Video: relletjes bij verkiezingsbijeenkomst Trump

Je kunt van the Donald zeggen wat je wilt, maar hij slaagt er dan toch maar in links Amerika de straat op te krijgen. Zoals we eerder al meldden zag Trump zich gedwongen een bijeenkomst op de University of Illinois in Chicago af te blazen, nadat voor- en tegenstanders van de megalomane miljardair elkaar te lijf dreigden te gaan.

Toen de bijeenkomst werd afgelast  door het campagneteam van Trump, brak onder de 8500 aanwezigen de totale chaos uit. Even leek het erop dat er een complete veldslag tussen voor- en tegenstanders plaats zou vinden, maar die bleef – gelukkig – uit. Vier mensen raakten licht gewond, waaronder twee agenten.

Geweld is inmiddels een bijna dagelijks gebeuren tijdens de bijeenkomsten van Trump, met betogers die in elkaar worden geslagen en Trump die zijn aanhang aanmoedigt met kreten als “ik zou hem graag eens op zijn bek slaan” en “vroeger werden dergelijke types op een brancard afgevoerd”. Recentelijk verklaarde Trump de kosten voor juridische bijstand van de daders te zullen vergoeden.