Gaat Geert W. Den Haag inruilen voor Brussel?

Dat is een vraag die je kan stellen als je leest dat de PVV in het EP samen met andere extreem rechtse kameraden bezig is om opnieuw te pogen een bruine EU-fractie te vormen.

Vorig jaar, net na de Europese verkiezingen, mislukte de poging nog om een fractie te vormen nog. Geert Wilders zegt nu tegen het ANP dat ‘ze er bijna zijn’. Maar meer details over welke partijen en leden zich bij de vijf partijen willen aansluiten wilde hij niet kwijt. Er is wel kans op een persconferentie volgende week dinsdag in Brussel, zei de PVV-leider.

(bron)

Nu Geert W. weer is benoemd tot lid van het Europees Parlement is er opnieuw een mogelijkheid voor hem om führer van deze fascistoïde fractie te worden.

De Kiesraad heeft Geert Wilders deze week benoemd tot lid van het Europees Parlement voor de PVV, maar die maakt daar ,,natuurlijk” geen gebruik van.

Hij zou erdoor op de plek komen van de overleden Hans Jansen. Wilders zag vorig jaar echter al af van toetreding omdat hij het niet voor elkaar kreeg om met zes overeenkomstige partijen uit andere landen een fractie te vormen.

(bron)

Hij heeft vier weken de tijd om dit te realiseren. Dat is namelijk de termijn waarbinnen er moet worden aangegeven of er van de benoeming wordt afgezien.
Aangezien een dubbelmandaat niet is toegestaan zou het aanvaarden van de benoeming betekenen dat Geert W. het Haagse pluche moet opgeven.