Trump gooit campagneteam opnieuw overhoop

Als reactie op de vernietigende peilingen die Clinton zelfs in staten die Republikeinen traditioneel eenvoudig winnen op voorsprong zetten, heeft Trump besloten zijn campagneteam maar weer eens overhoop te gooien. De in opspraak geraakte campagneleider Paul Manafort wordt naar het lijkt op een zijspoor gezet en de dagelijkse leiding wordt overgenomen door Steve Bannon van het rabiaatrechtse Breitbart News, een site die nog het beste te vergelijken valt met Nederlandse baggersites als E.J. Bron.

maxresdefault
Stephen Bannon. Illustratie: Youtube

De benoeming van Bannon lijkt erop te wijzen dat Trump heeft besloten door te gaan met bij elke gelegenheid wild om zich heen te slaan zijn agressieve stijl van campagne voeren. Bannon zal Trump daarin naar alle waarschijnlijkheid eerder aanmoedigen dan proberen te remmen, zoals Manafort deed. Mijn voorspelling: we zullen heel wat meer vuurwerk gaan zien en heel wat minder Trump-die-wanhopig-probeert-zich-rationeel-te-gedragen.

Breitbart is een toevluchtsoord voor het ergste schorem van de VS, een verzamelpunt voor Tea Party gekken, white supremacists en onversneden fascisten. Het lijkt niet erg waarschijnlijk dat deze move van The Donald iemand buiten de harde kern van zijn aanhang aan zal spreken.

Bron: Politico