter Martijn Balster op de website van zijn partij. De politicus benadrukt dat daarmee het geweld tegen de deelnemers aan de mars niet valt goed te praten. “Want een ding is voor de PvdA klip en klaar: geweld en discriminatie rond demonstraties zijn onaanvaardbaar, ook al is de provocatie nog zo groot.”

Martijn BalsterDe Mars voor de Vrijheid werd georganiseerd door Pro Patria, door Balster omschreven als “een combinatie van rechtse partijen”, die demonstreerde tegen de denkbeelden van terreurorganisatie IS (voorheen ISIS). “Het is goed dat de politie direct heeft ingegrepen toen het uit de hand dreigde te lopen. De PvdA gaat er van uit dat de mensen die over de schreef gingen zullen worden vervolgd. (denhaagFM)

34 gedachten over “PvdA: “Mars voor de Vrijheid was provocatie moslims””

 1. Tweet van de dag
  ma 11 augustus 2014
  Er lopen in Nederland dus mensen rond die nazi’s minder erg vinden dan ISIS. Hoeveel idioten er precies zijn is nog onbekend.
  Walter van der Cruijsen

  Weer iemand welke begint te begrijpen wat het werkelijke Nederlandse probleem is. Iedere gruweldaad aangrijpen om het nazisme in Nederland goed te praten!

 2. Stoere woorden van deze PvdA’er. Hoop hem te zien op de 20e.

  ____

  LOL @ Links

  Ik heb zo het vermoeden dat Walter, tevens redacteur/ schrijvelaar van Krapuul, beter weet hoe de vork in de steel zit dan jij en ik samen.

 3. @links : je weet toch wel dat we anno 2014 niets van nazi’s te vrezen hebben ? Althans niet van wat links nazi’s noemt. Dat gaat immers om kleine clubjes, soms enkele tientallen, zoals de NVU, ANS, Voorpost etc. Stelt niets voor en vormt in geen enkel opzicht een gevaar voor ons land.

  Wat wél een enorm gevaar vormt zijn bijna een miljoen moslims waarvan we totaal niet weten waar ze nu precies staan. Wat we wel zagen is waar de moslims in de Schilderswijk staan. En welk enorm gevaar ze vormen voor de rechtsstaat, de samenleving en de toekomst.
  Dáár zit het gevaar en niet bij marginale clubjes vage figuren die nog in de jaren 30 en 40 leven.

  Links blijft echter blind en blijft geheel lachwekkend het gevaar bij de kleine “extreem linkse” clubjes zoeken en negeert het enorme gevaar van de islam in ons land en in de wereld. En dan noemt links zich altijd “intellectueel”…..

 4. Hollandia
  NVU, ANS, Voorpost, e.d. worden ook door rechts nazi’s genoemd. Sterker nog, dat doen ze zelf ook en zijn daar trots op ook nog.

  Dat “we” niet weten waar die miljoen moslims voor staan komt waarschijnlijk doordat hun uitingen tegen idioten als ISIS e.d. stelselmatig genegeerd worden, of afgedaan als taqiyya. Bovendien: wanneer heb jij zelf voor het laatst aan een moslim gevraagd hoe hij/zij over deze dingen denkt?

  Ik kan niet praten voor “links” / Links, maar ik zie het gevaar in alle extremisten.

 5. “Wat wél een enorm gevaar vormt zijn bijna een miljoen moslims waarvan we totaal niet weten waar ze nu precies staan.

  LOLOLOLOLOL!!!11!!!11

  Niet opgelet en te achterlijk om te beseffen dat ‘het’ (kan er geen hij/ zij van maken) gewoon een moskee kan binnenstappen om aan een imam te vragen om uitleg over de verschillende interpretaties van de islamitische leer.

  Hollandia (ranzig bier overigens) begin hier maar eens met je queeste naar meer informatie: http://www.krapuul.nl/overig/nieuws/176979/marokkaanse-organisaties-tegen-optreden-israel-en-tegen-antisemitisme

  succes!

 6. Hollandia1965 :
  Wel eens tussen ADO Den Haag supporters gestaan? Wilders wel eens horen raaskallen? Martin Bosma zijn walgelijke schrijfsel gelezen? Die nazi lectuur wat Martin Goe…pardon Bosma een “boek “noemt? De hersenspinsels van Bart Schutte, Theodoor Holman, het geteisem van Geen Stijl, de Televies etc.etc gelezen? In vergelijking met deze figuren, en jou niet te vergeten, is iemand welke alleen nog maar linksdragend is al een intellectueel!

 7. Maar Links toch…ik ben Freudiaans rechtsdragende met een links politieke voorkeur en zie mijzelf zeer zeker niet als een intulektuweel. Wat nu? Help! Identiteitscrisis! Enzo!!1!!!

  (proest)

 8. @Hollandia,

  Bij de moslims zitten ook nazi’s. Het zou onzinnig zijn te beweren dat het niet zo is. Maar dat zijn waarschijnlijk ook kleine clubjes net als NVU, ANS, Voorpost, etc. Die fundamentalistische moslimclubjes stellen niets voor en zijn in geen enkel opzicht een gevaar voor ons land.

 9. Effe een stukke geschiedenis voor de linkse kerk…
  In het laatste boek vande Bijbel het boek Openbaring staat dat nu het boek gesloten wordt en er daarna nog vele valse boeken in omloop zouden worden gebracht en vele valse profeten er zouden verschijnen.
  Met andere woorden de Islam is geen Godsdienst maar een Ideologie. Mohammed heeft nimmer de stem van God gehoord,zoals Hij beweerde maar de stem van de Duivel. De Koran is opgetekend door Mohammed en aangevuld met teksten uit de Bijbel!
  Als Mohammed werkelijk de stem van God heeft gehoord zoals hij beweerde dan had deze hem wel verteld dat Hij een Zoon
  heeft; Jezus is zijn Naam!!! Mohammed heeft eerst geprobeerd om met zijn Ideologie o.a. Joden en Christenen te bekeren en toen dat niet lukte heeft hij het zwaard ter hand genomen om ze gedwongen te bekeren. Islam is haatzaalende en een Kankergezel voor de wereld !!!

 10. Wim:
  Verder heeft u nergens last van? Vroeger had men nog LSD nodig voor waanvoorstellingen. U kunt het geheel op eigen houtje.

 11. De Pvda …is allang geen Partij meer voor de arbeiders…..die wint zijn zieltjes bij de allochtonen.
  Een provocatie noemt ie het omdat er een aantal kaalkoppen meeliepen , lang niet iedereen die
  verliep is fascistisch dit tot in tegenstelling van die 100 fascistische islamitische moslims
  die ons hun wil en geloof willen opleggen.
  Jij bent net zo’n hielenlikker als Aartsen. Jullie weten half niet van jullie aan hebben gehaald
  met die ISIS demonstratie!!! Fundamentalisten stonden daar en vooral veel jochies die worden
  gehersenspoeld. Het is een kwestie van tijd dat ook hier Joden en Christenen worden vermoord
  om hun geloof door deze fanaticie .

 12. Wim,
  Pas op met dat drugsmisbruik lsd?
  Straks denk je ook nog dat je kan vliegen.

  En je hersens worden er door aangetast,je raaskalt nu al zo erg.

 13. Wim, het boek openbaringen werd geschreven door een oude man die enorm veel LSD had genomen in de vorm van moederkoren. Kom daar dus svp niet mee aan. Het is de grootste onzin ooit. De eindtijd komt niet en we zitten er ook niet midden in. Het enige mass extinction event waar we op deze planeet naar kunnen uitkijken, als we een atoomoorlog even buiten beschouwing laten is een asteroïde op ramkoers.

  Dan de rechtse angsthazen die de Islam als levensgevaarlijk zien en de Moslims in Nederland als een soort vijfde colonne die de macht over willen nemen.

  Waarom denk je dat zoveel Moslims vluchten uit IS gebied ? Dat er zoveel lege dorpen veroverd worden door IS ? Omdat iedere Moslim in de IS zou willen wonen ?

  Nee dus.

  Blijf maar bang, voor de Moslims, de Intellectuelen, voor Linkse mensen.

  Jullie hebben je tijd gehad 1940-1945. Die is verdwenen en komt ook niet meer terug.

  Ga dus maar lekker Duitse liedjes zingen met je kameraden in achterkamertjes van Cafées of bij je thuis. Ga maar lekker marcheren met je rood wit blauwe vlag, een vlag die symbool staat voor walgelijke moordpartijen in onze voormalige Koloniale gebieden.

  Doe maar stoer en trots met je zogenaamde Nationalistische gevoel. Je kan jezelf beter vinden, maar je zult het nooit worden. En dáárom hebben intellectuelen de macht, en jullie niet.

  Lekker puh.

 14. Wim
  binnen het jodendom wordt het christendom als een ketterse sekte gezien omdat het voor God onmogelijk zou zijn een stoffelijke zoon, Jezus, te hebben. Volgens hen is het christendom dus geen religie en ze waren er eerder. Wie heeft er nu gelijk?
  Ik geloof niet dat je een rechts-extremist bent, maar een christen-fundamentalist. In ieder geval net zo misleid als alle fundamentalisten en net zo bevattelijk voor het afschuiven van je eigen verantwoordelijkheid een fatsoenlijk mens te zijn.

 15. Wat een stakkers die “linkse intellectuele sukkels”……die denken dat ik extreem rechts ben…zielepoten zijn jullie.
  Inderdaad ik geloof in een God die tevens een Zoon heeft die Jezus heet…dat is dus een kwestie van geloven.
  Jullie geloven in Job die telkens weer een kopje thee met onze ” goedwillende Moslims” wil drinken en praten
  over koetjes en kalfjes .
  Jullie die Geert Wilders verketteren omdat hij al een tijdje heeft aangegeven dat de Islam het grootste gevaar
  in de wereld is vandaar ook dat ie dus de rest van zijn leven beschermd moet worden!!
  Heerlijk he die Islam!?!! Dus linkse intellectueeltjes we hebben dus niet over de individuele Moslim maar
  over de Islam…..snappie !?..Iemand die extreem rechts is moet dus niets van de Joden hebben!
  Helaas voor jullie ben ik Pro-Israel dus sta ook achter het Joodse volk….
  .eps komt dat effe hard binnen bij jullie linkse intellectueeltjes die de Palestijnen steunen dus ook Hamas.
  Weet je wel die Hamas die vernietiging van de staat Israel en het Joodse volk propageert…daar demonstreren
  jullie Pvda ..SP en Groen-Links voor……linkse engerds .
  Dat zelfde Palestijnse volk dat jaloers kijkt naar wat de Joden in 50jr hebben bewerkstelligd in Israel

 16. Nee dat komt niet hard binnen want je bent een papegaai en dit hebben we al 10000 x gehoord.

 17. Probeer eens iets in eigen woorden te verwoorden, betwijfel of het je gaat lukken.

 18. Wim
  het gevaar is niet de islam, niet het jodendom, niet het christendom, het gevaar is het extremisme. Je hoeft echt geen intellectueel te zijn om dat te snappen.
  Religies en ideologieën zijn nergens verantwoordelijk voor, het zijn de mensen die er wat van maken. En sommige mensen maken er een rotzooi van.
  Kijk toch eens naar een Ban Doorn, die schiet van het ene extremisme naar het andere. Horst Mahler, nog zo een.

 19. Die bedoel ik. De B zit zo dicht naast de V en ik word een beetje driftig van al die idioten.

 20. Cornelis

  4000jr geleden leidde de aartsvader Abraham zijn volk naar het Heilige land Israel.Het land dat hem door God beloofd was.
  40 jr zwierf het Joodse volk door de woestijn. Het Joodse volk is uitverkoren door God alszijnde zijn volk en heeft dus
  het land Israel aan hun gegeven met dien ten verstande dat er dus ook andere volkeren mogen wonen.
  Maar de meeste Palestijnen willen maar een ding dat is het verdrijven van de Joden en het land hun eigen maken met
  Jeruzalem als hoofdstad. Overigens heeft er nooit een Palestina bestaan als land, wel als provincie in de Romeinse tijd.

  2000 jr geleden kwam God terug naar de aarde als mens..dus Jezus…linkse intellectueeltjes denken nu dat ik LSD
  gebruik……maar dat noemt men dus geloven…..
  Zodoende is het Christendom onstaan. De Joden geloven alleen in het Oude Testament.
  De Christenen geloven in het Oude en Nieuwe testament en geloven tevens dat Jezus terugkomt naar de Aarde.
  De Islam bestaat pas 1400jr en zij geloven ook in een God, maar zij geloven niet dat Jezus de Zoon van God is

 21. Jeroen…slaap jij maar lekker door.
  Jou ogen gaan pas open als ze voorgoed gesloten zijn!….Een doordenkertje!!
  Iedereen zal verantwoording moeten afleggen voor zijn daden hier op aarde…wetteksten Jeroen slaap zacht…Gaaaaap!!!

 22. De joden geloven dus ook niet dat Jezus de zoon van God is. Ik ook niet overigens.
  De joden zagen Jezus als een ketter die dood moest en daarom door hen aan de Romeinen werd uitgeleverd. De joden van nu zien niks in Jezus. De moslims zien hem als een van hun belangrijkste profeten.
  Als je geen kennis van zaken hebt moet je die vergaren. Als je daar te lui of te stom voor bent moet je gewoon je mond houden. Napraten is zo gemakkelijk …

 23. Wim, een cursus Oude Geschiedenis zou wellicht goed zijn voor je.

  Het gebied van Israël werd niet zomaar aan de Joden gegeven maar de Joden vochten er om en moordden een geheel volk, de Canaänieten uit om het gebied in bezit te krijgen.

  Je kunt wat mij betreft prima zeggen dat je denkt dat Jezus de zoon van God was maar feitelijk was het een man in Judaea die door de Romeinen gekruisigd werd vanwege Maiestas. Er stond dan ook niet voor niets Iesu Nasrini Rex Iudaeorum op het bordje boven zijn hoofd. Dat hij onder valse voorwendselen door het Sanhedrin werd opgepakt omdat hij wat al te lastig werd, zeker na de rel die hij in de voorhof van het Tempelcomplex startte met zijn agressieve gedrag tegenover de Geldwisselaars, iets wat de Tempel zelf geld kostte is ook een feit.

  Blijf vooral de Bijbel letterlijk nemen. Dan leer je dus niets.

 24. Wim,
  Jij bent werkelijk een gevaarlijke gek. Even dacht ik nog dat er weer een goedgelovige zielepoot was losgebroken.

 25. Inderdaad @Wim, leg je hier het profiel van een hatend-extremist neer dan deze van een oprechte gelovige.

  Haat jegens anderen is ZEKER niet het kern van de boodschap van Jezus.
  Ben je je zeker gaan verkijken en surfen op eigen diepe frustraties.

 26. Tot ziens linkse intellectueeltjes…..jullie hebben gelijk…stakkerds !!
  De Bijbel is geen geschiedenisboek maar waarheid…..
  Na 6jr Bijbelstudie weet ik nog niet alles….maar wel een hoop.
  De Joden hebben de Thorarollen (Oude Testament)
  De Christenen hebben de Bijbel opgetekend door de Profeten.
  De Moslims hebben de Koran opgetekend door Mohammed die nimmer de stem van God heeft gehoord.
  De Joden zijn het uitverkorenen volk van God zo staat het in de Bijbel.
  Een ieder gaat na zijn sterven naar het hiernamaals en word beoordeeld.

  Maar stel je voor het zijn allemaal waanideeen van mij dan is er toch niets aan de hand?!?
  Dan gaan we allemaal dood en is er verder niets.
  Maar als er toch een God is en een Jezus en een Hemel en Engelen en er is ook een Duivel(Satan ) en een Hel
  dan ben ik bang dat vele mensen die niet geloven nimmer in de Hemel zullen komen voor hen rest dan niets
  anders als de Hel.Ik zal voor jullie bidden dat bij jullie ook je ogen open gaan en je de Heilige Geest mag ontvangen!!

  Jaaaa ik ben stapelgek ……..stapelgek stapelgek op Jezus mijn Verlosser!!

 27. Iedere Gristen die zoals Wim denkt dat wij in Job geloven die een kopje thee met Islamieten zou drinken kent a: het boek Job niet laat staan dat ie weet wie Job was,
  en b: heeft geen benul van de Oude Geschiedenis want de Bijbel als waarheid aannemen is net zulke klinkklare onzin als de Quoran als enige mogelijke waarheid zien.

  Wat dat betreft zijn Extreme Christenen en IS niet zo ver van elkaar verwijderd.

 28. Als PvdA’er Hans-we moeten ze vernederen voor de eigen groep-Spekman, PvdA’er en voormalig twitteraar Diederik-etnisch monopolie-Samsom en schedelmeter Lodewijk-shariawijk-Asscher in het recente en minder recente verleden zich oprecht en actief hadden opgesteld tegen racisme en haat was er wellicht geen ‘mars voor de vrijheid’ (kosts: doet denken aan ‘die Fahne hoch….’) geweest waardoor die Balster zich geroepen voelde om in de pen te klimmen. Kortom: opportunistisch gezwets van iemand van een inmiddels door en door racistische en ook heel laffe club.

Reacties zijn gesloten.