Hoe ook D66 een nette PVV wil zijn

Sjoerd Sjoerdsma, geachte afgevaardigde van de Democraten bouwjaar 1966, wie kent hem niet, heeft een Plan.

Nederland moet natuurlijk asiel geven aan mensen op de vlucht voor oorlogsgeweld, maar er zijn ook mensen die onterecht proberen te profiteren van deze noodsituatie. Die moeten zo snel mogelijk teruggestuurd worden. Nederland moet daarom meer financiële middelen en menskracht beschikbaar stellen om betere selectie aan de Europese buitengrenzen mogelijk te maken. Nu is er van de geplande Europese aanmeldcentra slechts één daadwerkelijk operationeel. Het gevolg is dat asielzoekers ongehinderd en ongeregistreerd Europa doortrekken.

Sjoerdsma: “Laten we ook creatief en pragmatisch zijn. Pik economische vluchtelingen die in Nederland aankomen er sneller uit. Voor de asielprocedure start zitten vluchtelingen minimaal vier maanden in de opvang, ook de economische. Laat iedereen bij aankomst een bandje inspreken en laat tolken deze afluisteren. Zij pikken een Egyptenaar die zich als Syriër voordoet er zo uit. Zo scheiden we eerder de economische van de échte vluchtelingen en komt er meer ruimte vrij in de noodopvang.”

Er is uiteraard geen reden de militaire dictatuur Egypte te ontsnappen en daarom doen lui die daar anders over denken zich voor als Syriërs, dat heeft Sjoerdsma haarfijn door namens zijn partij. En dus zijn zij economische vluchteling. Al die ideeën waar Sjoerdsma als eerste op komt.
En zo marcheert Nederland verder naar het xenofobenparadijs waar Wilders de weg naar wijst.

Lees de rest.

1 gedachte over “Hoe ook D66 een nette PVV wil zijn”

  1. Pingback: Nu is het echt tijd je zorgen te gaan maken | Krapuul

Reacties zijn gesloten.