Groot-Brittannië stap dichter bij invoering politiestaat

De Britse regering gaat een heksenjacht openen op islamisten en “andere extremisten”(lees: links) in de publieke sector.  Dat staat in een vandaag gepubliceerd strategy paper van het Ministerie van Binnenlandse Zaken.  De Britse Minister van Binnenlandse Zaken, Theresa May, zegt zich in eerste instantie te willen richten op islamisten, maar de frase “andere extremisten” doet het ergste vermoeden. Dergelijke maatregelen zijn niet bedoeld om terrorisme te bestrijden, maar om de eigen bevolking te controleren en te disciplineren. En voordat alle rechtsmensen klaar gaan komen op dit voorstel: bedenk je dat onder een andere politieke constellatie jij het slachtoffer van  deze maatregelen kunt zijn. thoughtcrime2index

Lees bijvoorbeeld eens de volgende huiveringwekkende passage (we laten hem onvertaald staan):

The drive marks a significant departure from the government’s previous counter-terrorism policies as it will criminalise for the first time “extremists who spread hate but do not break existing laws”.

M.a.w.: voortaan hoef je in Engeland geen wetten meer te breken om tóch een misdadiger te zijn. Thoughtcrime is voldoende.

Lees verder bij The Guardian