Aanslag op burgemeesterskandidate in Keulen + Update

henriette rekerIn Keulen heeft een vooralsnog niet geïdentificeerde man geprobeerd de onafhankelijke burgemeesterskandidate Henriette Reker met messteken om het leven te brengen. Reker raakte zwaar gewond, maar is buiten levensgevaar. Ook 4 andere mensen raakten gewond. De dader liet zich zonder verzet te plegen arresteren.

Reker stond bij een informatiestand van het CDU op de markt toen de man haar aanviel. Hij stak haar in de buik en viel vervolgens de omstanders aan. Na de aanval bleef de man rustig staan en verklaarde: “Ik moest het doen. Ik bescherm jullie allemaal”, hetgeen niet lijkt te wijzen op een bijzonder stabiele geestestoestand.

Reker is formeel een onafhankelijke kandidate, maar wordt gesteund door de Groenen, het CDU en de FDP. Ze wordt gezien als de enige serieuze concurrent van de zittende burgemeester, SPD’er Jochen Ott.

Lees verder bij Die Zeit

Update: de dader is waarschijnlijk afkomstig uit extreemrechtse hoek.Ter plekke en later tegenover de politie zou hij hebben verklaard de daad te hebben gepleegd uit verzet tegen het veel te ruimhartige vluchtelingenbeleid van Angela Merkel. Bron: taz

1 gedachte over “Aanslag op burgemeesterskandidate in Keulen + Update”

  1. Pingback: Aanslagpleger Keulen blijkt neo-nazi te zijn | Krapuul

Reacties zijn gesloten.