Leider extreemrechtse groep gearresteerd bij anti-terrorisme actie Australische politie

libcom
Illustratie: libcom

Bij een anti-terrorisme actie heeft de Australische politie een van de meest beruchte leden van de extreemrechtse organisatie Reclaim Australia gearresteerd. Phillip Galea werd door een anti-terrorisme eenheid gearresteerd in zijn woning in Braybrook, een voorstad van Melbourne.

Vorig jaar werd Galea tijdens een demonstratie tegen de bouw van een moskee al eens gearresteerd wegens verboden wapenbezit. Volgens een politiewoordvoerder zou Galea bezig zijn geweest een terroristische actie voor te bereiden: “I’m very pleased to say I think we’ve interrupted something that could have been quite serious in terms of harm to our community”. 

Reclaim Australia is formeel een organisatie die zich richt tegen “islamitisch extremisme”, maar fungeert – net als PEGIDA – in de praktijk als een mantelorganisatie voor fascistische activisten. Voor conservatieve politici vormde dat overigens geen beletsel als spreker op te treden tijdens manifestaties van Reclaim. Uiteraard koestert de groep een mateloze bewondering voor Geert Wilders.