Stop the Bombs on Syria!

Rusland is begonnen met het bombarderen van doelen in Syrië. Daarbij zijn inmiddels al tientallen doden gevallen, waaronder  veel kinderen.  Poetin probeert dit met werkelijk adembenemend cynisme te verkopen als een aanval op ISIS, maar in werkelijk bombardeert Rusland álle tegenstanders van de Syrische slager Assad. Assad moet in het zadel blijven, dondert niet hoe, dát is Poetin’s echte doel. Wanneer daarbij wat kinderen om het leven komen is dat in de ogen van Poetin en zijn cronies niet meer dan collateral damage.

Dat domrechts het allemaal fantastisch zou vinden, was voorspelbaar.  Tenslotte is in die kringen de enige goede moslim een dode moslim. Dat ook delen van links Poetin’s barbaarse luchtaanvallen steunen is om te janken.

Een petitie tegen de Russiche luchtaanvallen kun je hier tekenen. De petitie is opgesteld door het Syrian Observatory for Human Rights, een in Londen gevestigde organisatie die al jaren bericht over de burgeroorlog in Syrië.

Wij hebben niet de illusie dat dergelijk barbaars gedrag gestopt kan worden door het ondertekenen van een petitie. Hopelijk levert een petitie echter een kleine bijdrage aan bewustwording van wat zich in Syrië daadwerkelijk afspeelt. En nee: dat  Poetin een tegenstander is van de VS, maakt hem nog geen bondgenoot van óns.

https://www.youtube.com/watch?v=CKD06WxEHh0&feature=youtu.be