PVV uit presidium Haagse gemeenteraad gegooid

Den_Haag_stadhuis_april_2004
Stadhuis Den Haag Foto: Wikipedia

De PVV is uit het presidium – het dagelijks bestuur – van de Haagse gemeenteraad geflikkerd. De andere partijen zijn de opstelling van de PVV in de gemeenteraad al een tijdje spuugzat.  Een zinnige discussie valt er met de raadsleden van de PVV niet te voeren en de partij wentelt zich voortdurend in een slachtofferrol. De druppel die de emmer deed overlopen was een huilbrief van fractievoorzitter Karen Gerbrands. In de brief schrijft Gerbrands dat zij en de andere raadsleden van de PVV onheus bejegend worden en dat bedreigingen aan het adres van voormalig PVV-fractievoorzitter Leon de Jong  niet serieus worden genomen. Uiteraard is dat laatste niet waar, maar in het alternatieve universum van de PVV en haar sociopathische aanhang spelen feiten geen enkele rol.

De beslissing is met de kleinst mogelijke meerderheid van 23 tegen 22 stemmen genomen. De beslissende stem kwam van de (islamitische) Partij van de Eenheid. Woordvoerder Arnoud van Doorn ( ex-PVV!) trok zijn meest deugdzame gezicht en verklaarde dat zijn partij lang heeft geaarzeld:  “Maar we hebben toch gekozen voor minder PVV. Wij zijn geen fan van die partij en als die niet in het presidium zit, wordt de invloed ook minder.” 

Het takenpakket en de samenstelling van het presidium variëren per gemeente. Soms beperkt het zich tot de vaststelling van de conceptagenda’s van de raad en eventuele raadscommissies. In andere gevallen bespreekt het presidium ook bestuurlijke aangelegenheden en/of vertrouwelijke stukken.

Bron: Omroep West