Trump noemt Obama ‘de oprichter van ISIS’ + aanvulling

266px-President_Barack_Obama
Foto: Wikipedia

Een nieuwe dag, een nieuwe rel rond Donald Trump. Volgens Trump – altijd in voor een complot – heeft Obama ISIS opgericht.

In fact, in many respects, you know they [ISIS] honor President Obama. ISIS is honoring President Obama. He is the founder of ISIS. He’s the founder of ISIS. He’s the founder. He founded ISIS. And i say the co-founder would be Crooked Hillary Clinton, co-founder, Crooked Hillary Clinton

Trump liet niet na Obama’s middelste naam even te benadrukken: Barack HUSSEIN Obama.

Dat conservatieven Obama de opkomst van ISIS in de schoenen schuiven is niet nieuw. Trump gaat echter een aantal stappen verder: hij beschuldigt Obama ervan ISIS opgericht te hebben. Dat is uiteraard nog even iets anders dan Obama verwijten te laks te hebben gereageerd op de opkomst van ISIS.

Het was overigens weer gezellig in Sunrise, Florida, waar het gewelddadige tuig dat op Trump stemt zich flink kon uitleven:

Aanvulling: je dacht dat Trump dit niet letterlijk zo bedoelde? Dat hij bedoelde dat Obama een situatie gecreëerd heeft waarin ISIS kon gedijen? Nou, nee. Trump vandaag in een interview met de knetterrechtse radiohost Hugh Hewitt:

CplNcyjW8AEm1Q1.jpg large