Rellen tijdens verkiezingsbijeenkomst Trump

Screenshot donald trumpBij een verkiezingsbijeenkomst van Donald Trump in Albuquerque, New Mexico zijn betogers gisteren in aanvaring gekomen met de politie. De betogers, grotendeels van Mexicaans-Amerikaanse afkomst, zetten verkiezingsregalia van Trump in de hens en bekogelden de politie met plastic flessen.

Trump maakt al sinds het begin van de verkiezingscampagne Mexicanen voor seriële verkrachters en drugshandelaren uit. Hij wil aan de grens met Mexico een muur laten bouwen om immigranten tegen te houden.

De betogers hielden spandoeken omhoog met daarop leuzen als “Trump is een fascist” en “We zijn het zat”. In eerste instantie werd zelfs gemeld dat er vuurwapens gebruikt zouden zijn, maar dat werd door de politie van Albuquerque tegengesproken. Wel gebuikte de politie pepper spray en rookgranaten. De bijeenkomst werd herhaaldelijk onderbroken en de betogers beukten de deuren van het gebouw waar de bijeenkomst plaatsvond in.

Trump zelf vertrok onmiddellijk na de bijeenkomst naar Californië, waar hij ongetwijfeld ook op een warme ontvangst mag rekenen.

Bron: de Guardian