Egypte beschuldigt gang van moord op Italiaanse student

Egypte heeft gisteren 4 mensen gearresteerd die ervan worden verdacht de Italiaanse student Giulio Regeni vermoord te hebben. De vier zouden lid zijn van een bende waarvan de leden zich voordeden als politie. Op die wijze zou men toeristen in de val willen lokken om hen vervolgens geld af te persen.

Abdel_Fattah_el-Sisi
Onze goede vriend, de Egyptische dictator Sisi

Het zwaar verminkte lichaam van Regeni werd begin februari in Caïro gevonden, ruim een week na zijn vermissing. Zijn nagels waren uitgerukt, zijn vingers en benen gebroken, zijn genitaliën geëlectrocuteerd en zijn hele lichaam met scheermesjes bewerkt. Regeni deed in Egypte onderzoek naar arbeidersbewegingen en schreef onder een alias kritische artikelen over het regime van de Egyptische dictator Sisi.

Vanaf dag één bestond dan ook het vermoeden dat Regeni was gekidnapt door de Egyptische veiligheidsdienst. Regeni zou onder de folteringen bezweken zijn, waarop zijn lichaam haastig gedumpt werd.

De Italianen twijfelen openlijk aan de Egyptische verklaring. Zijn ouders zien het als de zoveelste poging de moord op hun zoon onder het tapijt te vegen. Ook het OM in Rome noemt de verklaring “onbevredigend” en eist dat het onderzoek wordt voortgezet.

Bron: Middle East Eye