Jonge liberalen om de tafel met neo-nazi’s

Volgens de jongerenafdeling van D66 hebben nazi’s recht op een serieus debat. Reden om PEGIDA-woordvoerder Ed aus Holland uit te nodigen voor een bijeenkomst van de Pechtoldjes in de dop. “Ed aus Holland”, in het echt Edwin Wagensveld, woont in Bastheim in Beieren van waaruit hij een webshop bedrijft die o.a. stroomstootwapens, vouwmessen en ploertendoders verkoopt. Daarnaast was Edwin aanwezig bij gewelddadige betogingen van HoGeSa (Hooligans gegen Salafismus), o.a. op 15 november 2014 in Hannover.

Hoewel Edwin later betrokkenheid bij HoGeSa zou ontkennen, is bekend dat hij een tijdlang moderator van HoGeSA-forums was. Bovendien was Edwin zo dom vanaf een HoGeSa-adres een e-mail naar de Telegraaf te sturen. Edwin’s politieke sympathieën werden ook duidelijk uit zijn Facebook-profiel. Daaruit bleek dat Wagensveld een groot fan is van de nazistische NVU. Onder zijn FB-vrienden telde Edwin beruchte neo-nazi’s als Jeroen van den Berg (Ulfhednar) en Edwin Middeljans (Blood & Honour).

Edwin Wagensveld is dus wapenhandelaar, neo-nazi en hooligan, maar voor de jonge liberalen vormde dat geen belemmering voor het voeren van een goed gesprek. Overigens ging uiteindelijk het hele feest niet door omdat Edwin niet op kwam dagen.

CqZE2KcWAAE33cy.jpg large
Bron: DEMO

Meer over Edwin Wagensveld hier

Als bonus 2 video’s. Op de eerste legt Edwin tijdens een manifestatie van HoGeSa zijn wereldbeeld uit.


Toetje: korte video over de lekkere jongens en meisjes van HoGeSa