VVD: kraakhandleidingen moeten verboden worden

CircleN.svgDeze wilden we jullie niet onthouden. Twee matig getalenteerde backbenchers van de criminele vereniging VVD zijn van mening dat kraakhandleidingen verboden moeten worden. Sinds 1 oktober 2010 is kraken in Nederland verboden en zoals we weten is de VVD van de strenge handhaving, zolang het althans geen leden van de eigen partij betreft.

Vragen de leden Van Oosten en Van der Linde (beiden VVD) aan de minister van Veiligheid en Justitie over het boek ““Wat niet mag, kan nog steeds”; kraakhandleiding 2015/2016” (ingezonden 1 februari 2016, 2016Z01959)
1
Bent u bekend met het boek met de titel “”Wat niet mag, kan nog steeds”, Kraakhandleiding 2015/2016”, waarin uitgebreid wordt ingegaan op allerlei praktische zaken rondom het kraken van een ruimte?
Wat vindt u hiervan?
2
Deelt u de mening dat verspreiding van dit soort tips over het plegen van dergelijke illegale activiteiten onwenselijk is?
3
In hoeverre is het opstellen en verspreiden van zo’n handleiding strafbaar c.q. zou sprake kunnen zijn van uitlokking? Zo ja, bent u bereid deze zaak onder de aandacht van het Openbaar Ministerie te brengen? Op welke andere wijzen kan hiertegen worden opgetreden?

Je kunt de hele zwik hier downloaden, inclusief het antwoord van Van der Steur (“ik heb wel wat beters te doen”).